DOBRE VIJESTI se daleko čuju

Autor:

Za vas smo izdvojili samo dobre vijesti iz prethodne sedmice. Pa krenimo...

0
A- A A+
dobre vijesti Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Milka Kolundžić oduševila nas je pričom "Sirena", sa kojom je pobijedila na prošlogodišnjem konkursu "Priče iz komšiluka", a ovih dana izašla je iz štampe i njena prva knjiga "Kamenite priče", čije je objavljivanje osvojila upravo pobjedom na našem konkursu. Promocija "Kamenitih priča" Milke Kolundžić zakazana za ponedeljak 20. maja u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS u Banjaluci, sa početkom u 19 časova. Za MONDO je pričala o sebi, književnosti, inspiraciji, rodnom Benkovcu...

Podsjećamo vas da je ovogodišnji konkurs otvoren još nekoliko dana, pa ako još niste pošaljite nam svoju Priču iz komšiluka!

Novinar Džon Bils iz Velsa, koji radi za poznati turistički vodič "U vašem džepu" (In your pocket), na svom internet blogu svrstao je Foču među pet destinacija u BiH. Evo koja su ostala mjesta...

Prva konferencija posvećena elektronskoj muzici, Banja Luka Electronic Music Conference (BLEMC) održana je prethodnog vikenda u Banjaluci. Kako je bilo saznajte OVDJE!

Dobra vijest za roditelje školaraca! Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske aktivno radi na pripremi i štampi udžbenika za osnovnu i srednju školu za školsku 2019/2020. godinu, čija će cijena ostati na nivou prošlogodišnje. Više na OVOM linku.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godina. Pomoćnik ministra zdravlja Republike Srpske Ljiljana Ivančić istakla je u završnoj riječi pred poslanicima da postoje razmišljanja da se putem pilot-projekta u nastavne planove i programe uvedu predmeti iz oblasti reproduktivnog zdravlja.

Postepena obnova tvrđave Kastel biće nastavljena uskoro, sanacijom takozvanog bastiona, lociranog između dvije kule obnovljene prošle godine, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Repulike Srpske dobila je danas sertifikat o akreditaciji u okviru projekta Unicefa "Akreditacija bolnica-prijatelj beba". Šta to znači za buduće mame čitajte na OVOM linku.

U Republici Srpskoj bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne sprovođenje projekta integracije zdravstvenih ustanova, uvođenja elektronskih recepata, kao i prelazak sa klasičnih zdravstvenih knjižica na elektronske. Više saznajte OVDJE!

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine proglasila je četiri nova dobra nacionalnim spomenicima BiH. 

Dobrih vijesti bilo je i u sportu.

Fudbaleri Sarajeva osvojili su treću titulu prvaka Bosne i Hercegovine, prvu poslije sezone 2014/15! 

“Ujedinio” se rukomet u Srpskoj. Poslije mnogo godina trzavica i međusobnog nerazumijevanja u Rukometnom savezu Republike Srpske, na posljednjoj sjednici u Trebinju, pokazano je puno jedinstvo svih klubova.

U Banjaluci je ovog petka otvoren Sajam sporta Republike Srpske u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS na kojem će se tokom dana predstavili oko 50 izlagača. Ko je ove godine u fokusu sajma pročitajte OVDJE!

Za kraj, kao i obično, pročitajte tekst iz davne 1927. godine o dobojskim vukodlacima...

Tagovi:

Ostale vijesti