• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Napoli 7/7, Mertens 7/7

Autor mondo.ba

Napoli sa maksimalnim učinkom i nakon sedmog kola Serije A. Kaljari ispraćen sa tri gola, Martens nastavio da rešeta mreže.

Fudbaleri Napolija upisali su sedmu uzastopnu pobjedu u isto toliko utakmica ove sezone i najavili ozbiljnu kandidaturu za osvajanje Skudeta.

Ekipa Mauricija Sarija sa ubjedljivih 3:0 savladala je Kaljari na San Paolu, a gosti iz Sardinije mogli su primiti još najmanje toliko golova.

Ipak, i ova tri gola bila su dovoljna Napoliju da obori rekord star 60 godina.

Napoli je održao čas napadačkog fudbala, a odbrana Kaljarija nije izdržala ni 240 sekundi. Hamšik i Mertens odigrali su odličnu akciju i već u četvrtom minutu Slovak je zatresao mrežu protivnika.

Hamšik gol
Izvor: YouTube

Smjenjivale su se šanse pred golom Kranja koji je u 31. minutu dobro odbranio pokušaj Kaljehona, a pet minuta ranije samo ispratio loptu nakon pokušaja Insinjea, ali je ona ipak otišla pored gola.

Bio je ovo dan Drisa Mertensa, koji je je pružio  sjajnu partiju i u 40. minutu krunisao ju pogotkom. Belgijanac je izborio jedanaesterac, a onda ga sam pretvorio u pogodak za vođstvo 2:0 i svoj sedmi gol u sedam mečeva ove sezone.

Mertens gol
Izvor: YouTube

Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu tokom koje je Mertens italijanskim novinarima pričao o hrani (!).

“Igramo svoju igru i ide nam dobro, ali treba nam 3:0.  Ne volim utakmice u ovo vrijeme, jer to znači da treba da jedem pastu u devet ujutro. Ali dobro, ovdje smo i igramo”, prokomentarisao je Mertens igranje u matine terminu.

Njegov plan obistinio se nakon samo dva minuta igre u nastavku.

Kulibali se ubacio poslije centaršuta s desne strane, odbrana Kaljarija je reagovala očajno i štoper Napolija poslao je loptu kroz noge Kranju za 3:0.

gol Kulibali
Izvor: YouTube

Bio je to rezultat koji je priželjkivao Mertens, a evo i zašto - ovim pogotkom Napolitanci su stigli do 25 postignutog gola u prvih sedam mečeva u sezoni i tako oborili rekord star ŠEST DECENIJA.

Napoli je napadao tokom čitavog drugog poluvremena, međutim, rezultat se nije mijenjao, a o odnosu snaga dovoljno govori podatak da je Kaljari uputi prvi udarac u okvir gola tek u 81. minutu.

Klub iz Napulja 12. uzastopnom pobjedom (računajući i prošlu sezonu) sada se odlijepio od Juventusa, koji će, međutim, imati priliku večeras da se pobjedom nad Atalantom vrati na diobu prve pozicije.

Serija A, sedmo kolo

Napoli - Kaljari 3:0 (2:0)

/Hamšik 4, Mertens 40 penal, Kulibali 47/

Od 15.00

Benevento - Inter

Kjevo - Fiorentina

Lacio - Sasuolo

SPAL - Krotone

Torino - Verona

Milan - Roma (18.00)

Atalanta - Juventus (20.45)

U subotu

Udineze - Sampdorija 4:0 (1:0)

/De Paul 27 pen, Lopez 66 pen, 85, Fofana 90+5 pen/

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)

/Palasio 73/

TABELA: Napoli (+1) 21, Juventus 18, Inter 16, Lacio 13, Roma (-1) 12, Milan 12, Torino 11, Sampdorija 11, Bolonja (+1) 11, Atalanta 8, Kjevo 8, Fiorentina 7, Kaljari (+1) 6, Udineze (+1) 6, SPAL  4, Sasuolo 4, Krotone 4, Đenova (+1) 2, Helas Verona 2, Benevento 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC