• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaza od heroja do tragičara Torina!

Autor mondo.ba

"Bikovi" su bili na dobrom putu da se vrate samo na tri boda od plasmana u Ligu šampiona, ali je strijelac Simone Zaza zbog prigovora isključen, a onda je Kaljari uspio da stigne do boda - 1:1 (0:0).

Torino je na Olimpijskom stadionu dočekao Kaljari sa imperativom pobjede kako bi zadržao nadu da u finišu sezone može do plasmana u Ligu šampiona.

Ali, domaći su morali da se zadovolje samo jednim bodom, poslije kojeg su ostali na sedmoj poziciji, u veoma uzbudljivom meču sa čak tri crvena kartona.

TORINO - KALJARI 1:1 (0:0)

Ključni akter susreta bio je Simone Zaza, koji je od starta dobio priliku u dresu "bikova" zbog izostanka Andree Belotija zbog suspenzije, odnosno povrijeđenog Jaga Falkea.

Odlično je Zaza iskoristio njihovo odsustvo, postigavši vodeći gol za Torino u 52. minutu, ali je potom napravio i veliku glupost zaradivši direktan crveni karton, nakon kojeg je Kaljari pogotkom Leonarda Pavoletija stigao do remija.

Gosti sa Sardinije su bolje ušli u dvoboj i umalo poveli već u 11. minutu kada je prečka spasila "bikove" nakon udarca Artura Jonite, da bi desetak minuta kasnije domaćin uzvratio preko Tomasa Rinkona, čiji je šut prozujao pored lijeve stative.

Početkom nastavka je domaćin imao inicijativu iz koje se u 52. minutu "izrodila" prednost.

Nakon centaršuta iz slobodnog udarca na drugu stativu, Armando Ico je oštro vratio u peterac, gdje se najbolje snašao Simone Zaza i pogodio mrežu - 1:0.

Dvadesetak minuta kasnije, Zaza se od junaka pretvorio u tragičara jer je zbog prigovora ili psovke sudiji Masimilijanu Iretiju zaradio direktan crveni karton.

S brojčanom prednošću u polju, Kaljari je već u narednom napadu pogodio mrežu Torina golom Leonarda Pavoletija, koji je najprije poništen zbog ofsajda, a onda nakon konsultacija iz VAR sobe, ipak priznat  - 1:1.

Poslije izjednačenja u golovima, uslijedilo je u 82. minutu i izjednačenje po broju igrača u polju jer je zbog drugog žutog kartona ranije pod tuš morao Luka Pelegrini.

Više su izabranici Valtera Macarija pokušavali da stignu do pobjede, ali se do kraja rezultat nije mijenjao, pa su "bikovi" ostali na "minus dva" boda od plasmana u Evropu.

S druge strane, tim sa Sardinije je 10. remijem u sezoni praktično zacementirao opstanak u Seriji A, iako je duboko u petom minutu nadoknade ostao sa devet igrača poslije novog crvenog kartona koji je zaradio Nikolo Barela.

SERIJA A - 32. KOLO:

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 74/

Fiorentina - Bolonja 15.00

Sampdorija - Đenova

Sasuolo - Parma

Kjevo - Napoli 18.00

Frozinone - Inter 20.30

u ponedjeljak

Atalanta - Empoli 20.30

Igrano u subotu

SPAL - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 68/

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79 pen/

TABELA: Juventus 84, Napoli (-1) 64, Inter (-1) 57, Milan 55, Roma 54, Atalanta (-1) 52, Torino 50, Lacio (-1) 49, Sampdorija (-1) 45, Fiorentina (-1) 39, Kaljari 37, Sasuolo (-1) 36, SPAL 35, Parma (-1) 34, Đenova (-1) 34, Udineze (-1) 32, Bolonja (-1) 30, Empoli (-1) 28, Frozinone (-1) 23, Kjevo (-1) 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC