• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke je drugi, Kostić promašio penal

Autor mondo.ba

Tim iz Gelzenkirrhena je preskočio "milionere" na drugom mjestu, a Filip Kostić promašio penal i vjerovatni trijumf HSV-a...

Fudbaleri Šalkea upisali su 12. pobjedu ove sezone, a treću uzastopnu, nakon koje su skočili na drugo mjesto na tabeli Bundeslige. 

ŠALKE - HERTA 1:0 (1:0)

Berlinski tim je bolje ušao u meč 25. kola u Gelzenkirhenu i stvorio nekoliko solidnih šansi preko Metjua Lekija i Niklasa Starka, međutim, gosti nisu stigli do vođstva.

Domaćin je bio u podređenom položaju u prvom dijelu, ali je odgovorio pogotkom u mreži Runea Jarštajna bukvalno u prvoj prilici.

Igrao se 37. minut, po desnoj strani je prošao Danijel Kaliđuri i centrirao, loptu je samo taknuo Franko Di Santo, a iza njegovih leđa bio je Marko Pjaca i poslao je u mrežu - 1:0.

Šalke je tako postigao pogodak na 22. uzastopnoj utakmici u svim takmičenjima što je najduži niz "kraljevsko plavih" još od 1984. godine. 

U nastavku susreta na "Auf Šalke Areni" izabranici Pala Dardaija su sve karte bacili u napad s namjerom da stignu barem do remija, uveo je mađarski trener i rovitog kapitena Vedada Ibiševića, internacionalca iz Bosne i Hercegovine koji je prije 15-ak dana povrijedio nos, ali Herta nije uspjela da izbjegne osmi poraz. 

Tim Domenika Tedeska s druge strane, za koji je svih 90 minuta odigrao reprezentativac Srbije Matija Nastasić, ostao je najozbiljniji kandidat za direktan plasman u Ligu šampiona, baš kao i ekipa Ajntrahta, koja je u Frankfurtu takođe minimalno savladala Hanover (1:0) i stigla do treće pozicije.

Gol odluke postigao je Deni Da Kosta u finišu prvog dijela nakon centaršuta iz kornera. Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović je igrao nekoliko minuta u finišu, dok je Luka Jović meč presjedio na klupi.

Ipak, najveći peh od srpskih fudbalera u subotu u Bundesligi imao je Filip Kostić, koji je imao priliku da donese pobjedu HSV-u u duelu protiv Majnca, ali je u 61. minutu propustio da realizuje jedanaesterac. Šutirao je u donji lijevi ugao, ali je još bolje reagovao Florijan Miler i spasio bod u Hamburgu. 


BUNDESLIGA - 25. KOLO:

Šalke - Herta 1:0 (1:0)
/Pjaca 37/

Ajntraht - Hanover 1:0 (1:0)
/Da Kosta 39/

Augzburg - Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Kramarić 30, Gnabri 50/

HSV - Majnc 0:0

Volfsburg - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Mehmedi 79 - Alario 31 pen, Brant 78/

RB Lajpcig - Borusija Dortmund (18.30)

U nedjelju:

Keln - Štutgart (15.30)

Frajburg - Bajern Minhen (18.00)

Igrano u petak:

Borusija Menhengladbah - Verder 2:2 (2:0)
/Zakarija 5, Moisander 33 - Dilejni 59, Johanson 78/

TABELA: Bajern Minhen (-1) 60, Šalke 43, Ajntraht 42, Borusija Dortmund (-1) 41, Bajer Leverkuzen 41, RB Lajpcig (-1) 38, Hofenhajm 35, Borusija Menhengladbah 35, Augzburg 32, Hanover 32, Herta 31, Štutgart (-1) 30, Frajburg (-1) 29, Verder  27, Volfsburg 25, Majnc 25, HSV 18, Keln (-1) 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC