• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern slomio Hertu i stigao Dortmund

Autor mondo.ba

Šampion Njemačke savladao Hertu golom Havi Martineza i odmakao trećeplasiranoj Borusiji Menhengladbah, koja je poražena na svom terenu od Volfsburga.

Bajern ostaje u trci za “salataru” sa Bosusijom Dortrmund, dok Borusija Menhengladbah polako posustaje.

Bavarci su sa minimalnih, ali velikih 1:0 savladali Hertu i bodovno se izjednačili na vrhu tabele sa “milionerima”, koji sutra dočekuju Bajer Leverkuzen.

Remi bez golova sa Liverpulom na domaćem terenu u Ligi šampiona i serija od četiri meča bez prvenstvene pobjede nad Hertom bili u razlog za brigu Nike Kovača, ali ispostavilo se bespotrebnu.

Samopouzdanje ekipe iz Berlina izgleda je poljuljao nedavni poraz od Bajerna u Kupu Njemačke, pa nisu mnogo pokazali na Alijanc areni gdje je Bajern vodio glavnu riječ, uprkos samo jednom postignutom golu.

Tek šest udaraca u okvir gola za 90 minuta, četiri Bajerna i dva Herte dovoljno govori o intenzitetu ovog duela u kojem je Bajernu najvažnije bilo da upiše tri boda, a gostima da sačuvaju svoju mrežu.

Ekipa iz Berlina to je i uspjela u prvih 45 minuta, međutim u nastavku je Bajern počeo da ozbiljnije pritiska i konačno u 62.minutu slomi otpor Herte.

Učinio je to poslije kornera. Hames Godrigez je izveo udarac iz ugla, a Havi Martinez glavom poslao loptu u mrežu i tako opravdao povjerenje Nike Kovača koji ga je u posljednjih nekoliko utakmica vratio među startere.

Mogla je pobjeda Bajerna da bude ubjedljivija da Levandovski nije šutirao pored gola u odličnoj situaciji desetak minuta prije kraja, ili da je sudija pokazao na bijelu tačku u samom finišu poslije očiglednog igranja rukom Štarka.

Marko Grujić odigrao je solidnih 90 minuta za Hertu, ali je upisao drugi poraz u dva duela sa Bavarcima, poslije onog u Kupu Njemačke početkom ovog mjeseca.

Da su Bajerna bila najvažnije tri boda govori i to da je Havi Martinez u sudijskoj nadoknadi zaradio žuti karton zbog očiglednog zadržavanja vremena, i to nakon što su gosti ostali sa igračem manje zbog isključenja Rekika.

Bajern se ovim trijumfom izjednačio sa Borusijom Dortmund sa 51 osvojenim bodom, dok Borusija Menhengladbah sada zaostaje već osam bodova.

Poslije poraza od Herte 3:0 na svom terenu prije 15 dana, te remija 1:1 sa Frankfurtom, Borusija Menhengladbah je upisala novi ubjedljiv poraz 3:0 na Borusija parku i vjerovatno sebe izbacila iz trke za titulu šampiona.

Gerhart je načeo mrežu zelenih u prvom poluvremenu, a Mehmedi sa dva gola u nastavku donio pobjedu 3:0 Volfsburgu.

“Vukovi” su sada peti sa 38 osvojenih bodova, odnosno samo tri manje od Lajpciga, koji drži poziciju koja vodi u Ligu šampiona, al ii ima utakmicu manje.

Čak šest golova viđeno je u subotu na Švarcvald stadionu u Frajburgu, gdje je istoimeni domaćin sa ubjedljivih 5:1 ispratio Augzburg.

Već poslije prvih 45 minuta i vođstva 3:0 domaćih sve je bilo gotovo, ali su se Valdšmit i Niderlehner pobrinuli za “petardu” što je posljednji put uspjelo Frajburgu u oktobru 2015., kada je  Gojter Firta savladan  5:2 u “cvajti”.

Preokret Mančester sitija i pobjeda 3:2 protiv Šalkea, poslije 1:2 na poluvremenu, izgleda su ostvaili traga na ekipi iz Gelzenkirhena koja je u subotu poražena od Majnca 3:0.

Matija Nastasić i društvo dozvolili su Onisivu da se dva puta upiše u strijelce, a pogodak je postigao i Mateta u 12. Porazu Šalkea ove sezone.

BUNDESLIGA, 23. KOLO:

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 0:3 (0:1)
/Gerhart 38, Mehmedi 68, 83/

Bajern – Herta  1:0 (0:0)
/Havi Martinez 62/

Frajburg – Augzburg 5:1 (3:0)
/Petersen 9, 43, Grifo 30, Valdšmit 64, Niderlehner 84 – Kedira 52/

Majnc – Šalke 3:0 (1:0)
/Onisivo 18, 84, Mateta 73/

Fortuna Dizeldorf - Nirnberg 2:1 (0:1)
/Everton 63, Ajhan 84 - Loven 41/

u nedjelju

Hannover - Ajntraht Frankfurt (15.30)

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen (18.00)

u ponedjeljak

RB Lajpcig - Hofenhajm (20.30)

odigrano u petak

Verder - Štutgart 1:1 (1:1)

/Zuber 1 - Klasen 45/

TABELA: Borusija Dortmund (-1)  51, Bajern Mihnen 51, Borusija Menhengladbah 43, RB Lajpcig (-1) 41, Volfsburg 38, Bajer Leverkuzen (-1) 36, Ajntraht (-1) 34, Hofenhajm (-1) 33, Verder 32, Herta 32, Majnc 30, Fortuna 28, Frajburg 27, Šalke 23, Augzburg 18, Štutgart  16, Hanover (-1) 14, Nirnberg 13.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC