• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik u Trnavi traži gol, za prolaz u drugo kolo

Autor mondo.ba

Nakon sjajnog rezultata u Banjaluci (2:0), tim Mladena Žižovića pokušaće u Slovačkoj protiv Spartaka da sačuva dva gola prednosti i eliminiše favorizovanog protivnika. Utakmica u Trnavi na programu je u četvrtak od 20.45.

 Spartak Trnava Radnik Bijeljina Liga Evrope 2019 revanš najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine otputovali su u Trnavu, gdje ih u četvrtak od 20.45 očekuje revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će protiv Spartaka braniti dva gola prednosti iz prvog meča u Banjaluci (2:0).

Tim Mladena Žižovića u sjajnoj atmosferi dočekuje drugi susret protiv favorizovanih Slovaka, nakon što je u prvih 90 minuta dvomeča pokazao da u potpunosti može parirati osvajaču Kupa Slovačke.

Radnik RAZBIO Spartak, prva evropska pobjeda!

S obzirom da su sačuvali mrežu u prvom meču, Bijeljinci će pokušati doći barem do jednog pogotka i u Slovačkoj, koji bi im mnogo značio, jer bi u tom slučaju Spartaku za prolaz bila potrebna čak četiri gola.

"Očekuje nas jedan težak revanš, s obzirom da je Spartak prije ovog meča bio apsolutni favorit. Ali, mi smo im to malo zakomplikovali. Nadamo se da ćemo sačuvati ovu prednost od 2:0 i da ćemo na njihovom terenu uspjeti postići barem jedan gol, koji će, nadam se, biti dovoljan za prolaz", istakao je Žižović pred put u Slovačku.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako su mnogi prije meča na Gradskom stadionu u Banjaluci očekivali da će Radnik biti autsajder, bijeljinski "plavi" pokazali su da posjeduju kvalitet da eliminišu Spartak.

Ipak, Žižović je nakon pobjede prošlog četvrtka naglasio da još ništa nije riješeno i da njegovu ekipu očekuje težak zadatak u revanšu.

"Vidjeli smo i sami da je sve do nas, pogotovo u ovoj utakmici u Banjaluci, te ako mi budemo na pravom nivou i da svedemo greške iz prve utakmice na minimum, mislim da imamo realne šanse za prolaz dalje", poručio je strateg Radnika.

Kapiten Velibor Đurić postigao je gol za konačnih 2:0 u Banjaluci. Iskusni ofanzivac, uprkos trijumfu bez primljenog gola, smatra da je sve daleko od gotovog.

"Кao što ste i vidjeli, zaista smo u nekim momentima izgledali sjajno, iako nam je to prva zvanična utakmica i vjerujem da ćemo nešto slično ponoviti i u Trnavi. U Slovačku idemo kao da je 0:0 i vjerujem da ćemo i tamo pružiti jednako dobru partiju kao u Banjaluci", uvjeren je Đurić.

Utakmicu možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena Sport.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Radnik bi u Trnavi trebalo da ima podršku svojih navijača, s obzirom da im je omogućen odlazak u Slovačku.

Dodajmo i da je dilema oko nastupa Srđana Bečelića definitivno otklonjena i da Žižović za ovaj meč neće moći računati na provjerenog desnog beka.

Zbog crvenog kartona koji je 2013. zaradio noseći dres Sutjeske iz Nikšića u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa (0:5), UEFA je obavijestila Bijeljince da je Bečelić suspendovan na tri utakmice, što znači da bi pravo nastupa stekao tek u revanš meču drugog kola kvalifikacija, u Banjaluci 1. avgusta, naravno ako Radnik "preskoči" prvu prepreku.

Podsjetimo, ukoliko eliminiše Spartak iz Trnave, tim iz Bijeljine u drugom kolu igraće protiv bugarske Lokomotive iz Plovdiva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC