• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktorija Plzen: Može da se igra

Autor mondo.rs

Fudbaleri i trener protivnika Partizana zadovoljni i umereno oprezni pred dvomeč sa srpskim šampionom. Asocijacija na Beograd mi je Antonjin Panjenka, penal i ona njegova frizura", kaže jedan od fudbalera Viktorije.

Bivši službenik fabrike za proizvodnju lokomotiva ušao je u fudbalsku legendu izvevši odlučujući penal u finalu Evropskog prvenstva Nemačka - Čehoslovačka 1976. godine. Domaćin finala bio je Beograd, a fudbaler koji je dao taj penal - Antonjin Panjenka.

Brkovi kao u kozaka i frizura koja je čak i za lude sedamdesete bila avangarda. I penal koji je izveo, do tada, na nikad viđen način. Od tada taklav udarac zovemo "Panjenka".

Taj češki fudbaler i dalje je heroj u svojoj zemlji. Prisetio ga se danas i fudbaler Viktorije Plzen, češke ekipe koja će se u februaru, u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope, boriti sa Partizanom.

"Bilo je i nekih atraktivnijih imena na žrebu, ali izvukli smo protivnika protiv kojeg može da se igra", izjavio je defanzivac David Limberski za klupski sajt, uz opasku: "Kad se pomene Beograd, prva asocijacija mi je Panjenka i njegova duga kosa".

Slično razmišlja i njegov saigrač Radim Režnik:

"Prednost je što nećemo morati daleko da putujemo, recimo, mogli smo da izvučemo Astanu. Što se tiče Partizana, mislim da možemo da igramo protiv njih. Očekujem 'vruću atmosferu' kod njih, njihovi navijači su čuveni".

Njihova zajednička poruka je: "Neće biti lako, to je sigurno, ali imamo kvalitet".

Trener Pavel Vrba nije želeo mnogo da govori o ishodu žreba, ali je istakao da svakog rivala valja poštovati.

"Ima vremena za detaljniju analizu rivala. Ali, čim je neki klub dogurao do ove faze takmičenja, jasno je da ima kvalitet i da ne sme da se potcenjuje. Svi znamo kakav se fudbal igrao u bivšoj Jugoslaviji, fantastičan, i zato nas čeka težak protivnik. Mi želimo da idemo dalje", dodao je Vrba, uz opasku da će pažljivo analizirati Partizan i sve što se dešava u zimskoj pauzi.

Na sajtu Viktorije za Partizan piše da je reč o "srpskom fudbalskom gigantu", uz aktuelne vesti o tome da Crvena zvezda sada "beži" crno-belima devet bodova na tabeli, kao i da su najistaknutiji igrači Lenadre Tavamba i Zoran Tošić.

Podsetilo se da je Viktorija pre dve godine igrala protiv Vojvodine u Ligi Evrope i da je lako i ubedljivo izbacila Novosađane (u Češkoj je bilo 3:0, u Novom Sadu 2:0 za Viktoriju).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC