Juve već spremio spisak pojačanja za 2020.

Autor:

Italijanski prvak u januaru može pregovarati sa fudbalerima kojima ugovor ističe u junu naredne godine, a upravo takve igrače bi Juventus za sljedeću sezonu mogao dovesti besplatno.

0
A- A A+
Kristijan Eriksen Totenhem Foto: AP/Matt Dunham

Juventus, koji je ovog ljeta doveo nekoliko slobodnih igrača, već priprema plan za sljedeći prelazni rok kako bi dodatno pojačao ekipu.

Italijanski prvak u januaru može pregovarati sa fudbalerima kojima ugovor ističe u junu naredne godine, a upravo takve igrače bi Juventus za sljedeću sezonu mogao dovesti besplatno kao što je ove godine doveo Arona Remzija i Adrijena Rabioa, i prošlog ljeta Emrea Džana.

Italijanski list "Tutosport" otkriva da se na listi želja Juventusa nalaze trojica odličnih igrača.

Navodno su zainteresovani za Kristijana Eriksena iz Totenhema, koji već duže vrijeme odbija ostati u Londonu i želi transfer u veći klub.

Drugi igrač kojeg Juve želi dovesti je Vilijan iz Čelsija, s kojim je Juventusov trener Mauricio Sari već sarađivao dok je vodio londonski klub.

Isti list navodi da Sari takođe u svojoj ekipi želi vidjeti i Tomasa Munijea, koji trenutno igra u PSŽ-u.

Osim ove trojice, Juve bi naredne godine mogao dovesti i 20-godišnjeg Kaija Haverca, sjajnog Nijemca za kojeg Bajer Leverkuzen traži čak 100 miliona evra.

Ostale vijesti