• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabrost malo Zvezdi za Napulj!

Autor mondo.rs

Najbolja partija Zvezde u Ligi šampiona na gostovanjima, ali je Napoli pokazao kvalitet i ostvario pobedu. Tim Vladana Milojevića ne može u nokaut fazu Lige šampiona, ali može u Ligu Evrope...

Crvena zvezda je kolo pre kraja grupne faze Lige šampiona ostala bez šanse da se nađe u nokaut fazi ovog takmičenja, ali i dalje postoji prilika da "prezimi" u Evropi.

Šampion Srbije je doživeo i treći poraz na gostovanjima pošto se Napoli revanširao za remi u Beogradu, pa je pred svojom publikom prikazao odličnu igru i postigao tri gola, dok je Zvezda u drugom poluvremenu zaista dokazala da je iz prethodnih mečeva stekla iskustvo, pa je igrala rasterećenije, hrabrije i odvаžnije što se pokazalo i na semaforu.

Marko Marin je u 57. minutu "okrenuo" dvojicu čuvara, magično asistirao za Bena, a ovaj je ublažio poraz Zvezde na jugu Italije.

Zvezdi ostaje još jedan meč u Ligi šampiona (11. decembra) protiv Pari sen Žermena u Beogradu, a crveno-belima je potreban trijumf u toj utakmici, uz poraz Liverpula protiv Napolija, da bi igrali 1/16 finala Lige Evrope.

NAPOLI - CRVENA ZVEZDA 3:1 (2:0)
/Hamšik 11, Mertens 33, 52 - Ben 57/

Šampion Srbije je primio gol već u 11. minutu, najranije ove sezone u Ligi šampiona, ali za razliku od mečeva u Parizu i Liverpulu - ekipa se nije "paralisala" posle toga.

Videli smo u pomenutim mečevima da se nakon prvog pogotka u mreži naruši čitava čitava koncepcija igre i da Zvezda ne može da poveže nekoliko dodavanja i iznese loptu - no, ovoga puta, iako je bilo grešaka, s tim su se bolje nosili igrači Vladana Milojevića.

Čak iako su u Napulj došli oslabljeni...

Gol je primljen naivno, nakon kornera, kada je Maksimović skočio na prvoj stativi i prebacio je na peterac - a, tamo je Kulibali napravio blok Hamšiku i Slovak je pogodio pored Gobeljića koji se nije najbolje snašao.

Zvezda se odvažila da krene napred i zapretila je udarcem Srnića, pa najboljim Simića - posle sjajnog pasa Marina - ali, Napoli je bio taj koji se pita na "San Paolu".

Već u 33. minutu nova greška odbrane i "šuplja" desna strana kada je Degenek morao da ode sa svoje pozicije i da pokuša da izblokira Fabijana Ruiza, međutim lopta je nekako prošla do Mertensa koji se iskupio za promašaj iz uvodnih minuta, i ovoga puta savladao Milana Borjana.

Imao je Napoli još dve prilike u prvom delu preko Kulibalija i Kaljehona, da bi u 52. minutu u centru pažnje ponovo bio Dris Mertens.

Bila je to idealna duboka lopta Mareka Hamšika za Holanđanina koji je već prijemom stekao prednost u odnosu na Degeneka, a brzinu iskoristio da dođe u idealnu poziciju odakle je pogodio "paučinu" gola Borjana.

Nagrada za mirniju i hrabriju igru Zvezde došla je u 57. minutu posle majstorije Marka Marina koji potvrđuje kvalitet nekadašnjeg reprezentativca Nemačke.



Nemac ovoga puta nije bio strelac kao u Parizu, ali je posle prodora Krstičića - i prve propuštene prilike za pas - oko svoje ose okrenuo Kulibalija i Hamšika, a onda u stilu najboljih plejmejkera proigrao Bena koji je odlično pogodio dijagonalu.

Nije to bilo sve od Zvezde u Napulju, uneli su dodatnu živost Dušan Jovančić i debitant Dejan Joveljić, ali je Karlo Anćeloti usporio tempo meča i odveo svoj tim na prvo mesto.

NAPOLI: Ospina - Maksimović, Albiol (od 46. Hisaj), Kulibali, Rui - Alan, Hamšik, Ruiz, Kaljehon (od 85. Rog) - Insinje (od 77. Zjelinjski) i Mertens.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Krstičić, Srnić (od 64. Jovančić), Ben, Marin, Simić (od 77. Ebislio) - Stojiljković (od 46. Joveljić).

Meč je sudio španski arbitar Hil Manzano.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA "C" 5. KOLO:

Napoli - Crvena zvezda 3:1 (2:0)
/Hamšik 11, Mertens 33, 52 - Ben 57/

PSŽ - Liverpul 2:1 (2:1)
/Bernat 13, Nejmar 37 - Milner 45+1/

TABELA: Napoli 9, PSŽ 8, Liverpul 6, Crvena zvezda 4.

N   A   J    A    V     A

Crvena zvezda je protiv Napolija u Beogradu (0:0) osvojila prvi bod u novom sistemu grupne faze Lige šampiona, a namera fudbalera Vladana Milojevića da se bar isti ishod ponovi i na jugu Italije večeras od 21 čas.

Iz stručnog štaba Napolitanaca upozoravaju da je Zvezda "potcenjena" i da od njih očekuju da se brane kao što je to činio Kjevo proteklog vikenda kada je izvukao "nulu", dok iz tabora šampiona Srbije napominju da se nikoga ne plaše i da su na samo 260km od stadiona "San Paolo" - postali šampioni Evrope za 1991. godinu.

Zvezda za sada ima osvojena četiri boda iz četiri meča, a novi "pozitivan remi" ili "skalp" Napolija, približio bi ih mestu u nokaut fazi Lige šampiona ili Lige Evrope.

PRVI MEČEVI...

Od 18.55 počele su dve utakmice 5. kola Lige šampiona: Atletiko Madrid je već posle 25 minuta vodio ubedljivo protiv Monaka (2:0), dok je krajem prvog poluvremena Lokomotiva došla do prednosti protiv Galatasraja autogolom (2:0).

Dok je tim Vladana Milojevića igrao veoma dobro pred svojom publikom u dosadašnjem delu Lige šampiona - na gostovanjima je imao problema, tako da su to kaznili PSŽ i Liverpul s deset golova, a videćemo koliko su od tada stasali igrači Crvene zvezde.

Ostanite uz MONDO, naš reporter Jovan Terzić je na licu mesta, tako da nas na ovom mestu očekuju sveže fotografije, video snimci, izjave aktera utakmice.

Stigli su i zvanični sastavi, a u njima iznenađenje!

U timu Zvezde nema Branka Jovičića, koji nije ni na klupi, dok je šansu u "11" neočekivano dobio Veljko Simić, tako da za sada nije jasno ko će igrati uz Nenada Krstičića u "prvoj liniji" ispred odbrane.

Da li će Marko Gobeljić otići u vezni red, a na mesto desnog beka Slavoljub Srnić ili Veljko Simić? Videćemo šta je Milojević zamislio kada počne utakmica...

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ!

90' -
Tri minuta nadoknade.

85' - Ebisiliio!

Dobar udarac Holanđanina posle dva lažnjaka, ali odbranio je odlično Ospina, dok je Ben bio u ofsajdu posle odbijene lopte. Rog menja Kaljehona.

81' -
Oštar start Gobeljića na Ruiju za žuti karton.

80' -
Ruiz se lepo snalazi na suprotnoj strani od one na kojoj je igrao, ali živu loptu hvata Milan Borjan.

77' -
Insinje izlazi iz igre, menja ga Zjelinjski. Promena i u Zvezdi, Lorenco Ebisliio menja Simića.

75' -
Nekoliko solidnih minuta Zvezde pred golom Napolija, mnogo tečnija igra, ali Alan je ukrao loptu Jovančiću koji ga je vukao za dres i zaradio žuti karton.

68' -
Dobar prodor Simića po levoj strani i lopta koju ispred Joveljića izbacuje Ruiz, dok u nastavku akcije šutira Krstičić - što nije bilo po volji Marina.

64' -
Kontrola Napolija od gola Zvezde, a Dušan Jovančić menja Slavoljuba Srnića.

57' - GOOOOOL! BEN! ZVEZDA SMANJUJE! 3:1!

Pogodak napadača s Komorskih Ostrva - ali, kakav potez Marina!

Sjajno je vukao loptu Krstičić, delovalo je da će šutirati, ali je "produžio" za Marina, da bi ovaj propustio idealnu priliku za pas, potom izvukao Kulibalija i Hamšika, "vrteo" ih oko svoje ose, a onda savršenu loptu dodao Benu koji ne maši.

52' - GOL! MERTENS! 3:0!

Strašna lopta Mareka Hamšika iz "dubine", a Dris Mertens već prijemom pravi prednost u odnosu na Degeneka, beži mu, a potom sjajnim udarcem pogađa mrežu Milana Borjana koji je bio nemoćan.

48' - Mertens!

Lako su ušli u šansu Insinje i Mertens, ali ispred Holanđanina izbacuje loptu Gobeljić.


46' -
Dejan Joveljić debituje u Ligi šampiona. Ulazi umesto Stojiljkovića, dok Albiol izlazi kod Napolija zbog povrede. Ulazi Hisaj i odlazi na mesto desnog beka, dok će Maksimović na štopera.

45+3' -
Kraj prvog poluvremena žutim kartonom za kapitena crveno-belih Nenada Krstičića posle faula nad Lorencom Insinjenom - što znači da mu je ovo treći u takmičenju i da neće igrati protiv Pari sen Žermena. Crvena zvezda nije bila toliko "paralisana" kao u prethodna dva gostovanja, ali je napravila dve velike greške u defanzivi što je Napoli kaznio na pravi način.

42' -
"Poklopio" je loptu Mertens, olako u šanse ulaze Naplitanci...

36' - Kaljehon!

Olako stiže lopta s leve na desnu stranu, Kaljehon je imao veliku šansu sa sedam metara, ali pravovremeno u blok ulazi Rodić.


33' - GOL! MERTENS! 2:0!

Prvi put je promašio, ali drugi put nije...

Dris Mertens donosi drugi gol Napoliju nakon što je odbrana Crvene zvezde izgubila oblik, a Miloš Degenek otišao na krilo da spreči pas Fabijana Ruiza, pošto Marko Gobeljić nije bio na svom mestu. 

Loptu je izblokirao Australijanac, stigla je nekako do Mertensa, a ovaj je uspeo da postigne drugi gol pored Babića i Borjana.

27' - Kulibali! Borjan!

Kontra kao iz snova za Napoli posle nonšalantnog poprečnog pasa Rodića, koji nije imao snage da isprati igrača nazad, pa Kulibali šutira glavom na pas Kaljehona - brani Milan Borjan, izvrsno!

23' - Simić!

Kakva asistencija Marka Marina s dvojicom na leđima, iza Maksimovića, u pravo vreme za Simića, ali je on iznenađujuće loše šutirao. 

Mlako, u bliži ugao, što je čak i iznenadilo Ospinu, dok u nastavku akcije Simić ruši Albiola.

20' - Srnić!

Prvi pokušaj igrača Zvezde na ovom meču. Srnić je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, uputio je zanimljiv udarac koji odlazi malo pored Ospininog gola.

15' -
Na "San Paolu" nešto više i od 3.000 pristalica Crvene zvezde.

Izvor: MN PRESS


13' -
Napoli želi odmah da dođe do mirnijeg toga meča, pa je Insinje bio u dve opasne situacije; prvi put je šutirao glavom pored gola, drugi put mu je pobegla lopta.

11' - GOL! VODI NAPOLI! HAMŠIK! 1:0!

Jeftino primljen gol Zvezde, najranije do sada u grupi Lige šampiona.

Marko Gobeljić je intervenisao ispred Ruija, isterao je loptu u korner, a nakon njega Marek Hamšik postiže prvi gol ove sezone. Odlično je na prvoj stativi skočio Maksimović, prebacio na pet metara za Slovaka, a ovaj je lako pogodio nakon što je pobegao Gobeljiću.

Vladan Milojević očigledno ljut.



8' -
"Lomi" Insinje Babića, ulazi u kazneni prostor, ali mlak udarac.

6' - Borjan! Kakva odbrana!

Brzopotezna akcija Napolija iz sredine ka desnoj strani i povratna lopta Insinjea za Mertensa na pet metara, ali petu Belgijanca sjajno brani Borjan. 

5' -
Sada i definitivno, Slavoljub Srnić igra centralnog veznog uz Krstičića.

3' -
Sudar Stojijkovića i Ospine, žali se Kolumbijac na bol u kolenu.

1' -
Meč je počeo.

- Crvena zvezda večeras nastupa u kompletno crvenim dresovima.

- Pogledajte atmosferu sa lica mesta koju su navijači podelili na Twitteru.


- Uz Zvezdu je i bivši fudbaler Damijen le Talek.


- Znate li zašto je Dijego Maradona "božanstvo" Napulja?

- Navijači Zvezde su u parku ispred stadiona, uglavnom se peva "Avanti Stella Rossa", "Juve merda" i "UEFA mafia", javlja naš reporter sa lica mesta.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Da li znate kakav skor Crvena zvezda ima sa italijanskim klubovima?

- Pogledajte foto-galeriju iz Napulja: Vole plavo pivo, mrze crno-bele!

- Mondo u Napulju: Ovo nije Italija!

- Ovako je pred stadionom...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Uoči ove utakmice, susret su odigrali i omladinci dva tima: Napoli - Zvezda 5:3!

- Vladan Milojević ima daleko više problema i ne može da računa na Gorana Čaušića, Vujadina Savića, Filipa Stojkovića i Ričmonda Boaćija, dok su pod znakom pitanja i Milan Pavkov iDušan Jovančić, verovatno najbolji igrači Zvezde u trijumfu protiv Liverpula.

- Jedini igrači na koje Karlo Anćeloti ne može da računa za ovaj meč su Amin Junes i Simone Verdi, s tim da njih dvojica nisu igrala ni u prvom obračunu dva tima u Beogradu. 

- Crvena zvezda bi na ovom meču trebalo da ima podršku oko 3.000 navijača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC