• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na Svjetskom: Posljednja šansa za "orlove"

Autor mondo.ba

Srbiji za prolaz u drugi krug potrebna pobjeda nad Korejom, ali i da se "poklope" ostali rezultati. Evo kako "orlovi" mogu dalje.

Poslije razočaravajućeg poraza od Brazila šanse selekcije Srbije da se nađe među 12 najboljih na svijetu su svedene na minimum.

Međutim, "orlovi" još nisu ispali.

Računica je "jednostavna" - selekciji Srbije potrebne su dvije pobjede u posljednja dva kola uz povoljan ishod ostalih mečeva u grupi.

Iako su mnogi navijači već digli ruke od podmlađene reprezentacije Srbije, sa sedam debitanata, ipak ćemo se pozabaviti šansama već "otpisanih" orlova.

Prvi i osnovni uslov je da Srbija danas od 18.00 časova savlada selekciju Koreje, ali i da se "poklope" rezultati ostalih mečeva u Grupi A.

Selekcija Koreje u prethodna tri kola upisala je tri ubjedljiva poraza, ali ne treba zaboraviti da su u ponedjeljak nešto više od 30 minuta bili u egalu sa Francuskom.

Pobjeda nad Korejom ne znači i definitan ostanak u igri za plasman u naredni krug. Evo i zašto.

Ukoliko Rusija pobijedi Brazil, a Njemačka osvoji najmanje bod protiv Francuza, Rusi i Nijemci kolo prije kraja otići će na nedostižnih šest bodova.

Međutim, ukoliko Brazil napravi iznenađenje i savlada Rusiju, što ćemo znati već tamo poslije 16.30, Srbija bi pobjedom nad Korejom i pobjedom u posljednjem kolu nad Njemačkom , uz obavezan poraz Rusije od Francuske izborila naredni krug, dok bi Rusi ispali.

"Orlovi" mogu do druge faze i preko Njemačke, ukoliko "panceri" večeras izgube od Francuske, pobjeda nad "pancerima" u direktnom okršaju vodila bi Srbiju među 12 najboljih.

Duel Rusije i Brazila od 15.30 biće zanimljiv jer obje selekcije imaju realne šanse za nastavak takmičenja, ili bar mnogo realnije od Srbije.

Rusima je dovoljan i bod, dok Brazilcima treba pobjeda koja bi im "otvorila put", s obzirom da u posljednjem kolu igraju sa Korejom.

U Grupi C u danskom Heringu jasno je da će Danska i Norveška u drugi krug, a ukoliko ne bude iznenađenja danas, odluku o tome ko će u naredni krug sa prvog mjesta uz maksimalan broj bodova odlučiće njihov međusobni okršaj u posljednjem kolu.

Situaciju iza ove dvije selekcije u ponedjeljak je zakomplikovao Tunis pobjedom nad Čileom, a dodatni pritisak na Čileance i Austrijance mogli bi da naprave pobjedom nad Saudijskom Arabijom u meču od 16.15 časova.

U drugom meču ove grupe Norveška je favorit protiv Čilea, kao i Danska protiv Austrije, a vrlo je važna i gol razlika svih mečeva današnjeg programa, zbog eventualnog raspleta u posljednjem kolu.

Uprkos činjenici da su autsajderi, Čileu i Austrijancima potrebna je pobjeda ili bar remi, u protivnom bi ostali iza Tunisa, računajući njihov trijumf protiv Saudijske Arabije.

Tu se vraćamo na gol razliku, Tunis trenutno ima sedam golova zaostatka u odnosu na Austriju i ukoliko to bude nadoknađeno u današnjim mečevima, Tunižanima će biti i dovoljan remi sa Austrijancima u posljednjem kolu za prvo mjesto u grupi.

Ukoliko Tunis, računajući i poraz Austrije, ne nadoknadi tu razliku, njihov međusobni okršaj u posljednjem kolu će odlučivati o trećem mjestu.

DANAŠNJI PROGRAM 4. kola:

Grupa A, Berlin

Rusija - Brazil 15.30
Koreja - Srbija 18.00
Njemačka - Francuska 20.30


TABELA: Francuska 3-0-0 (+24), Njemačka 2-1-0 (+24), Rusija 1-2-0 (+7), Brazil 1-0-2 (-13), Srbija 0-1-2 (-13) Koreja 0-0-3 (-29)

Parovi 5. kola (četvrtak): Brazil - Koreja 15.20, Njemačka - Srbija 18.00, Francuska - Rusija 20.30

Grupa C, Herning

Saudijska Arabija - Tunis 16.15
Norveška - Čile 18.30
Austrija - Danska 20.45


TABELA: Danska 3-0-0 (+49), Norveška 3-0-0 (+39), Austrija 1-0-2 (-11), Tunis 1-0-2 (-18), Čile 1-0-2 (-21), Saudijska Arabija 0-0-3 (-38)

Parovi 5. kola (četvrtak): Čile - Saudijska Arabija 15.00, Austrija - Tunis 17.30, Danska - Norveška 20.45

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC