• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orsolini "lansirao" Empoli u Seriju B!

Autor mondo.ba

Bolonja je u "meču odluke" stigla do pobjede i stekla osam bodova prednosti ispred Empolija koji je ostao prvi ispod crte.

Peta vezana pobjeda kod kuće za Sinišu Mihajlovića!

Srpski stručnjak je sa Bolonjom osvojio čak 19 od moguićih 24 boda u posljednijh osam kola i čini se još jednom uspio da sačuva "Rosoblu" od ispadanja u niži rang.

I to nauštrub današnjeg protivnika!

Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)

Iako su domaćini mnogo bolje izgledali na terenu i držali konce igre u svojim rukama do vođstva su stigli gosti nakon velike greške Lukasa Skorupskog u 17. minutu.

Marko Pajač se našao na lijevoj strani i uputio centaršut ali mu je lopta "prešla" preko noge i iznenadila Skorpuskog koji nije pokrio bliži ugao.

Bolonjezi su u nastavku prvog dijela držali goste pod "opsadom", ali je Bartolomej Dragovski uspio da ukorti pokušaje Nikole Sansonea, Rikarda Orsolinija i Blerima Džemailija.

Ipak, nakon sedam minuta igre u nastavku Rodrigo Sorijano poravnava rezultat. mSansone je uputio centaršut na drugu stativu gdje je najviši bio veznjak Bolonje.

Nekoliko minuta kasnije Rodrigo Palasijo šalje stadion "Renato del Ara" u novi trans, ali je Paolo Valeri nakon pregledavanja snimka poništio gol zbog ofsajda.

Orsolini je iz Juventusa stigao na pozajmicu u Bolonju koja ima priliku da ga za 12 miliona evra zadrži na "Del Ari".

Bolonja je nastavila da vrši još veći pritisak, ali su zbog dubokog defanzivnog "bloka" gostiju bili primorani da pokušavaju iz daljine i ostaju u "bloku".

I kada se činilo da će Empoli "otkinuti" bod, Orsolini (22) je trenutkom insipiracije skoro pa sigurno ostavio Bolonju u Seriji A.

Mladi Italijan je u 83. ušao u sredinu i na 20 metara namjestio loptu na lijevicu i pogodio gornji lijevi ugao za veliko slavlje na tribinama! Orsoliniju je ovo šesti gol u sezoni, a upisao je i četiri asistencije.

Gosti su u posljednjih deset minuta zaigrali otvorenije i pokušali da dođu do izjednačenja, ali su do kraja u petom minutu nadoknade vremena primili još jedan gol koji je postigao Sansone.

Bolonja je sa ovom pobjedom stekla osam bodova prednosti ispred Empolija koji je prvi ispod crte i u ponedjeljak će svim silama navijati za Atalantu koja im pobjedom protiv Udinezea može produžiti nadu u opstanak.

SERIJA A - 34. KOLO:

Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)
/Sorijano 52, Orsolini 83, Sansone 90+5 - Pajač 17/

Roma - Kaljari 18.00
Inter - Juventus 20.30

u nedjelju

Frozinone - Napoli 12.30
Kjevo - Parma 15.00
SPAL - Đenova
Sampdorija - Lacio 18.00
Torino - Milan 20.30

u ponedjeljak

Atalanta - Udineze 19.00
Fiorentina - Sasuolo 21.00

TABELA: Juventus 87, Napoli 67, Inter 61, Milan 56, Atalanta 56, Roma 55,Torino 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Bolonja (+1) 37, Parma 36, Đenova 34, Udineze 33, Empoli (+1) 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

NAPOMENA*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC