• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je uspio, povratak u Ligu Evrope!

Autor mondo.rs

Crno-bijeli hrabrom igrom u Norveškoj stigli do 1:1, što im je poslije 2:1 iz Humske bilo dovoljno da se u petak u Monte Karlu nađu u žrijebu za Ligu Evrope. Strijelac pogotka za prolaz Nemanja R. Miletić.

Partizan je u Ligi Evrope!

Crno-bijeli ponovo će, 11. put u svojoj istoriji, igrati grupnu fazu jednog od dva klupska UEFA takmičenja. Partizan je u prošlosti osam puta bio učesnik Lige Evrope i dva puta Lige šampiona.

Junak meča u Moldeu je Nemanja R. Miletić!

Desnom beku srpskog osvajača kupa malo toga je polazilo za nogom do 80. minuta, kada je maestralno iskoristio blokove Aleksandra Šćekića, a potom i Bojana Ostojića i posle filigranski preciznog centaršuta Zorana Tošića iz kornera, loptu smjestio pored veoma raspoloženog Aleksandra Kraninksa.

MOLDE - PARTIZAN 1:1 (0:0)

Rezultat koji je srpskom klubu u revanšu odigranom na "Aker" stadionu u Moldeu bio dovoljan (poslije pobede u Beogradu - 2:1) da se u petak nađe u žrijebu za masovnije evropsko takmičenje.

Odlično su crno-bijeli odigrali prvo poluvrijeme i kada se sve sumira nedostajao je samo pogodak iz tri vrlo dobre šanse koje su propustili Tošić, Saša Zdjelar i Ostojić. Nadmoćnost na sredini terena bila je dovoljna da rivala učini potpuno bezopasnim po Vladimira Stojkovića i mrežu "parnog valjka".

Očekivano, Molde je u nastavku sve karte bacio u napad. Uslijedio je pritisak "Vikinga", ali je i pored toga norveški tim bio prilično bezopasan, a akcije su mu se uglavnom završavale na 20 metara od gola Partizana. Svaka obećavajuća akcija bila je produkt grešaka fudbalera Partizana...

Trenutak nepažnje Takuma Asana i fortuna doveli su do kapitualcije odbrane crno-bijelih.

Japanac je bio neoprezan u 71. minutu, nepotrebno se poslužio rukom ispred svog kaznenog prostora, a taj detalj nije promakao. Ipak, odličnom frnacuskom sudiji Rudiju Bukeu, čija odluka da Zdjelaru već u prvom minutu pokaže žuti karton, poslije nešto oštrijeg starta, nije prihvaćena blagonaklona od gostiju i navijača beogradskog kluba.

Magnus Ejkrem je pokušao da prebaci "živi zid", lopta je pogodila u rame jednog od najboljih igrača Partizana u posljednje vrijeme, Slobodana Uroševića, promijenila je pravac, dovoljno da ispadne kompletna odbrana crno-bijelih na čelu sa Stojkovićem, ali ne i Leke Džejms. Nigerijac je bio siguran na drugoj stativi, a i nije mu bilo teško da sa dva-tri metra samo ćušne loptu u mrežu.

Međutim, Partizan je poslije primljenog gola pokazao karakter, nije srpljao, naprotiv!

Beograđani su prešli na polovinu Moldea i bilo je jasno da će domaćin teško da se odbrani. Prvo je priprijetio Bibras Natho, kada je poslije vrlo dobrog pasa Tošića ponovo na muke stavio Kraninksa.

Neposredno prije pogotka, Belgijanac među stativama norveškog kluba imao je i sreće, jer je malo nedostajalo da ga savlada sopstveni igrač. Ipak, lopta je pored stative završila u korneru. Upravo poslije tog udarca iz ugla Miletić je glavom srušio nade Moldea i utišao oko 10.000 njegovih navijača na stadionu.

Malobrojna grupa pristalica Partizana (njih oko 200) do kraja utakmice bila je bučnija i znala je da proslavi plasman svog tima u Ligu Evrope. Uz fenomenalnu intervenciju Stojkovića, poslije jedine uspješne akcije i prave prilike za domaćina, koju u 84. minutu nije iskoristio Erik Hestad, bilo je jasno da bolji tim zasluženo ide dalje.

BRAVO, CRNO-BIJELI!

MOLDE: Kraniks - Haraldseid, Foren, Gabrijelsen, Haugen (od 84' Knutcon) - Husein, Orsnes - Boli (od 59' Omojuanfo), Volf Ejkrem, E. Hestad - Džejms.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić (od 83' Lutovac), Suma (od 67' Natho), Asano – Sadik (od 68' Ožegović).

UŽIVO:

20:50 KRAJ 1:1, Partizan je u Ligi Evrope!

20.46 Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade!

20.45 Etzaz Huasin je u 89. minutu imao šansu poslije kornera. Nije uspio!

20.41 Velika šansa za Molde!

Imao je domaćin u 84. minutu priliku da ponovo povede. Erik Hestad se našao u šansi poslije lijepe kombinacije, ali je Stojković bio siguran.

20.39 Od 83. minuta na terenu je Aleksandar Lutovac. On je zamijenio Zorana Tošića, koji se požalio na povredu.

20.35 GOL! Već je 1:1, Miletić.

Igrao se 80. minut, konačno je Partizan iskoristio šansu i izjednačio! Nemanja R. Miletić, jedan od lošijih u timu Partizana u četvrtak uveče, sjajno je pobjegao svom čuvaru, iskoristio blok Bojana Ostojića i glavom matirao Kraniksa.

20.27 GOL! Molde vodi 1:0!

Molde od 72. minuta vodi 1:0! Nevjerovatno koliko je sreća poslužila Norvežane... Ejkrem je poslije gluposti Takuma Asana (nepotrebno igranje rukom ispred kaznenog prostora) izveo slobodan udarac, lopta je zakačila "živi zid" i sa prve prešla na drugu stativu, gdje je pobjegao Leke Džejms i sa samo metar-dva skrenuo loptu u mrežu.

20.26 Prilika za Natha.

Tek što je ušao u igru, Natho je imao dobru šansu. Dobio je vrlo dobar pas od Tošića, bio je iskosa na lijevoj strani, šutirao je po zemlji, ali je Kroniks opet sjajno reagovao.

20.24 Konačno i dobar napad Partizana u drugom poluvremenu, ali je Slobodan Urošević loše centrirao iako je bio u poziciji da šutira. U tom 68. minutu Ognjen Ožegović je zamijenio Umara Sadika.

20.23 Suma izlazi, Natko je umjesto njega

Savo Milošević je u 67. minutu izvršio prvu izmjenu, umjesto Sume, na terenu je Bibras Natho. Omaleni vezni fudbaler dobio je žuti karton zbog odugovlačenja prilikom izmjene.

20.18 Jedan od duela na stadionu "Aker"

20.14 Nemanja Miletić je ispao u 57. minutu poslije dugačke lopte za Matisa Bolija. Fudbaler Moldea šutirao je iskosa sa lijeve strane, ali je Vladimir Stojković bio dobro postavljen u bližem uglu.

20.08 Molde je sve opasniji, a igrači Partizana nastavljaju da griješe.

Sejduba Suma je u 51. minutu predao loptu pravo u noge Magnusu Ejkremu, i opet u crvenoj zoni. Norvežanin je šutirao sa 20-ak metara, ali pored stative. Bilo je opasno.

20.05 Zaprijetio i Molde

Već poslije desetak sekundi igre u drugom poluvremenu Molde je stvorio opasnu situaciju ispred gola Partizana. Lopta je prohujala kroz peterac crno-bijelih i na sreću, niko je nije skrenuo u mrežu. Dobro je reagovao Bojan Ostojić.

20.01 Nastavljeno je drugo poluvrijeme, nema izmjena. Idemo crno-bijeli, još jedno poluvrijeme do Lige Evrope.

19.45 Poluvrijeme, 0:0.

Partizan je mnogo više pokazao u prvom poluvremenu, imao je tri dobre šanse (Tošić, Zdjelar i Ostojić), imao je četiri kornera, protivnik nijedan. Za sada tim Sava Miloševića djeluje dobro i bilo bi još bolje da na početku drugog dijela materijalizuje bolju igru i tako otkloni sve dileme oko prolaska.

19.40 Opet je malo falilo...

Partizan je imao korner u 39. minutu, Ostojić je ostao sam, glavom je tukao pored stative. Tamo je kasnio Aleksandar Šćekić, da je bio bliži, imao bi stopostotnu šansu.

19.35 Igraće se još 10 minuta u prvom poluvremenu, plus sudijska nadokanda. Partizan je bolji i opasniji, ali ne izrazito.

19.28 Proteklo je 28 minuta od početka utakmica, rezultat je 0:0.

Izvor: MONDO

19.23 Inače, Partizan prvi put ove sezone igra u novim crno-bijelim dresovima!

19.16 Velika greška Tošića, koji je poprečnim pasom na svojoj polovini dodao loptu pravo u noge igraču Moldea. Moglo je da bude vrlo opasno u 16. minutu, ali su i domaćini pogriješili.

19.14 Odličan Partizan!

Prošlo je 15 minuta, a Partizan je propustio dvije odlične prilike i imao vrlo obećavajući napad kada su kombinovali Sadik i Sejduba Suma. Strahinja Pavlović djeluje na početku nesigurno, ali se nadamo da će se do kraja utakmice popraviti. Za sada su Beograđani bolji.

19.12 Opet prilika za Partizan, ova u 11. minutu! Vrlo slična prethodnoj, s tim što je Zdjelar imao nešto manje prostora od Tošića. Dobio je vezni fudbaler povratni pas od Umara Sadika, oštro prizemno šutirao u donji lijevi ugao, ali je Korniks opet odličan.

19.06 Prva šansa za Partizan!

Crno-bijeli su u petom minutu imali priliku da povedu. Odlična akcija gostiju, Takuma Asano je "lažnjakom" prevario protivničkog igrača i to na desnoj strani kaznenog prostora norveškog tima. Odigrao je Japanac povratni pas za Zorana Tošića, koji je šutirao za 14-15 metara, ali je golman Aleksandro Kraniks bio siguran.

19.02 Buke zaprijetio Beograđanima!

Saša Zdjelar je već u prvom minutu dobio žuti karton. Nevjerovatna odluka sudije Bukea, a posebno iz razloga što start i nije bio preoštar!

19.00 POČEO JE MEČ U MOLDEU - NAPRIJED PARTIZAN!

Partizan će u narednih nešto više od sat i 45 minuta igrati meč sezone protiv Moldea, u kojem će pokušati da izbori nastup u Ligi Evrope.

NAJAVA UTAKMICE:

Pametno i strpljivo...

Pred Partizanom je utakmica sezone, meč poslije kojeg bi "parni valjak" u slučaju pozitivnog ishoda u vrlo pozitivnom raspoloženju, ali i finansijski dosta stabilniji gledao u budućnost.

Srpski osvajač Kupa, na sjeveru Evrope, u norveškom Moldeu, bije odlučujuću bitku za ulazak u Ligu Evrope.

Prošle godine crno-bijeli zaustavljeni su na Bosforu, gdje su poraženi od Bešiktaša, ove je situacija daleko povoljnija, prije svega jer Partizan iz Beograda ima prednost od 2:1, a i potencijal današnjeg rivala je daleko manji od moćnog sastava s kojim je prije tačno godinu dana raspolagao Šenjol Guneš.

I tradicija je na strani Beograđana.

Partizan u dosadašnjih sedam duela sa Skandinavcima nikada nije eliminisan, a stoprocentni učinak ima i sa Norvežanima - dva od dva.

Partizan IGRA: Napadaj!

Ipak, u Partizanu, prije svega trener Savo Milošević i njegovi saradnici, ne pridaju mnogo značaj statistici i tradiciji, već se isključivo uzdaju u tim i igrače. Crno-bijeli su stava da od njihove igre zavisi ishod revanša. Ako budu na nivou kao protiv Malatije u Beogradu, Norvežani će imati slabe šanse za prolaz.

"Znači mi što smo mi uspjeli da damo dva gola. Uvijek je lakša analiza protivnika kada ste već igrali protiv njih. Malo je prostora za iznenađenja, bilo ga je u prvom meču, ali sada već jako manje", ovim riječima Milošević je najavio duel sa Moldeom.

Utakmica u Moldeu počinje u 19 časova. Meč će suditi Francuzi na čelu sa Rudijem Bukeom.

Anketa

Ishod utakmice Molde - Partizan

  • Partizan prolazi u grupnu fazu

    82.35% (14)

  • Partizan ne prolazi u grupnu fazu

    17.65% (3)

Ishod utakmice Molde - Partizan

Rezultati

18.50 Još deset minuta.

18.43 Naš kolega Marko Prokić nalazi se u Moldeu, a ovo je fotografija koju je snimio neposredno prije dolaska na fantastični stadion "Aker". 

Izvor: MONDO/Marko Prokić

18:37  SASTAVI: MOLDE - PARTIZAN

MOLDE: Kraniks - Haraldseid, Foren, Gabrijelsen, Haugen - Husein, Orsnes - Boli, Volf Ejkrem, E. Hestad - Džejms.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

17.08 - Navijači Partizana na ulicama Moldea. Ori se pjesma Grobara... U svakom slučaju, crno-bijeli će imati podršku svojih navijača, što onih koji su doputovali u svojoj režiji, što pristalica koji su zajedno stigle sa ekipom u sredu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC