• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopov drug u Šalkeu, ali nije Buvač

Autor mondo.ba

Šalke je postigao "verbalni" dogovor sa bivšim trenerom Hadersfilda.

Dejvid Vagner (47) je postigao dogovor sa Šalkeom!

Amerikanac koji je rođen i odrastao u Njemačkoj je u januaru ove godine nakon sporazumnog raskida ugovora napustio klupu Hadersfilda, kojeg je uveo u Premijer ligu.

Vagner je u prvoj sezoni izborio opstanak, dok je u drugoj nakon serije loših rezultata ostavio tim na posljednjem mjestu premijerligaške tabele, na kojem je i danas.

Nekadašnji napadač Ajntrahta, Šalkea i nekolicine niželigaških klubova u Njemačkoj je puteve sa Jirgenom Klopom ukrstio u Majncu.

Sadašnji trener Liverpula je tada u igrao na poziciji napadača, koju mu je dolaskom iz Frankfurta "uzeo" upravo Vagner, pa se Klop preselio u odbranu i zaigrao na mjestu štopera.

POVEZANE VIJESTI

Nekoliko godina kasnije razvilo se veliko prijateljstvo. Vagner je Klopu bio kum na vjenčanju i njemački stručnjak je nekoliko puta istakao da su najbolji prijatelji.

Vagner je igračku karijeru okončao 2001. godine i upisao faklutet u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je postao univerzitetski profesor, nakon što je diplomirao biologiju i sportsku nauku.

Ipak, fudbalu se vratio 2011. kada je preuzeo "B" tim Borusije iz Dormunda, za čijim kormilom je tada sjedio njegov veliki prijatelj.

Dortmund je napustio 2015. kao i Klop, s tim što je on upravo na savjet svog kuma otišao u Hadersfild.

U svom tom periodu, prvi pomoćnik Jirgena Klopa u Majncu, Borusiji i Liverpulu je bio Željko Buvač, koji je takođe pominjan kao mogući nasljednik Huba Stivensa na klupi Šalkea naredne sezone.

Ali, prednost je čini se dobio Vagner koji pored toga što ima sličnu fudbalsku filozofiju kao Klop, ne odudara mnogo ni u stilu pored terena.

Kačketi, brada, trenerke i dosta emocija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC