• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Điđi, zar tako do REKORDA?

Autor mondo.ba

Đanluiđi Bufon na korak je od povratka u Juventus, a sada su otkriveni i njegovi skriveni motivi koji se neće svidjeti njegovom nekadašnjem rivalu, Paolu Maldiniju.

Legendarni italijanski golman poslije isteka ugovora sa Pari Sen Žermenom može da bira gdje će nastaviti, odnosno završiti karijeru, a u opticaju su bili Barselona, Porto, Juventus, te njegov matični klub Parma.

Iako bi mu odlazak u Porto ili Parmu garantovao da će u svojoj vjerovatno posljednjoj sezoni biti “broj jedan”, Bufon se odlučio za povratak kući – u Juventus.

Italijanski veteran praktično je dogovorio sve sa klubom iz Torina i trebao bi da naredne sezone zaradi million i po evra, a nakon toga da preuzme funkciju direktora u klubu.

Povratak u klub s kojim je osvojio devet titula prvaka Italije, te četiri pehara Kupa Italije i pet Superkupa, je reklo bi se, logičan potez, međutim, italijanski mediji otkrili su detalje iz njegovog ugovora koji pokazuju i skrivene motive zašto se odlučio baš za Juve.

Bufon bi u Juventusu trebao biti rezerva Vojćihu Šćešnom, međutim, Italijanska “Republika” objavila je da će on u ugovoru imati klauzulu prema kojoj mora da nastupi na osam prvenstvenih mečeva i dva u Ligi šampiona.

Zašto baš OSAM?

Đanluiđi Bufon je u dresu Parme i Juventusa odigrao ukupno 640 mečeva u Seriji A i nedostaje mu upravo osam utakmica da pretekne Paola Maldinija, koji je rekorder sa 647 utakmica u dresu Milana.

Nakon svega što je činio u dresu Juventusa, kojem je ostao vjeran i poslije izbacivanja  “Stare dame” u Seriju B zbog sfere “Kalčopoli”, nema sumnje da će mu klub iz Torina izaći u susret.



Bufon bi teoretski mogao da obori još nekoliko rekorda, pa možda ni ona klauzula o dva garantovana meča u Ligi šampiona nije slučajnost.

Najstariji igrač koji je osvojio Ligu šampiona je trenutno Alesandro Kostakurta sa 41 godinom i 29 dana, što bi Bufon nadmašio, ukoliko Juventus uspije naredne sezone da se domogne trofeja.

Bufon ne može sljedeće sezone da nadmaši Marka Balotu koji je najstariji igrač koji je nastupio na utakmici Lige šampiona  sa 43 godine i 253 dana, ali može da postane najstariji golman koji je nastupio u finalu, jer trenutno ovaj rekord pripada Dinu Zofu – 41 godina i 86 dana.

I za kraj, Bufon može da nadmaši još jedan rekord Paola Maldinija.

Legendarni defanzivac Milana je najstariji kapiten koji je podigao pehar Lige šampiona, učinio je to 2007. u Atini nakon pobjede Milana 2:1 protiv Liverpula, sa  38 godina i 331 danom.

Očigledno je da Bufon želi da ispiše istoriju, vjerovatno je i zaslužio, ali ovakav način da se dođe do rekorda neće se svidjeti mnogim ljubiteljima fudbala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC