• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Kazna za Vojvodića - nemamo ljude u Savezu!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Vico Zeljković je za naš portal saopštio da je trener Darko Vojvodić kažnjen zbog izjave poslije meča sa Slobodom, ali i otkrio strategiju kojom bi se popravio poljuljani status kluba u bh.fudbalu.

 Vico Zeljković o kazni za Darka Vojvodića i PFS Banjaluka - FS RS - FS BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Darko Vojvodić je nakon poraza od Slobode osuo "drvlje i kamenje" po "polupismenom frajeru", ali i po svom klubu koji je, prema njegovim riječima, igrače u Tuzlu poslao "kao ovce, bez bilo kakve zaštite".

Igrači i stručni štab su juče imali slobodan dan, da bi danas prije treninga održan sastanak sa rukovodstvom kluba.

Potpredsjednik Borca Vico Zeljković je za naš portal saopštio da je klub donio određene stavove povodom nastavka takmičenja, ali i kaznio Darka Vojvodića zbog izjave koju je dao za medije poslije utakmice sa Slobodom.

"Sa trenerom nema nikakvih problema, mi ćemo prema klupskom pravilniku koji predviđa ove situacije naknadno odrediti novčanu kaznu i on je sa tim saglasan. Tako da nastavljamo po planu koji smo napravili kada je dolazio u klub. Pričali smo o tome pet minuta, on je rekao svoj stav o svemu i mi se okrećemo bitnijoj stvari, a to je nastavak prvenstva i opstanak u ligi", rekao je na početku razgovora za MONDO potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

U Borcu se razgovaralo o predstojećim utakmicama i novonastaloj situaciji, odnosno da se ne dođe u situaciju da opstanak u ligi bude ugrožen.

"Vidimo da se Čelik diže, dobro su se organizovali na svim 'nivoima', dok je Sloboda iz Tuzle ozbiljan klub koji dogodine slavi 100 godina postojanja. Želimo da budemo oprezni i na vrijeme izvažemo sve situacije. Napravili smo detaljne planove i 'A', 'B' 'C' varijante za slučaj da nam ne krene po planu, odnosno da nam bude ugrožen opstanak".

Zeljković se potom osvrnuo na položaj Borca u Područnom savezu Banjaluka, Fudbalskom savezu Republike Srpske i Fudbalskom savezu BiH.

"U suštini je poznato da mi nemamo svoje ljude u FS BiH da nas 'zaštite' i sada želimo da se bavimo Područnim savezom Banjaluka, da tamo dođemo do vlasti, kako bismo odatle delegirali ljude u FS RS i dalje u Sarajevo. To su jedini mehanizmi kojima možemo osigurati bolji tretman, neku zaštitu, koju bi klub kao Borac trebalo da ima. Kada ovo govrim i pominjem 'zaštitu' ne mislim na to da nama neko treba da pomaže ili da za nas sudi. Samo želimo respekt kao klub kakav jesmo, jer nije isto Borac, GOŠK ili Kakanj, uz dužno poštovanje. Sve je do ljudi, trener je zato bio ljut i rekao sve u afektu, ali mi nemamo uticaj na delegiranje i zato često budemo na margini, kao pušteni sa lanca. Područni savez sada 'drži' Krupa i mi sa njima nemamo nikakve probleme, ali jednostavno gledamo sebe i već smo počeli kontakte sa klubovima koji su članovi PFS Banjaluka".

Igračima je poručeno da u Zenici trebaju dati sve od sebe, ali i izbjeći "preveliku želju" zbog kartona propustiti najvažnije utakmice protiv Mladosti i Viteza.

"Ako izgubimo u Zenici razlika će biti četiri boda. Ako se gleda dugoročnije, mi pobjedama kod kuće protiv Mladosti, koja nema imperativa, i u gostima kod Viteza, koji je već ispao, osiguravamo opstanak", zaključio je Vico Zeljković.

Raspored Borca u posljednjih pet kola Lige za opstanak: Čelik (g), Mladost, Vitez (g), GOŠK (g), Sloboda

Trenutno stanje na tabeli: Mladost 36, Borac 31, Sloboda 30, GOŠK 30, Čelik 24, Vitez 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC