Banjaluka: Četvoro trkača u bolnici, dvoje u komi

Autor:

Četvoro učesnika Četvrtog banjalučkog m:tel polumaratona zbrinuto je u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC-a RS, a dvoje od njih se nalazi u indukovanoj komi.

0
A- A A+

"U 10:50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS dovezeni su pacijenti J.Š.(1987), M.G.(1991) i S.J.(1971) i oko 18:30 časova pacijent I.T.(1983). Pacijenti su hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane UKC RS zbog simptoma toplotnog udara", rečeno je u UKC RS za Nezavisne novine.

Dežurni ljekar u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane dr Biljane Zlojutro rekla je da je pacijent S.J.(1971) svjestan, hemodinamski i respiratorno stabilan. Pacijent I.T.(1983) je takođe svjestan, hemodinamski i respiratorno stabilan. Njihovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Pacijent J.Š.(1987), zbog CT-om verifikovanog edema mozga, protektivno je stavljen u stanje indukovane kome i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene. I M.G.(1991) je takođe, zbog CT-om verifikovanog edema mozga, protektivno stavljen u stanje indukovane kome i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze i za ovog pacijenta su preuranjene.

Vijest su potvrdili i organizatori 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

"Nekoliko trkača je zbog iscrpljenosti hospitalizovano i trenutno se nalaze u Kliničkom centru Banjaluka gdje im je odmah po prijemu, ukazana neophodna medicinska pomoć", stoji u saopštenju u kojem je demantovana vijest da je jedan trkač preminuo.

Oni su zamolili medije da se suzdrže od plasiranja ovakvih, neprovjerenih i netačnih informacija u javnost, jer one mogu da naštete porodicama trkača koji se trenutno nalaze na bolničkom liječenju.

Ulice Banjaluke vidjele sjajne Kenijce (FOTO)

Ostale vijesti