• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern na "Marakani":Zvezda još u Pireju i Londonu

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli saznali imena rivala u grupnoj fazi Lige šampiona!

 Liga šampiona žrijeb grupa Monte Karlo, Crvena zvezda čeka rivale Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je saznala sa kojim timovima će provesti jesen u Ligi šampiona!

Ceduljica sa imenom šampiona Srbije izvučena je u četvrtak u 19 časova u "Grimaldi forumu" u Monte Karlu i prstima holandske legende Veslija Snajdera stavljena je u Grupu B.

Zajedno sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom!

Uz dužno poštovanje engleskom klubu, aktuelnom vicešampionu Evrope, najveću pažnju na "Marakani" izazvaće dolazak najvećeg njemačkog kluba, sedmostrukog uzastopnog prvaka Bundeslige.

Zvezda i Bajern odigrali su legendarni dvomeč u sezoni 1990/91, kada su crveno-bijeli pobijedili u Minhenu (na slici), a potom u Beogradu remijem 2:2 izborili ulazak u finale Kupa šampiona, legendarnim autogolom Augentalera na centaršut Siniše Mihajlovića.

Izvor: MN PRESS

Isti klubovi bili su rivali i prošle decenije, u grupnoj fazi Kupa UEFA, kada su na "Marakani" odigrali uzbudljiv meč, u kojem su crveno-bijeli dva puta vodili i na kraju ipak ispustili njemačkog giganta, koji je pobijedio 2:3 golovima tada tinejdžera, Tonija Krosa.

Na toj utakmici je jako lijep pogodak postigao Nenad Milijaš, za 2:1. Legendarni vezista sada je pomoćni trener u Milojevićevom stručnom štabu. Takođe, ta utakmica ostala je upamćena i po veoma lošem stanju terena.

Izvor: MN PRESS

Uskoro ćemo saznati raspored utakmica, koji će odrediti i kog dana će publika na "Marakani" gledati engleskog gosta, koji će ovog puta doći u Beograd kao vicešampion Evrope.

Hari Kejn i saigrači prošle sezone su imali impresivnu epizodu u Ligi šampionu i u nokaut fazi eliminisali su Borusiju Dortmund, Mančester siti i Ajaks. Ove sezone, tim Maurisija Poketina jači je za Tanguja Ndombelea, rekordno plaćeno pojačanje "pijevaca" (55 miliona funti), kao i za krilo Rajan Sesenjona, koji je stigao iz Fulama za 25 miliona funti.

Sa druge strane, biće zanimljivo pratiti da li će poslije Kirana Tripijea (Atletiko Madrid), stadion "Vajt hart lejn" napustiti i Kristijan Eriksen, pouzdani vezista i još jedan izuzetno važan član prošlosezonskog sastava "pijevaca".

Izvor: MN PRESS

Treći i posljednji rival crveno-bijelih biće vicešampion Grčke, Olimpijakos.

Pirejski velikan vratio se u Ligu šampiona poslije dvije sezone provedene u Ligi Evrope i u dvomeču sa Krasnodarom izborio svoje mjesto u društvu najboljih.

Zvezda i Olimpijakos imaju prisne odnose, prije svega na nivou navijačkih grupa, s tim da su Pirejci gostovali na "Marakani" 2016. godine u prijateljskom meču, kao i 1994. godine, tokom trajanja sankcija SR Jugoslaviji.

Izvor: MN PRESS

Ipak, ovog puta to će biti utakmice najvišeg takmičarskog značaja, sa ogromnim rezultatskim i finansijskim značajem, pa ne bi trebalo ni pomišljati da će biti "popusta" među rivalima, uprkos dobrim, "bratskim" odnosima.

Štaviše, Zvezda i Olimpijakos su ovog ljeta bili veliki rivali u trci za potpis krila Matea Garsije. Grci su Argentinca dozivali i ubjeđivali da promijeni odluku o selidbi u Beograd, ali su u Ljutice Bogdana tada našli način da dobiju "bitku" sa konkurentom istih boja.

Za nekoliko nedjelja, ti timovi srešće se i na terenu, u još "ljućoj" bici.

Pročitajte sastave svih grupa Lige šampiona:


Grupa A: PSŽ, Real Madrid, Briž, Galatasaraj

Grupa B: Bajern, Totenhem, Olimpijakos, Crvena zvezda!

Grupa C: M. Siti, Šahtjor, Dinamo, Atalanta

Grupa D: Juventus, Atletiko, Leverkuzen, Lokomotiva M.

Grupa E: Liverpul, Napoli, Salcburg, Genk

Grupa F: Barselona, Dortmund, Inter, Slavija

Grupa G: Zenit, Benfika, Lion, Lajpcig

Grupa H: Čelsi, Ajaks, Valensija, Lil

NAJAVA:

I ove sezone, 26 timova direktno je ušlo u grupnu fazu, na osnovu takmičarskog sistema ustanovljenog u sezoni 2018/19. Zvezda je ponovo ušla u grupe kao jedan od šest pobjednika dvomeča plej-ofa, nakon što je uspješno prošla kvalifikacije od prvog kruga.

Takođe, dobro je poznato da je Zvezda u četvrtom "šeširu" timova. Te grupe izgledaju ovako:

Šešir 1

Liverpul (šampion)
Čelsi (šampion Lige Evrope)
BarselonA
Mančester siti
Juventus
Bajern
Pari Sen Žermen

Šešir 2

Real Madrid
Atletiko Madrid
Borusija Dortmund
Napoli
Šahtjor
Totenhem
Ajaks
Benfika

Šešir 3

Lion
Bajer Leverkuzen
Red Bul Salcburg
Olimpijakos
Briž
Valensija
Inter
Dinamo Zagreb

Šešir 4

Lokomotiva Moskva
Genk
Galatasaraj
Lajpcig
Slavija Prag
Crvena zvezda
Atalanta
Lil

Podsjetimo na pravilo da nijedan tim ne može da igra protiv ekipe iz svog matičnog saveza. To je odluka Izvršnog komiteta UEFA, koji je odredio i da se ne mogu sresti i predstavnici Rusije i Ukrajine.

Takođe, s obzirom na to da su i omladinski timovi ovih ekipa članovi UEFA "Youth League", grupe tog takmičenja biće sastavljene na isti način kao i "seniorske".

Pratite žrijeb za grupe Lige šampiona na MONDU.

Takođe, na današnji dan biće proglašen i zvanično najbolji igrač, a na ceremoniju su došli brojni asovi. Kristijano Ronaldo izazvao je ogromnu pažnju, kao i Lionel Mesi. Njih dvojica su kandidati za igrača godine, uz štopera Liverpula Virdžila Van Dajka.

Takođe, prije početka ceremonije nagrađen je i legendarni francuski napadač Erik Kantona, posebnom "predsjedničkom" nagradom UEFA. Legendarni fudbaler Mančester junajteda održao je govor u svom stilu, pa nisu svi uspjeli da razumiju šta je uopšte rekao, pa ni šta je imao namjeru da poruči.

Poslije njega, veliko poštovanje je ukazano i Holanđaninu Vesliju Snajderu, koji je završio karijeru početkom avgusta, a za njim je na najveću scenu izašao i legendarni golman Petr Čeh, koji je ovog ljeta počeo funkcionersku karijeru u Čelsiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC