• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - Viktorija Plzenj!

Autor mondo.rs

"Sigurno da smo zadovoljni, kao i Viktorija. Dve ekipe koje su priželjkovale jedna drugu", rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić.

 Partizan - Viktorija Plzenj! Izvor: MONDO

Osmesi u Zemunelu posle žreba u Nionu!

Fudbaleri Partizana sastaće se sa Viktorijom Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope, a zadovoljstvo među crno-belima ne znači da je češki klub potcenjen već da je svima u klubu i oko njega jasno da je moglo da bude i daleko teže...

"Sigurno da smo zadovoljni, kao i Viktorija. Dve ekipe koje su priželjkovale jedna drugu", rekao je trener Partizana, Miroslav Đukić.

"Neće biti lako. Oni su prvaci Češke. Sve pobede imaju i jedan nerešen rezultat", dodao je i nadovezao se:

"Uvek nas 'kače' aktuelni prvaci, biće teško, ali i priželjkivali smo ih..."

Plzenj, trenera Pavela Vrbe (54), igra na "Dusan areni" kapaciteta 11.700 mesta na kojoj je Vojvodina u kvalifikacijama za Ligu Evrope pre dve i po godine izgubila 3:0. U Novom Sadu bilo je 0:2.

Prvi mečevi šesnaestine finala zakazani su za četvrtak, 15. februar, ali je izvesno da će ili Partizan ili Crvena zvezda igrati dan, možda i dva ranije.

Đukić je ocenio da su šanse u februarskom dvomeču izjednačene, 50-50.

"Nemam detaljne informacije o njima, ali imaćemo vremena da se upoznamo".

Đukić je otkrio i da je su saradnici i on, u neku ruku, želeli i atraktivnijeg rivala.

"Smatrali smo da, ako treba da nas 'dokači' neko jači, da to bude zvučno ime kao što su Milan, Salcburg, Lajpcig... To su takođe timovi koje smo priželjkivali".

Najavio je i pojačanja na zimu nakon što je dobio podršku čelnika da nastavi sa radom.

"Tokom zime ćemo probati da se pojačamo, to moramo da uradimo, da popravimo ono što nedostaje. Favoriti nismo, niti treba ulazitit u euforiju. Samo moramo da budemo svesni da nema lakih rivala i da je ozbiljan pristup neophodan", rekao je Đukić i naglasio da nije važno da li se igra prvo kod kuće ili u gostima.

"Pokazači smo u kvalifikacijama da to ne menja puno".

U program Arene sport iz Niona telefonskim putem uključio se generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, rekao da je zadovoljan žrebom i najavio pojačanja na zimu.

"Biće drugačiji sigurno. Pošto je žreb povoljan po nas, sigurno će biti pojačanja i izgledaćemo malo drugačije na proleće", rekao je Vazura.

IMPRESIVNI U ČEŠKOJ, ALI...

Viktorija Plzenj posle 16 odigranih kola u češkom prvenstvu ima skor 15-1-0 uz gol-razliku 34:5, a drugoplasirana Slavija iz Praga zaostaje velikih 14 bodova. Jedini tim koji branilac titule nije pobedio su Teplice (26. novembar, 0:0 na gostovanju). Ipak, u Ligi Evrope, Plzenj je gubio na gostovanjima švajcarskom Luganu (3:2) i rumunskoj Steaui (3:0).

Zanimljivo, Viktorija i Steaua sastali su se letos i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a posle 2:2 u Bukureštu češki tim pretrpeo je debakl u revanšu na svom terenu - 1:4. Kasnije, imao je sreće da u plej-ofu za Ligu Evrope naleti na kiparski AEK iz Larnake (3:1 kod kuće, 1:1 u gostima).

Svi parovi šesnaestine finala:

Borusija Dortmund - Atalanta
Nica - Lokomotiva
Kopenhagen - Atletiko Madrid
Atletik Bilbao - Spartak Moskva
AEK - Dinamo Kijev
Seltik - Zenit
Napoli - Lajpcig
Crvena zvezda - CSKA Moskva
Lion - Viljareal
Steaua - Lacio
Salcburg - Real Sosijedad
Partizan - Viktorija Plzenj
Ludogorec - Milan
Astana - Sporting
Estersund - Arsenal
Marsej - Braga

IZ MINUTA U MINUT:

13:25 - PARTIZAN - VIKTORIJA PLZENJ!

13:25 - Real Sosijedad - Salcburg (i drugi Matešićev klub je "prošao")

13:24 - Olimpik Lion - Viljareal (ovaj tim mnogi nisu želeleli)!

13:22 - Partizanov "večiti rival" Crvena zvezda ide u Rusiju - CSKA Moskva!

13:21 - Napoli (koji je osvajao Kup UEFA sa Maradonom) - Lajpcig (nema više Nemaca)

13:20 - Seltik - Zenit!

13:19 - AEK iz Atine (neko će se obradovati iz "prvog šešira") - Dinamo Kijev.

13:18 - Spartak Moskva (koji ne može sa Dinamom iz Kijeva, ali i CSKA i Zenitom) - Atletik Bilbao.

13:17 - Kopenhagen - Atletiko Madrid ("otišao je" jedan od najtežih rivala iz prvog šešira)!

13:15 - Nica (za koju igra Mario Baloteli, a čija je legenda Nenad Bjeković) - Lokomotiva Moskva

13:15 - Borusija Dortmund (koja ne može protiv Lajpciga) - Atalanta!

13:14 - POČELO JE!

13:11 - Timovi iz Rusije i Ukrajine ne mogu međusobno da se sastaju zbog komplikovane političke situacije. U ovoj fazi takmičenja ne mogu da se sastanu timovi iz iste zemlje i oni koji su bili u grupi u prvoj fazi. To znači da Partizan ne može da igra sa Dinamom iz Kijeva.

13:10 - U Zemunelu - tajac!

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



13:08 - Erik Abidal je tu da pomogne oko žreba. Kako li će ostati upamćen kod nas...

13:05 - Direktor UEFA, Marketi, vodiće žreb na kojem učestvuje 24 tima iz prve faze Lige Evrope i osam trećeplasiranih iz Lige šampiona.

12:45 - "Portparol Partizana, Biljana Obradović odmah je zamolila novinare da treneru Miroslavu Đukiću na postavljaju pitanja vezana za Kruševac i derbi već isključivo za žreb", javlja naš reporter iz Zemunela.

12:43 - Partizanovci, verujemo da ste već prilično nervozni.

Možda ovo pomogne da se ubije trema.

Grobari
Izvor: YouTube



12:39 - Pošto se čekanje odužilo, predlažemo vam da se zabavite i pokušate simulaciju žreba Lige Evrope na ovoj adresi. Javite nam kako je prošlo.

12:30 - Žreb za Ligu šampiona je završen. Evo parova.

11:34 - Bliži se žreb za Ligu šampiona, posle čega počinje i žreb za Ligu Evrope, ali kada je Partizan u pitanju aktuelna tema je i odlazak trenera Đukića.

10:18 - "Nemam neke posebne želje, svejedno mi je koga ćemo dobiti, bitno je da mi budemo kako treba", rekao je trener Đukić.

9:38 - Štoper crno-belih Bojan Ostojić priželjkuje Bragu. Slažete li se?

9:33 - Predstavnici crno-belih na žrebu u Nionu biće generalni direktor, Miloš Vazura i predstavnik kluba za odnose sa medijima, Nenad Danilović.

9:27 - UEFA ne dozvoljava da se u istom gradu odigraju dve utakmice u istom danu, a kako su i Partizan i Crvena zvezda u grupi nepovlašćenih, jasno je da će prve utakmice igrati kod kuće. Liga Evrope, standardno, igra se četvrtkom (15. februar), ali će jedan od dva beogradska kluba morati da nastupi ranije.

Da li 24 ili 48 sati, saznaćemo u toku dana...

9:04 - Za početak, partizanovci, pitamo vas koga biste voleli na žrebu?

Anketa

Koga biste želeli da Partizan "izvuče" na žrebu za 1/16 finala Lige Evrope?

  • CSKA Moskva

    3.85% (1)

  • Atletiko Madrid

    11.54% (3)

  • Lajpcig

    3.85% (1)

  • Sporting

    0% (0)

  • Viljareal

    0% (0)

  • Braga

    7.69% (2)

  • Milan

    15.38% (4)

  • Atalanta

    11.54% (3)

  • Lokomotiva Moskva

    0% (0)

  • Viktorija Plzenj

    23.08% (6)

  • Arsenal

    3.85% (1)

  • Atletik Bilbao

    0% (0)

  • Salcburg

    15.38% (4)

  • Lacio

    3.84% (1)

  • Zenit

    0% (0)



NAJAVA ŽREBA

Između dve poslednje utakmice u 2017. godine misli svih u Partizanu u ponedeljak od 13 časova biće usmerene ka Nionu i žrebu parova za šesnaestinu finala Lige Evrope.

"Parni valjak" posrće u Superligi i posle poraza od Napretka u Kruševcu (1:2), sve karte baca na "večiti" derbi, kojim će u sredu za Partizan biti spuštena zavesa na kalendarski vrlo uspešnu 2017. godinu. Ispostavilo se, međutim, da će duel sa Zvedom biti i za spas sezone.

Ipak...

Barem na kratko, centralna tema u Humskoj biće žreb. Sa nestpljenjem se iščekuje ime rivala s kojim će aktuelni prvak Srbije odmeriti snage u masovnijem UEFA takmičenju u februaru i pokušati da napravi još jedan korak napred, čime bi nova genarcija Partizanovih fudbalera izjednačila uspeh one koja je u sezoni 2004/2005 stigla do osmine finala i eliminisana od CSKA iz Moskve, kasnije pobednika Lige Evrope.

Želja je mnogo, a protivnik je samo jedan.

Partizan je u grupi nepovlašćenih i čaka ga na papiru teži protivnik. Čelnici "parnog valjka" su još u Kijevu izrazili želju za atraktivnim imenom, ali ujedno i klubom kome Liga Evrope nije primarno takmičenje.


Arsenal je želja predsednika Partizana Milorada Vučelića i prvi čovek crno-belih upravo protiv Engleza vidi priliku za spektaklom u Beogradu, ali i za prolazak svog tima u osminu finala, jer su "tobdžije" i u grupnoj fazi, s obzrirom na postave koje je izvodio Arsen Venger, potvrdili da ne mare mnogo za Ligu Evrope.

Ništa manje atraktivan ne bi bio ni Milan. Sedmostruki prvak Evrope je svakako najzvučnije ime među potencijalnim protivnicima, ali "rosoneri" tavore na sredini tabele u Seriji A, dok su u Grupi D Lige Evrope, i pored prvog mesta, pokazali dosta slabosti na utakmicama sa Rijekom, AEK-om i Austrijom.

Za izbegavanje su klubovi sa istoka Evrope i ne samo oni, već i rivali sa Zapada protiv kojih bi crno-beli imali minimalne šanse.

Partizan tradicionalno loše izlazi na kraj sa Rusima, a oni kao protivnici nisu previše atraktivni. Za izbegavanje su CSKA, Zenit, Lokomotiva, Atletiko Madrid, Lajpcig, Atletik Bilbao, Sportnig, odlični Lacio, Viljareal...

Spisak je podugačak, ali se, ipak, mogu izdvojiti i imena s kojima bi Partizan trebalo da bude ravnopravan na terenu.

Mnogi navijači Partizana voleli bi da njihov tim u februaru odmeri snage sa Atalantom. Tim iz Bergama je još gore plasiran od Milana u Seriji A (na 11. mestu). Sa druge strane, bio je odličan u Ligi Evrope i dosta je posvećen nastupu u Evropi. Poženjni su, ako se tako mogu nazvati, Viktorija Plzen, Salcburg, pa i Braga.

Ostanite uz Mondo, pratićemo žreb UŽIVO!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC