• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Magarci" zavladali Veronom

Autor mondo.ba

Fudbaleri Kjeva rezultatom 4:2 dobili su „Derbi Dela Skala“ i sada imaju bolji skor od najvećeg rivala u derbijima Verone.

Helas Verona je povela 1:0, potom uspjela i da izjednači nakon preokreta Kjeva, ali na kraju su „leteći magarci“ uspjeli da iskoriste igrača više i dođu do trijumfa 3:2.

Prvim trijumfom u gradskom derbiju još od decembra 2014. Kjevo je stigao do učinka do sedam pobjeda, dok Helas Verona ima pobjedu manje, a četiri derbija završena su bez pobjednika.

Gradski rivali priredili su uzbudljivu predstavu malobrojnoj publici na Bentegodiju koja je vidjela pet golova, dva jedanaesterca, crveni karton, poništen pogodak...  Solidno za matine termin nedjeljom.

Već u šestom minutu zatresla se mreža, kada je Verde sa 11 metara odbijenu loptu poslao u nebranjeni dio mreže. Bio je to prvi gol igrača Rome koji je na pozajmici u Veroni.

"LETEĆI MAGARCI"

Iako je ovo bio tek 17 međusobni duel, između kjeva i Helas Verone vlada veliki rivalitet. Zanimljivo je da su fudbalerima Kjeva nadimak "leteći magarci" dali upravo protivnički navijači. Navijači Helas Veroni govorili su "Ako Kjevo uđe u Seriju A i magarci će da lete". To se na kraju i desilo.

Kjevo je potom zaprijetio preko Birse, koji glavom šutira preko gola, a onda u 23. minutu stigao do izjednačenja pogotkom Inglezea koji je odlično skočio i glavom poslao lopte kroz noge Andradeu.

Samo sedam minuta kasnije Kjevo je potpuno preokrenuo. Zukulini je oborio Hetemaija, a Ingleze sa "bijele tačke" postigao svoj drugi gol na utakmici.

Pomenuti defanzivac Verone izvukao se kod jedanaesterca bez opomene, ali je u 40. minutu ipak dobio drugi žuti karton, ovog puta nakon mnogo sumnjivije situacije.

Stigao je do lopte prije protivnika, ali mu je sudija Abiso nakon pregledanja video snimka pokazao put u svlačionicu, s čim se on teško pomirio.


Verona nije odustajala od borbe protiv najljućeg rivala i u 55. minutu stigla je do izjednačenja, nakon još jednog jedanaesterca. Iskusni Đampaolo Pacini preuzeo je odgovornost i pogodio za poravnanje.

Chievo - Verona
Izvor: YouTube

Umorni „gosti“, ipak nisu uspjeli da izdrže do kraja nalete Kjeva koji je sve češće i opasnije napadao.

Pobjedonosni gol stigao je u 73. minutu, a postigao ga je Pelisije sa samo dva metra poslije asistencije Kaćatorea.

Do kraja meča još jednom se zatresla mreža Verone, međutim, pogodak rezerviste Stepinskog četiri minute prije krjaa utakmice poništen je zbog ofsajda.

Kjevo poslije ove pobjede drži solidnu sedmu poziciju sa osvojenih 15 bodova, dok je Verona šesnaesta sa šest bodova iz devet mečeva.

SERIJA A. 9.KOLO:

Kjevo – Verona 3:2 (2:1)

/Ingleze 23, 30 penal, Pelisije 73 – Verde 6, Pacini 55 penal/

Milan – Đenova 15:00

Atalanta – Bolonja

Benevento – Fiorentina

SPAL – Sasuolo

Torino – Roma

Udineze – Juventus 18:00

Lacio – Kaljari 20:45

Odigrano u subotu:

Sampdoria – Krotone 5:0 (3:0)
/Ferari 3, Kvaljarela pen 12, Kaprari 39, Lineti 71, Kovnacki 76/

Napoli – Inter 0:0



TABELA: Napoli 25 (+1), Inter 23 (+1), Juventus 19, Lacio 19,Sampdorija (+1) 17, Kjevo (+1) 15, Roma (-2) 15, Bolonja 14, Torino 13, Milan 12, Fiorentina 10, Atalanta 9, Udineze 6, Kaljari 6, Krotone 6 (+1), Helas Verona (+1) 6, Đenova 5, SPAL 5, Sasuolo 5, Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC