• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma spremna za Liverpul

Autor mondo.ba

"Vučica" se nije pretjerano namučila protiv Kjeva da zabilježi 21. ovosezonsku pobjedu u Seriji A. Dva gola Edina Džeke.

Poraz od Liverpula (2:5) u prvom meču polufinala Lige šampiona nije negativno uticao na raspoloženje fudbalera Rome, koji su bez većih problema savladali Kjevo 4:1 (2:0) i tako zabilježili 21. ovosezonsku pobjedu u Seriji A.

Iako će već u srijedu sa "redsima" igrati revanš na "Olimpiku", strateg Rimljana odlučio je da protiv gostiju iz Verone izvede skoro najjači sastav sa kojim raspolaže.

Osim četiri postignuta gola, "vučica" je stvorila još nekoliko izuzetno povoljnih prilika, ali nije imala sreće, pa "leteći magarci" mogu biti zadovoljni sa samo četiri lopte u golu danas odličnog Stefana Sorentina.

Već u ranoj fazi meča, u devetom minutu, Roma je uspjela da probije bedem pred golom iskusnog čuvara mreže Kjeva.

Rađa Naingolan, koji je danas upisao 200. nastup za Romu u svim takmičenjima, "ukrao" je loptu Ivanu Radovanoviću, centrirao, a Patriku Šiku nije bilo teško sa pet metara da pogodi cilj - 1:0.

Dva minuta kasnije Federiko Facio nije imao sreće da uveća vođstvo svog tima. Glavom je pogodio stativu, nakon čega se dobro snašao golman Sorentino i ispred Šika i Edina Džeke izbacio loptu u polje.

Par minuta kasnije, ponovo sreća za Kjevo.

Stefan El Šaravi lijepo je pogodio, ali je pomoćni sudija označio nedozvoljenu poziciju. Arbitar Đampaolo Kalvareze uz pomoć VAR-a utvrdio je da je njegov asistent bio u pravu, polovina kopačke El Šaravija bila je najbliža Sorentinu.

I u 28. minutu zatresla se stativa gostiju, nakon odličnog šuta razigranog El Šaravija. Bio je to 22. put da su fudbaleri Rome ove sezone pogodili okvir gola, najviše u ligi.

Konačno, u 40. minutu, isplatili su se pokušaji "vučice". Aleksandar Kolarov je asistirao, a Džeko preciznim udarcem iz voleja povisio na 2:0.

Moglo je sve krenuti naopako za Romu kada je Žuan Žesus napravio veliku glupost u 56. minutu.

Povukao je za dres Roberta Inglezea u svom šesnaestercu, zaradio direktan crveni karton, ali napadač Kjeva nije uspio da pogodi sa "bijele tačke".

Alison ga je pročitao i odbranio udarac sa "kreča", čime se još jednom potvrdilo nepisano fudbalsko pravila da igrač nad kojim je napravljen kazneni udarac ne treba da ga i izvodi.

Ostavio je Žesus svoje igrače na cjedilu duže od pola sata, ali ni to nije pomoglo gostima, koji su nepunih deset minuta kasnije sa igračem više primili još dva gola.

Prvo je El Šaravi na svojoj polovini osvojio je loptu, prošetao se kroz cijelu odbranu Kjeva i pogodio za 3:0, a već u narednom napadu Džeko je sjajno naciljao za 4:0. Bio je to 16. pogodak bh. reprezentativca ove sezone.



Do kraja, Ingleze je uspio da se iskupi za promašaj i postigne utješni gol za 4.1 dva minuta prije kraja meča.


Roma će tako u miru, na sigurnom trećem mjestu, dočekati večerašnje gostovanje Juventusa na "Đuzepe Meaci" protiv Intera, te sutrašnji duel Torina i Lacija. Ova dva susreta mogla bi biti veoma značajna u borbi za pozicije koje vode u Ligu šampiona.

SERIJA A - 35. KOLO:

Roma - Kjevo 4:1 (2:0)
/Šik 9, Džeko 40, 67, El Šaravi 66 - Ingleze 88/

Inter - Juventus (20.45)

U nedjelju:

Krotone - Sasuolo (12.30)
Sampdorija - Kaljari
Atalanta - Đenova
Bolonja - Milan
Helas Verona - SPAL
Benevento - Udineze
Fiorentina - Napoli (18.00)
Torino - Lacio (20.45)

TABELA: Juventus 85, Napoli 84, Roma (+1) 70, Lacio 67, Inter 66, Atalanta 55, Milan 54, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Đenova 41, Bolonja 39, Sasuolo 37, Udineze 33, Kaljari 33, Kjevo (+1) 31, Krotone 31, SPAL 29, Helas Verona 25, Benevento 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC