• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan u 95. srušio Romu!

Autor mondo.ba

Milan je prokockao prednost iz prvog poluvremena, ali je golom Kutronea u petom minutu sudijske nadoknade ipak savladao Romu.

Fudbaleri Milana upisali su prvu pobjedu u sezoni i to u derbiju protiv Rome kojim je otvoreno treće kolo italijanske Serije A.

Pogotkom Kutronea u 95. minutu Milan je stigao do pobjede 2:1 protiv Rome, koja je slavila u prethodna tri duela na San Siru.

Ekipa Đenara Gatuza zasluženo je stigla do trijumfa, iako je meč mogao da završi i bilo kojim drugim ishodom.

I jedni i drugi postizali su pogodak za pobjedu, ali je u oba navrata on poništen nakon korištenja VAR tehnologije, da bi Kutrone presudio Romi i spriječio prvi remi u međusobnim duelima, poslije četiri pobjede Rome i jednog trijumfa Milana.

Milan je imao inicijativu, vođstvo i bolje prilike, dijelom i zbog lošije taktike Euzebija Di Frančeska, koji je na poluvremenu mijenjao igrače i formaciju.

„Rosoneri“ su dobro počeli meč i u 16. minutu zaprijetili preko Kalabrije koji je šutirao preko gola, a samo minut kasnije golman Rome Robin Olsen skinuo je pokušaj Iguaina poslije izgubljene lopte Edina Džeke na nekih 25 metara od gola.

U 28. minutu probao je i Suso, a Olsen odbranio, da bi Roma prvi put ozbiljno zaprijetila u 35. minuut kada je Šik sa šest metara šutirao direktno u Donarumu.

Milan je konačno probio bedem Rome u 40. minutu, kada je Rodrigez svojom slabijom, desnom nogom uputio centaršut po zemlji, a lopta prošla kroz peterac do Kesija koji sa samo par metara šalje loptu u mrežu za vođstvo Milana.

Euzebio Di Frančesko koji je počeo meč sa trojicom štopera promijenio je formaciju i umjesto debitanta, štopera Ivana Markana ubacio El Šaravija.

Nakon toga manje se primjećivala rupa na desnom boku Rome, gdje je umjesto povrijeđenog Florencija zaigrao mladi Karsporg, upisavši tek drugi nastup za „vučicu“

„Vučica“ se oslobodila pritiska Milana, a ofanzivu ka golu Donarume naplatila je u 59. minutu, kada se Facio poslije kornera dobro snašao u šesnaestercu i poslije gužve izjednačio na 1:1.

Samo dva minuta kasnije sjevnula je kontra na drugoj strani, ali je pogodak Iguaina poništen nakon pregledanja video snimka. Nekoliko puta Argentinac je bio na liniji sa defanzivcima Rome, a ovoga puta bio je u nedozvoljenoj poziciju za veličinu kopačke.

Dobru priliku nešto kasnije imao je Čalhanoglu, ali je sa samo deset metara šutirao u Olsena.

Umalo da se to osveti Milanu u 82. minutu, ali je novi preokret Rome, odnosno novu izgubljenu utakmicu za Milan poslije vođstva spriječio VAR.

N’Zonzi je skočio poslije kornera i u velikoj gužvi nekako loptu gurnuo iza Donarume, ali je Marko Gvido opravdano poništio pogodak zbog igranja rukom.

Odmah potom Đenaro Gatuzo uveo je Kutrona umjesto Bonaventure, a ovaj potez isplatio se duboko u sudijskoj nadoknadi.

Iguain je primio loptu ispred šesnaeterca gostiju, a onda ju poslao na penal za Kutrona koji pogađa za 2:1 i veliko slavlje na San Siru!

Serija A, 3. kolo:

Milan – Roma 2:1 (1:0)

/Kesi 40, Kutrone 90+5– Facio 59/

Subota

Bolonja – Inter 18.00

Parma - Juventus 20.30

Nedjelja

Fiorentina – Udineze 18.00

Atalanta – Kaljari 20.30

Kjevo – Empoli

Lacio – Frozinone

Sampdorija – Napoli

Sasuolo – Đenova

Torino – SPAL

TABELA: Juventus 6, Napoli 6, SPAL 6, Atalanta 4, Roma (+1) 4,  Udinete 4, Sasuolo 4, Fiorentina (-1) 3, Empoli 3, Đenova (-1) 3, Milan (-1) 3, Inter 1, Torino 1, Parma 1, Bolonja 1, Kaljari 1, Frozinone 1,  Sampdorija (-1) 0, Lacio 0, Kjevo 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC