• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A u 2018. - "Ludnica" u 90+ (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pogledajte golove zbog kojih kasnimo sa izvještajima utakmica Serije A i ko najčešće zabija u finišu utakmice.

Italijanska Serija A dobila je na popularnosti dolaskom Kristijana Ronalda u Juventus, ali i ostali klubovi pobrinuli su se da gledamo jednu od najzanimljivijih sezona "Kalča".

Uprkos činjenici da je Juve i dalje dominantan i da je 2018. godinu završio sa devet bodova ispred drugoplasiranog Napolija gledamo prilično uzbudljivu sezonu u kojoj imamo iznenađenja u svakom kolu.

Veliki broj utakmica odlučen je u posljednjim trenucima, čemu su se radovali navijači i ljubitelji fudbala, ali ne previše mi, sportski novinari, jer smo u trenucima kada smo trebali da ih objavimo, morali da "rušimo" naše izvještaje.

Da to nije samo naš utisak pokazuju i statistički podaci prema kojima je najviše golova na utakmicama Serije A ove polusezone, čak njih 113, palo u posljednjih 15 minuta, računajući i sudijsku nadoknadu.

Najviše golova u finišu utakmice postigao je Napoli koji je tresao mrežu 13 puta, gol manje u ovom periodu postigao je Inter, a iza njih je Sasuolo sa devet.

Atalanta je dala osam, ali je i njena odbrana bila ranjiva u posljednjim trenucima utakmica, pa je sa devet primljenih pogodaka, druga na ovoj listi iza Frozinonea, čiji igrači su primili 11 golova.

Timovi koji su jednako dobro, odnosno loše, igrali u finišu su Roma sa sedam postignutih i primljenih golova, te Milan i Kaljari sa "skorom" 5:5.

"Infarkt" završnice počele su već u prvom kolu i to u duelu Kjeva i Juventusa, a sedmostruki uzastopni šampion riješio je utakmicu tek u 93. minutu golom Bernardeskija.

U istom kolu Alehandro Gomez postigao je pogodak za pobjedu Atalante 4:0 protiv Frozinonea.

U drugom kolu Mraz je u 94. minutu postigao utješni gol za Empoli u porazu od Đenove 2:1.

Fiorentina je savladala Kjevo 6:1, a posljednji gol na utakmici postigao je Simeone u 93. minutu, a proslavio ga je na tribinama i njegov otac Dijego Simeone.

Prava drama viđena je u Kaljariju gdje je Sasuolo u 99. minutu stigao do boda pogotkom Boatenga.

Prvi derbi koji je odlučen u završnici bio je onaj između Milana i Rome, a Patrik Kutrone bio je heroj „rosonera“ u 95. minutu i pogodio za 2:1 i oduševljenje navijača na tribinama.

Sasuolo je u četvrtom kolu u 91. minutu postigao utješni gol u porazu od Juventusa 2:1, strijelac je bio Babakar.

Inter je nekoliko puta ove sezone spašavao stvar u sudijskoj nadoknadi, a prvi put to se desilo u petom kolu protiv Sampdorije. Pogodak u 94. minutu za pobjedu u Đenovi postigao je Brozović.

Atalanta je ove polusezone izvukla bod na San Siru odigravši 2:2 sa Milanom, zahvaljujući pogotku Rigonija u 91. minutu.

Heroj Juventusa sa starta sezone, Bernardeski, ponovo je zatresao mrežu u sudijskoj nadoknadi protiv Frozinone, ali kada je meč bio odlučen, bilo je 2:0. 

Atalanta je ta koja je zabijala i primala golove u nadoknadi, a u sedmoj nadoknadi Biragi je zatresao njenu mrežu u 94. minutu za pobjedu Fiorentine 2:0.

U ovom kolu i Suso je pogodio u nadoknadi, njegovim golom u 94. minutu ovjerena je pobjeda protiv Sasuola.

Deveto kolo donijelo je nova uzbuđenja i dramu u završnici. Prvo je Korea u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio za pobjedu Lacija nad Parmom 2:0... 

...a onda je Mauro Ikardi u 92. minutu riješio „Derbi Dela Madonina“.

Napoli je postigao 13 golova u završnici, ali jedan od njih posebno je obradovao navijače na San Paolu, jer je Mertens pogotkom u posljednjem minutu donio Napolitancima bod protiv Rome.

Milan je dugo čekao na utakmicu prvog kola protiv Đenove, koja je odgođena zbog urušavanja autoputa, i ona je odigrana tek 31. oktobra, a gostima je malo nedostajalo da osvoje bod. Ipak Romanjoli je u 91. minutu pogodio i donio trijumf svojoj ekipi.

Napoli je protiv Empolija u 11. kolu čak dva gola postigao u nadoknadi, prvo je Milik pogodio, a potom i Mertens za konačnih 5:1. 

„Petarda“ je pukla i na „Meaci“,a dva gola pala su u sudijskoj ndoknadi. Prvo je mrežu zatresao Žoao Mario, potom i Rađa Naingolan.

U istom kolu Sasuolo je drugi gol u pobjedi 2:0 postigao u 92. minutu, a jedan od najčudnijih autogolova djelo je Đakerinija. 

Pravu dramu u 11. kolu zaključio je Milanov „ekspert“ za zaustavno vrijeme, Alesio Romanjoli pogotkom za pobjedu protiv Udinezea u 97. minutu!

U narednom kolu Alehandro Gomez je postigao utješni gol u porazu Atalante od Intera 4:1 u 94. minutu.

Istim rezultatom Roma je savladala Sampdoriju, uz pogodak El Šaravija u trećem minutu nadoknade.  

 „Infarkt“ završnicu u 13. kolu priredio je Silvestre i golom u 92. minutu donio pobjedu Empoliju protiv Atalante.

A istog vikenda Lacio je izvukao remi 1:1 u derbiju protiv Milana zahvaljujući golu Koree duboko u nadoknadi. 

Jedno od najzanimljivijih kola ove polusezone bilo je 15. u kojem je nekoliko utakmica odlučeno u posljednjim trenucima. Ali krenimo redom.

Roma je do 84. minutu vodila 2:0 na gostovanju Kaljariju, da bi Ionita prvo smanjio na 2:1, nakon čega su isključena dvojica igrača domaćih. Kaljari je međutim sa devetoricom na terenu uspio da stigne do remija pogotkom Saua u petom minutu sudijske nadoknade.

Slično se desilo i na meču Sasuola i Fiorentine, gdje je Miralas pogodio u 96. za 3:3, iako je „viola“ do 89. Minuta gubila 3:1. 

A onda spektakl!

Rikardo Saponara u 99. minutu (!) izjednačio je protiv Lacija na 2:2 i bacio se u zagrljaj gostujućih navijača na tribinama Olimpika.

Fudbaleri Kaljarija u meču 16. kola protiv Napolija činili su sve da sačuvaju bod, ali ih je Milik „uništio“ pogotkom u prvom minutu sudijske nadoknade.

Već u sljedećem kolu oni su postigli gol u nadoknadi, ali bio je to tek utješni u porazu 3:1 od Lacija. 

U istom kolu Sasuolo je golom Brinjole u 92. stigao do remija 1:1 sa Torinom...

Sasuolo - Torino 1-1

Brinjola 90+2 za Sasuolo

...a Kaprari je „ovjerio“ pobjedu 4:2 protiv Empolija.

Inter je ove polusezone primio samo dva gola u posljednjih 15 minuta, ali ga je jedan, onaj Pelisijea, koštao cijelog plijena na gostovanju Kjevu. 

Bh. internacionalac Senad Lulić bio je strijelac u posljednjem minutu u pobjedi Lacio nad Bolonjom 2:0. 

Još jedan derbi odlučen je u sudijskoj nadoknadi, a heroj Intera za pobjedu protiv Napolija u 91. Minutu bio je Argentinac Lautaro Martinez.

U posljednjem kolu odigranom u 2018. godini Atalanta je sa ubjedljivih 6:2 savladala Sasuolo, uz het-trik Josipa Iličića. Prijedorčanin sa slovenačkim pasošem, ušao je u igru u drugom poluvremenu i u razmaku od 75. do 92. minuta postigao tri gola.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC