• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi remi "Evropljana" iz Bundeslige

Autor mondo.ba

Njemački učesnici osmine finala Lige Evrope, RB Lajpcig i Borusija iz Dortmunda odmjerili su snage u derbiju 25. kola Bundeslige i po prvi put podijelili bodove.

Pred dolazak Zenita iz Sankt Petersburga na "Red Bul Arenu" narednog četvrtka u osmini finala Lige Evrope odosno gostovanje imenjaka iz Salcburga na "Vestfalenu", lajpciški Red Bul i dortmundski "milioneri" su odigrali neriješeno u 25. kolu Bundeslige. 

RB LAJPCIG - BORUSIJA DORTMUND 1:1 (1:1)

Derbi kola je odigran pred dupke punim stadionom i u potpunosti je opravdao očekivanja - oba tima su imala svoje šanse da stignu do pobjede, a kad se  podvuče crta, podjela bodova je i najrealniji ishod, po prvi put u istoriji, poslije kojeg je "profitirao" Šalke ostavši na drugom mjestu na tabeli.

Počelo je prilikom Tima Vernera u devetom minutu poslije greške gostujuće odbrane, koju je "izvukao" golman "milionera" Roman Burki, da bi već u sljedećem napadu na drugoj strani, čuvar mreže Lajpciga Peter Gulaši spriječio prednost "milionera" nakon udarca Miši Batšuaija.

Belgijanac je zatresao mrežu u 15. minutu, ali je gol opravdano poništio sudija Feliks Brih zbog ofsajda u kojem se našao asistent Andrea Širle, da bi deset minuta kasnije Batšuai asistirao Marku Rojsu za novi pogodak i opet je bio opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije njemačkog reprezentativca.

Zanimljivo, ovo je bio i duel dvojice austrijskih trenera - Petera Štegera iz Borusije i Ralfa Hasenhutla iz RB Lajpciga.

Uzvratilii su "bikovi" u 29. minutu.

Loptu je na sredini terena izgubio Andrea Širle, Nabi Keita je uposlio Francuza Žan Kevina Ogustana, koji je majstorski pogodio suprotan ugao - 1:0.

Devet minuta kasnije "milioneri" su stigli do izjednačenja, ovog puta nije bilo ofsajda poslije dubinske lopte Mahmuda Dahuda, Marko Rojs se stuštio prema golu, zaobišao golmana Petera Gulašija i plasirao u mrežu - 1:1.

Bio je to njegov treći gol na trećem uzastopnom meču otkako se poslije povrede vratio u tim iz Dortmunda, koji je nastavio seriju bez poraza na čak 10. mečeva.

U nastavku duela na "Red Bul Areni", prvi je u 62. minutu zaprijetio domaćin preko Marsela Sabicera, ali je izblokiran, da bi u narednom napadu Batšuaiji, inače jedini fudbaler u Evropi, koji je ove sezone postizao pogotke u čak šest takmičenja - Bundesligi, Premijer ligi, FA Kupu i Liga kupu Engleske, Ligi šampiona i Ligi Evrope, promašio je gol sa TRI METRA!?

Na sreću navijača gostiju iz Dortmunda, taj promašaj nije koštao poraza "milionere" iako je Bruma u 86. minutu imao stopostotnu šansu da stigne do trijumfa, ali je bio neprecizan iskosa sa lijeve strane.

BUNDESLIGA - 25. KOLO:

Šalke - Herta 1:0 (1:0)
/Pjaca 37/

Ajntraht - Hanover 1:0 (1:0)
/Da Kosta 39/

Augzburg - Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Kramarić 30, Gnabri 50/

HSV - Majnc 0:0

Volfsburg - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Mehmedi 79 - Alario 31 pen, Brant 78/

RB Lajpcig - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)
/Ogustan 29 - Rojs 38/

U nedjelju:

Keln - Štutgart (15.30)

Frajburg - Bajern Minhen (18.00)

Igrano u petak:

Borusija Menhengladbah - Verder 2:2 (2:0)
/Zakarija 5, Moisander 33 - Dilejni 59, Johanson 78/

TABELA: Bajern Minhen (-1) 60, Šalke 43, Ajntraht 42, Borusija Dortmund (-1) 41, Bajer Leverkuzen 41, RB Lajpcig (-1) 38, Hofenhajm 35, Borusija Menhengladbah 35, Augzburg 32, Hanover 32, Herta 31, Štutgart (-1) 30, Frajburg (-1) 29, Verder 27, Volfsburg 25, Majnc 25, HSV 18, Keln (-1) 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC