Anćeloti: Gde da se skidamo protiv Liverpula?

Autor:

Napuljske vlasti ne izlaze u susret svom najboljem sportskom predstavniku, da li će uskoro završiti rekonstrukciju?

Anćeloti: Gde da se skidamo protiv Liverpula? Foto: AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Trener Napolija Karlo Anćeloti izašao je u javnost sa optužbama na račun lokalnih vlasti jer radovi na stadionu tog kluba i dalje nisu gotovi.

Renoviranje je trebalo da bude završeno tokom leta, primarni razlog zbog kog je ono uopšte i počelo jeste Univerzijada koja bi tu trebalo da bude održana, ali u vidu su imali i pomoć fudbalskom predstavniku.

Zbog nemogućnosti da igraju na domaćem terenu, Napolitanci su u prva dva kola Serije A gostovali Fiorentini i Juventusu, ali čini se da radovi još uvek nisu blizu kraju pa je to iznerviralo čelnike i glavnog trenera ekipe.

Anćeloti je stoga odlučio da iskritikuje vlasti, a to je učinio u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu italijanskog kluba.

"Video sam u kakvom su stanju svlačionice na "San Paolu" i ostao sam bez teksta. Prihvatio sam zahtev kluba da gostujemo na startu šampionata, ali su nam obećali da će završiti radove do tad, i nisu ispunili obećanje. Za dva meseca možete da napravite kuću, a oni nisu bili sposobni da renoviraju svlačionice. Gde ćemo da se presvlačimo protiv Sampdorije i Liverpula", ljutito je konstatovao iskusni strateg.

Njemu smeta to što se ovim radovima ne pristupa ozbiljno, te smatra da ne poštuju klub koji je svojevrstan predstavnik grada.

"Ogorčen sam zbog neprofesionalizma i nesposobnosti ljudi koji upravljaju radovima. Kako je moguće da regija, opština i odbornici ne poštuju obaveze prema nama? Ovo je nedostatak brige prema timu, klubu i gradu. To je sramota", zaključio je Italijan.

I dalje se ne zna kada će poslovi na "San Paolu" biti privedeni kraju, ali činjenica je da jedan od najboljih klubova na "Čizmi" ne može da uživa podršku domaće publike i da mu to čini posao težim u utakmicama sa protivnicima.

Tagovi:

Ostale vijesti