• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Juventusa, Milan na koljenima!

Autor mondo.ba

Juventus gubio protiv Milana u Torinu, a onda u posljednjih pola sata stigao do velikog preokreta i osme uzastopne pobjede nad „rosonerima“.

Uprkos činjenici da je trener "Stare dame“ Maks Alegri čuvao ključne igrače za četvrtfinalni duel sa Ajaksom i da se prvih sat vremena nije "vidio" na terenu, Juventus je savladao Milan 2:1 u velikom derbiju 31. kola Serije A.

Golom Dibale iz penala, poslije prve prave šanse domaćih na utakmici, Juventus je stigao do izjednačenja protiv do tada odličnog Milana, a onda ga u finišu „dotukao“ golom rezerviste Moaza Kana.

Ekipa Đenara Gatuza odigrala je odlično 60 minuta, ali se propisno ispromašivala i trenutak dekoncentracije kada je Mateo Muzakio napravio penal vratio je Juventus u život, a Milan odveo u treći poraz u posljednje četiri utakmice.

Juventus – Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Kan 84 – Pjontek 39/

Navijači Milana "vadiće" se možda na nedosuđeni jedanaesterac poslije igranja rukom Aleksa Sandra u svom šesnaestercu u prvom poluvremenu, ali činjenica je da su njihovi ljubimci stali u trenucima kada su trebali da dokrajče protivnika.

Upravo poslije tog nedosuđenog penala Milan je poveo golom najboljeg strijelca Serija A Kšištofa Pjonteka i činilo se da će konačno izaći iz krize koja bi ga mogla koštati Lige šampiona.

Juventus bez povrijeđenog Ronalda, sa Pjanićem, Matuidijem  i Kjelinijem na klupi bio je na pragu tek drugog poraza ove sezone, ali mu je jedan kontranapad bio dovoljan za izjednačenje, a potom je utakmica otišla u potpuno drugom smjeru.

Masililijano Alegri osjetio je trenutak i gurnuo u vatru Miralema Pjanića i Moaza Kana, a dvojac mu je šest minuta prije kraja donio osmi uzastopni trijumf nad Milanom u svim takmičenjima.

Pjanić je poslao odličan pas u šesnaesterac, a tinejdžer Juventusa iz dva dodira poslao loptu iza leđa Reine za svoj peti gol sezone i veliki preokret „Stare dame“.

Poslije ovog poraza Milan je sa 52 osvojena ostao na četvrtom mjestu i dodatno ugrozio šanse za plasman u Ligu šampiona, dok je Juventus stigao nadomak Skudeta sedam kola prije kraja sezone.

"Stara dama" mogla bi da odbrani šampionsku titulu već u ovom kolu, ukoliko Đenova sutra na San Paolu savlada Napoli.

Ovaj 168. derbi između Juventusa i Milana stigao je u prilično nezgodno vrijeme i za jedne i za druge.

Na jednoj strani, "Staroj dami" pred četvrtfinalni duel Lige šampione protiv Ajaksa u Amsterdamu u srijedu, sa povrijeđenim Kristijanom Ronaldom, a na drugoj strani Milan je morao protiv aktuelnog šampiona da traži izlaz iz crne serije u kojoj je upisao samo bod iz posljednja tri meča.

Sa zalihom od čak 18 bodova prednosti nad Napolijem i mislima u Amsterdamu čini se da su "bjankoneri" mnogo opuštenije ušli u ovaj meč, dok je Milan pružio jednu od najboljih partija, bar u prvom poluvremenu.

Od samog početka redale su se prilike pred golom Šćešnog, a malo je nedostajalo da Poljak vadi mrežu već poslije samo 120 sekundi igre.

Poslije dobre akcije gosiju Pjontek je malo iskosa sa eterca glavom šutirao, međutim, lopta je završila pored gola.

Milan je dominirao, a u 25. minutu Mandžukić je umjesto u protivničkom morao da se potrudi u svom šesnaestercu i poslije kornera gotovo je na gol-liniji izblokirao pokušaj protivnika.

Samo pet minuta kasnije Kesi je šutirao pored gola, a u 35. minutu viđena je sporna situacija zbog koje je utakmica nakratko prekinuta.

Aleks Sandro uklizao je poslije centaršuta sa desne strane, lopta ga je pogodila u ruku, ali su sudije u VAR sobi i na kraju sam Fabri zaključili da nije bilo namjere i da nema penala.

Ni to nije omelo fudbalere Milana koji su četiri minute kasnije stigli do vođstva. Bakajoko je ukrao loptu ispred šesnaetsreca Juventusa i proslijedio je Pjonteku koji postiže svoj 21. gol ove sezone.

Juventus se trgnuo iz letargije tek u sudijskoj nadoknadi kada je Reina sjajnom intervencijom spasio svoj gol poslije prelijepih "makazica" Mandžukića.

Situacija se nije promijenila ni poslije povratka iz svlačionica, Milan je napadao, ali Šćešni ej bio na visini zadatka, za razliku od pjonteka, Borinija i Bakajoka.

I onda trenutak preokreta.

Dibala je pobjegao Muzakio, a onda se namjestio i defanzivac Milana pokupio je Argentinca za jedanaesterac.

Napadač Juventusa sam je izveo penal i pogodio za izjednačenje i uvod u preokret.

Imao je Milan još dvije odlične prilike, u oba navrata publika je već vidjela loptu u golu, međutim, Borini u 64. i Čalhanoglu minut kasnije pogodili su spoljni dio mreže.

U međuvremenu je Juventus krenuo ofanzivnije, a tragičar "rosonera" Muzakio dva puta je spašavao svoj gol, prvo je izblokirao pokušaj Bentankura sa sedam metara, da bi u 71. minutu klizavanjem u posljednji čas spriječio dodavanje Mandžukića u peterac i vjerovatno pogodak.

Alegri je u međuvremenu ubacio Moaza Kana i Miralema Pjanića i igra Juventusa sa bh. reprezentativcem u sredini značajno je dobila na oštrini.

Malo je nedostajalo da Aleks Sandro pogodi mrežu u 79. minutu poslije brzo izvedenog kornera na nepostavljenu odbranu Milana, ali će ona zatresti dvije minute kasnije.

Pjanić je poslao odličan pas u šesnaesterac, Kan je primio loptu, a onda ju odmah poslao u gol za veliki preokret Juventusa.

Serija A, 31. kolo:

Parma – Torino 0:0

Juventus – Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Kan 84 – Pjontek 39/

Sampdorija – Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

Nedjelja

Fiorentina – Frozinone 12.30
Kaljari – SPAL 15.00
Udineze – Empoli
Inter - Atalanta 18.00
Lacio - Sasuolo
Napoli – Đenova 20.30
Bolonja – Kjevo

TABELA: Juventus (+1) 84, Napoli 63, Inter 56, Milan (+1) 52, Atalanta 51, Roma (+1) 51, Torino (+1) 49, Lacio (-1) 48, Sampdorija (+1) 45, Fiorentina 39, Sasuolo 35, Parma (+1) 34, Đenova 33, Kaljari 33, SPAL 32, Udineze (-1) 29, Empoli 28, Bolonja 27, Frozinone 20, Kjevo 11*

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC