• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK BORAC: Sportski je nadati se…

Autor mondo.ba

Vršilac dužnosti trenera Borca Marko Maksimović ističe da se Banjalučani nadaju dobrom rezultatu na gostovanju kod Mladosti DK, uprkos velikim kadrovskim problemima.

 Marko Maksimović najava FK Borac - FK Mladost Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac u subotu od 15 časova gostuje Mladosti Doboj Kakanj u meču drugog kola Lige za opstanak na kojem neće biti dosadašnjeg trenera Igora Jankovića.

Janković je u međuvremenu podnio ostavku, a na njegovo mjesto je privremeno, do imenovanja novog šefa stručnog štaba, uskočio pomoćni trener Marko Maksimović.

"Svi znate šta se desilo poslije utakmcie sa Čelikom, vrlo brzo došla je i ova utakmica protiv Mladosti Doboj Kakanj. To je ekipa koja je prva u Ligi za opstanak, možemo reći da će ovo biti mini-derbi Lige za opstanak. Nijedna ekipa nema imperativ pobjede, bodovno smo dosta daleko od Čelika. Očekujem utakmicu bez velikih tenzija, sportski je nadati se da ćemo nešto uraditi“, rekao je Maksimović.

Borac će u subotu biti bez ranije povrijeđenih Siniše Dujakovića, Vukliša, Trkulje, Kondića, te Stefana Dujakovića koji se povrijedio na utakmici sa Čelikom, a najbolji strijelac ekipe Petar kunić neće igrati zbog žutih kartona.

"Stefan Dujaković je oštetio ložu i neće igratii sigurno mjesec dana. Bunić se takođe poslije treninga javio, ima isti problem kao na poluvremenu utakmice protiv Čelika, tako da neće ni on vjerovatno biti u ekipi. Kadrovska situacija je loša, ali koga nema bez njega se može, nadamo se najboljem“, rekao je Maksimović.

Najveći problem Borac će imati u napadu. U dosadašnjem toku prvenstva Borac je imao jako lošu realizaciju, a duel sa Mladosti dočekuju bez napadača.

"Čini mi se da smo mi dali 14 golova, samo je Vitez iza nas. Tu se Petar ističe sa pet golova. On je u dobroj formi, skrenuo je pažnju i naravno da će nedostajati. Drugi napadač Dujaković je takođe pobvrijeđen, mi sutra igramo bez klasičnog napadača. Vidjećemo sutra na utakmici da li je to stvarno problem ili ne“, rekao je Maksimović.

Fudbaler Borca Danijel Majkić istakao je da je atmosfera u svlačionici uprkos svim dešavanjima na terenu, u klubu i oko kluba na zavidnom nivou.

"Najveći naš problem je na psihološkoj bazi, treba nam samo jedna pobjeda da svi mi počnemo vjerovati u nešto bolje, da unaprijedimo situaciju u klubu i da nam to da podstrek svima nama u Banjaluci da malo bolje gledamo na Borac, a ne tmurno kao posljednjih mjeseci.  Tražimo tu pobjedu, ne bi bio loš ni neriješen rezultat, nemamo imperativ, ali ja kao igrač želim pobjedu i svaku narednu utakmicu pa da iz toga izvučemo najbolje. Volio bih da se izvuče najbolje, da se konsoliduje neka ekipa za narednu sezonu“, rekao je Majkić.

LIGA ZA PRVAKA - 2. KOLO:

Subota, 17. mart:
15.00 Krupa - Široki Brijeg (sudi: Elvis Mujić, Banovići)
15.00 Zrinjski - Željezničar (Dragan Petrović, Banjaluka) - Moja TV

Nedjelja, 18. mart:
15.00 Radnik - Sarajevo (Ermin Sivac, Zenica) - Moja TV

TABELA: Željezničar 53, Zrinjski 51, Široki Brijeg 45, Sarajevo 40, Krupa 35, Radnik 33.

LIGA ZA OPSTANAK - 2. KOLO:

Subota, 17. mart:
15.00 Mladost - Borac (Goran Paradžik, Ljubuški)
15.00 Vitez - Sloboda (Zoran Soknić, Istočno Sarajevo)
17.00 Čelik - GOŠK (Admir Šehović, Sarajevo)

TABELA: Željezničar 53, Zrinjski 51, Široki Brijeg 45, Sarajevo 40, Krupa 35, Radnik 33.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC