Igokea dovela američkog šutera

Autor:

ABA ligaš iz Laktaša angažovao drugo pojačanje ovog ljeta.

2
A- A A+

Poslije krilnog centra Save Lešića, Igokea je u petak formalno "potpisala" još jednog igrača.

Kako je MONDO i najavio  novi član ekipe Nenada Trajkovića postao je Amerikanac Džimi Gevin (26), koji je pretprošle sezone počeo seniorsku karijeru, poslije završenih studija na koledžu Vintorp.

Ovu informaciju potvrdio je i generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Gavin igra na poziciji plejmejkera, ali po potrebi može pokriti i "dvojku", a karakteriše ga odličan šut i prodor, kao i "pik" igra.

Diplomirao je na univerzitetu Vintorp 2016. godine, ali pošto tada nije izabran na draftu karijeru je nastavio u Litvaniji gdje je nastupao za Džukiju, a potom i za Šćećin iz Poljske.

Prošle sezone je igrao za ruski Spartak iz Sankt Peterburgu za koji je odigrao 14 utakmica, a postizao je 18 poena u prosjeku.

Amerikanac je od 2008. do 2012. godine bio van takmičarske košarke jer se borio protiv teške Kronove bolesti (zapaljenjsko oboljenje digestivnog trakta), a 2011. je izgubio mlađeg brata koji je sa samo 16 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Igokeu su do sada zvanično napustila dvojica igrača, plejmejker Marko Ljubičić (Cibona) , bek Nikola Gajić (Helios), te centar Nikola Jevtović (slobodan igrač) 


Ostale vijesti