U Sarajevu uhapšeni Turci uoči dolaska Erdogana!

Autor:

Službenici granične policije Bosne i Hercegovine su na sarajevskom aerodromu, uoči posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, otkrili tri državljanina Turske sa lažnim pasošima.

0
A- A A+


Kako je saopšteno iz Granične policije Bosne i Hercegovine, u subotu, na letu iz Dubaija, otkrivene su tri falsifikovane putne isprave kojima su tri turska državljanina pokušali ući u BiH, javljaju sarajevski mediji.

Erdogan - Bakiru dobar, a ni nama nije loš

Jednu od putnih isprava potraživao je i Interpol. Prema naredbi tužioca Kantona Sarajevo, te isprave su privremeno oduzete, a državljani Turske, s obzirom da su zatražili azil, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Turski mediji su prethodnih dana javili da je iz Makedonije postojala dojava o mogućem atentatu na Turskog predsjednika tokom posjete BiH.

Alarm u Sarajevu: Neko hoće da ubije Erdogana?

Protokol boravka turskog predsjednika je bio neočekivano izmjenjen, tako da su u nedjelju izostale šetnja Baščaršijom i iftar (večernji obrok tokom Ramazana) u Sarajevu. 

Erdogan je iznenadno skratio posjetu Sarajevu, a u Predsjedništvu BiH izjavio je da je došao "upravo zbog prijetnji i da ih se ne plaši".

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan boravio je u nedjelju u Sarajevu. On je u BiH održao predizborni skup. Evo kako je bilo:

Sarajevo: Zetrom grmilo "Alahu ekber" (FOTO,VIDEO)

Ostale vijesti