• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Đenove, tri penala i „šamar“ za Sampu

Autor mondo.ba

Oba đenovska kluba, Sampdorija i Đenova, upisali su u subotu poraze na prvim utakmicama sedmog kola italijanske Serije A.

Ljubitelji fudbala iz najveće luke u Italiji u subotu nemaju nimalo razloga za slavlje jer su oba prvoligaša poražena u subotnjim mečevima sedmog kola šampionata.

Đenova je kod kuće na „Marasiju“ poražena od Bolonje (0:1), dok je Sampa do nogu potučena u Udinama (4:0).

Izabranici hrvatskog trenera Ivana Jurića ni u sedmom pokušaju nisu uspjeli da zabilježe pobjedu i vrlo vjerovatno će doći do njegove smjene, koju u posljednje vrijeme, često pominju italijanski mediji.

Domaći fudbaleri u subotu uveče nisu gotovo ništa pokazali u poprilično nezanimljivom meču, posebno u prvom poluvremenu, ali je u nastavku bilo prilika ispred oba golmana.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović bio je starter u domaćem timu Đenove.

Srpski vezista Darko Lazović, koji je ušao u igru u 60. minutu, „zakuvao“ je dobru priliku Pjetru Pelegriju i Rafaelu Paladinu, međutim, odlično je u oba navrata intervenisao gostujući golman Antonio Mirante.

Imao je i njegov kolega na drugoj strani Matija Perin svoje sjajne momente u večerašnjoj utakmici, a posebno zanimljiva bila je ova neobična odbrana.

I onda u 73. minutu je poslije kontranapada sve udare protivnika izdržao argentinski napadač Rodigo Palasio i uz pomoć stative pogodio mrežu domaćeg tima za 0:1.

Argentinac nije želio da proslavi pogodak s obzirom da je po dolasku iz Boke Juniors tri sezone nosio dres Đenove.

...
Izvor: YouTube

Bugarin Andrej Galabinov je u 90. minutu mogao da poslije centaršuta Zukanovića donese barem bod Đenovljanima, ali je njegov udarac zaustavila stativa i sva tri boda su otišla u Bolonju. 

Udineze je na „Friuliju“ stigao do ubjedljive pobjede nad Sampdorijom (4:0), ali je čak tri pogotka domaćin postigao sa „bijele tačke“.

Arbitar Mihael Fabri je tri puta pokazao na penal u korist domaćih „zebri“, a u 40. minutu je još zbog dva žuta isključio Paragvajca Edgara Bareta, pa je „Sampa“ cijelo drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje.

Tri penala za jedan tim u Seriji A posljednji put su dosuđena 2012. godine za Đenovu u duelu sa milanskim Interom.

 S takvih odnosom snaga teško da bi i mnogo bolji timovi od Đenovljana uspjeli da naprave nešto više od prvog ovosezonskog poraza u italijanskom šampionatu.

Rodrigo De Paul je načeo goste iz Đenove iz prvog penala, a Maksi Lopez sa dva pogotka (drugi gol iz igre) prelomio je meč u korist Udinezea da bi u sudijskoj nadoknadi reprezentativac Obale Slonovače Seko Fofana realizovao i treći jedanaesterac.

...
Izvor: YouTube

Trener gostiju iz Đenove Marko Đampaolo je poraz od Udinezea nazvao „šamarom“ i izrazio nadu da će „dobro doći njegovom timu“.

„Doduše, postoje izvjesne sumnje kod jedanaesteraca, ali to ne umanjuje pobjedu Udinezea. Bili smo lošiji od domaćina“, rekao je strateg Sampdorije.

Serija A, sedmo kolo

Udineze - Sampdorija 4:0 (1:0)

/De Paul 27 pen, Lopez 66 pen, 85, Fofana 90+5 pen/

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)

/Palasio 73/

Nedjelja

Napoli - Kaljari (12.30)

Od 15.00

Benevento - Inter

Kjevo - Fiorentina

Lacio - Sasuolo

SPAL - Krotone

Torino - Verona

Milan - Roma (18.00)

Atalanta - Juventus (20.45)

TABELA: Napoli 18, Juventus 18, Inter 16, Lacio 13, Roma (-1) 12, Milan 12, Torino 11, Sampdorija 11, Bolonja (+1) 11, Atalanta 8, Kjevo 8, Fiorentina 7, Kaljari 6, Udineze (+1) 6, SPAL  4, Sasuolo 4, Krotone 4, Đenova (+1) 2, Helas Verona 2, Benevento 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC