• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real protiv PSŽ-a, Čelsi i Barsa - opet!

Autor mondo.rs

Ćabi Alonso nas je "častio" sa dva derbija na žrebu za nokaut fazu Lige šampiona. Englezi prošli najbolje!

Prštaće u februaru i martu!

Na uzbudljivom žrebu osmine finala Lige šampiona održanom ovog podneva u Nionu - Ćabi Alonso je "častio" svoj bivši klub Bajern iz Minhena pošto im je "izvukao" najlakšeg rivala iz prvog šešira Bešiktaš, nije bio "loše ruke" ni Liverpulu - koji će za rivala imati Porto, dok je najgore prošao "njegov" Real Madrid.

"Kraljevski klub" je "platio" zbog drugog mesta u grupnoj fazi, pa će za rivala imati skupoceni Pari sen Žermen, i sjajnu navalu Kilijan Mbape, Nejmar i Edinson Kavani.

Neće se ni u Parizu radovati ovom žrebu, a može se reći i da nisu baš imali sreće kada bi čekali ime rivala na ceduljici nakon što je pročitano njihovo; na prethodnih sedam žrebova izvukli su Real Madrid, Mančester siti, dva puta Barselonu i tri puta Čelsi.

Upravo su dva poslednjepomenuta tima i rivali na žrebu u jednom od derbija 1/8 finala Lige šampiona, pa će se Barselona i Čelsi susresti prvi put od polufinala 2012. godine.


Tada je Fernando Tores doneo plasman "plavcima" u minhensko finale koje je potom rešio Didije Drogba, a pamtimo i duel iz 2009. godine kada je Inijesta doneo prolaz dalje Barseloni, bilo je čuvenih duela i 2005. i 2006. godine, pamte se golovi Lamparda, Ronaldinja, isključenje Asijera del Orna. Veliko rivalstvo!

Mančesterski timovi nisu prošli loše, Sevilja, koja je u padu forme će "na noge" Junajtedu, a Siti čeka Bazel, dok će JAKO zanimljivo biti u duelu Juventusa i Totenhema!

Tu je i duel Šahtjora i Rome...

PAROVI 1/8 FINALA:

Juventus - Totenhem
Bazel - Mančester siti
Porto - Liverpul
Sevilja - Mančester junajted
Real Madrid - Pari sen Žermen
Šahtjor - Roma
Čelsi - Barselona
Bajern Minhen - Bešiktaš

Prve utakmice u Ligi šampiona igraju se 13, 14, 20. i 21. februara, dok su revanši 6, 7, 13. i 14. mart, a tek se očekuje odluka UEFA ko će prvo igrati u utorak, a ko u sredu.

Ovogodišnje finale igra se na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu.


N A J A V A

Obično nam je pažnju okupirao žreb za Ligu šampiona, ali ovoga puta je iz "srpskog ugla" ipak važniji onaj za Ligu Evrope gde Partizan i Crvena zvezda čekaju rivale!

U podne, u Nionu, biće određeni i parovi prve nokaut faze Lige šampiona, gde nas, već po sastavu šešira se može reći, čekaju veoma zanimljivi mečevi. Na žrebu je najviše engleskih timova, čak pet!, što nikada nijedna zemlja do sada nije uspela, a samo Čelsi "vreba" iz drugog šešira.

Tu su standardni španski klubovi (Barselona u prvom, Sevilja i Real u drugom), PSŽ kao "bomba" iz prvog šešira, a Bajern Mihen iz drugog, kao i Juventus, prošlogodišnji finalista.

POVLAŠĆENI:
Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Totenhem (Engleska), Barselona (Španija), Roma (Italija), PSŽ (Francuska) i Bešiktaš (Turska).

NEPOVLAŠĆENI:
Real Madrid, Sevilja (Španija), Čelsi (Engleska), Bajern Minhen (Nemačka), Juventus (Italija), Šahtjor (Ukrajina), Porto (Portugal) i Bazel (Švajcarska).

Ono što je važno da znate jeste da timovi koji su već bili u istim grupama ne mogu da se sastanu u ovoj fazi takmičenja, kao što nije moguće "ukrštanje" ni timova iz istih zemalja.

Tako recimo Mančester junajted ne može da dobije Čelsi iz drugog šešira, ali ni Bazel.

Budite uz nas, žreb počinje u podne.

Do tada, "tipujte" u komentarima, da vidimo ko ima najbolji osećaj!

UŽIVO ŽREB:

- To znači da je poslednji par Bešiktaš i Bajern Minhen.

- Čelsi i Barselona, evo još jednog derbija!


- Šahtjor i Roma, Toti deluje zadovoljno...

- Real Madrid kao drugoplasirani iz grupe sa Totenhemom - rival je PARI SEN ŽERMEN! Evo derbija...

- Sevilja, ima četiri opcije, svi sem Barselone... Mančester junajted!

- Porto je sledeći izvučeni i dobija Liverpul. "Redsi", da li je ovo rival po meri?

- Bazel...E, ovo je već poželjniji rival za sve iz prvog šešira. Ko je srećnik? Mančester siti!

- Juventus... Niko ih ne želi za rivala, ne mogu da izvuku samo Romu i Barsu, dobili su...Totenhem!

- Žreb počinje! Ko izvlači kuglice? Ćabi Alonso, dvostruki osvajač Lige šampiona...


- Tim za izbegavanje?



- Ko od srpskih igrača čeka žreb? Nemanja Matić iz Mančester junajteda, Duško Tošić iz Bešiktaša, Aleksandar Kolarov iz Rome i Marko Grujić i Lazar Marković iz Liverpula, naravno ukoliko ostanu na "Enfildu".

- Šta kaže statistika? Najverovatniji par na žrebu je Barselona - Čelsi sa 42% šanse da se desi, pošto je Barsa samo jedan od tri tima koje "plavci" mogu da izvuku uz PSŽ i Bešitaš, s tim da i sami Katalonci imaju "dve opcije manje" pošto su Real i Sevilja u istom šeširu kao četa Antonija Kontea.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC