Najbrži kolač sa jagodama

Autor:

Slatke i sočne, jagode su ne samo ukusne nego su i dobar izvor vitamina C. Uživajte u svježim jagodama ali ih probajte i u raznim kolačima. Evo jedan u kojem ćete sigurno uživati!

0
A- A A+

Sastojci:

Jagode 450 g

Šećer 170 g

Glatko brašno 170 g

Jaja 3 kom

Priprema:

3 cijela jaja mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera. Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu.

U nju kuvačom lagano umutite 170 grama prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 grama svježih jagoda narezanih na manje komade.

Što sitnije narežete jagode to će vam kolač ljepše ispasti.

Smjesu prebacite u namašćen kalup za torte te stavite sve u zagrijanu rernu, piše Darko Kontin poznati bloger.

Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stepeni nakon čega smanjite temperaturu na 175 stepeni  i pecite dodatnih 30 minuta ili dok kolač nije gotov (provjerite da li je gotov s drvenom čačkalicom).

Naša preporuka: Kombinujte sa sladoledom od vanilije :)