• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"GORI" i Mesiju i Pepu, ali pitaju se CR7, Real i Klop

Autor mondo.rs

Najvredniji pehar u svijetu fudbala ponovo je u igri, mnogo pretendenata na njega, ali samo jedan klub će se na kraju radovati. Pod pritiskom su Mesi i Pep, nije daleko ni Ronaldo sa Juventusom, dok možda ovo odgovara onima "iz sjenke".

Ponovo je vrijeme za najbolji fudbal!

Liga šampiona 2019/20 počinje ovog utorka, a titulu šampiona brani Liverpul. Nevjerovatni tim Jirgena Klopa prošle sezone iznenadio je sve pohodom na "ušati" pehar, posebno što su šokirali Barselonu nakon poraza od 3:0 u prvom meču...

Ipak, još jednom se potvrdilo da je Liga šampiona "magično takmičenje" u kom je zaista sve moguće, pa i da nadoknadite toliku prednost, da "izbacite" favorita i boljeg od sebe.

Vidjećemo šta nam donosi nova sezona najelitnijeg UEFA takmičenja u kome će ponovo učestvovati i Crvena zvezda, koja je smještena u grupu sa Totenhemom, Bajernom i Olimpijakosom, dok vas podsjećamo da sve utakmice možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

Teško je u septembru označiti "favorita broj jedan", posebno što je trka za šampiona Evrope nikad izjednačenija, ali se može grupisati nekoliko glavnih kandidata...

Među njima je svakako Barselona, koja (pre)dugo čeka na titulu Lige šampiona, i bez nje je od 2015. godine, a ko zna - možda je ovo i poslednja prilika da tim sa "Nou kampa" ubijedi Lionela Mesija da ostane u ovom klubu, a ne da potraži izlaz iz ugovora - i to besplatno - na koji ima pravo.

/SEZONA MOŽE DA POČNE - U ZVEZDI SU SPREMNI ZA LIGU ŠAMPIONA/

Još jedan od klubova kojem "gori pod nogama" je i Mančester siti, mada je bolje reći da je u takvoj situaciji njihov trener Pep Gvardiola.

Po mišljenju mnogih i najbolji trener svih vremena nije imao uspjeha u Ligi šampiona otkako je napustio Barselonu, što znači da je posljednji put igrao finale još 2011. godine. Imao je tri polufinala sa Bajernom, nije se proslavio ni sa Sitijem, a uz nova pojačanja (Rodri, Kanselo...) očekivanja su ponovo visoka, pa ćemo vidjeti da li će dominaciju Engleskom potvrditi i u Ligi šampiona.

Iz reda "ranjenih" timova možemo dodati i Real Madrid, najuspješniji klub u istoriji ovog takmičenja (13 titula), koji je nakon trogodišnje dominacije - usporio prošle godine.

Bolno otrežnjenje došlo je protiv raspoloženijeg Ajaksa, gdje se jasno pokazalo da su se ovi igrači Real Madrida zasitili uspjeha, a vidjećemo da li će ih jedan bolan poraz, i dolasci igrača poput Edena Azara, Luke Jovića i Edera Militaoa - bar malo podići u ovoj sezoni.

Za sada nisu pronašli svoju igru kod Zinedina Zidana, ali takmičarska godina je duga i navikli smo da Real Madrid najbolje igra "proljećne mjesece".

I kada je najvažnije.

S njima u grupi "A" se nalazi i Pari sen Žermen, koji je prethodnih godina figurirao kao jedan od glavnih kandidata za titulu, međutim posle bizarnog ljeta tokom kog su pokušavali da se riješe Nejmara, i on njih, i u tome nisu uspjeli, teško ih je staviti u prvi ešalon favorita, međutim možda im baš takvo skidanje pritiska olakša - i daleko od toga da imaju slab tim!

Jedan od najvećih favorita i ove godine je Juventus, koji žarko želi treći "ušati pehar" u istoriji, a zbog neuspjeha iz prošle sezone odlučili su da smene Maksa Alegrija i angažuju Mauricija Sarija, sve u nadi da će donijeti atraktivniji fudbal i bolje uklopiti Ronalda.

Svaka ekipa koja njega ima u sastavu ulazi u "najuži izbor za titulu", ali biće potrebna pomoć i ostalih lidera tima i mnogo toga će zavisiti od perioda uigravanja na "Sarriball".

"Stara dama" za sada ne djeluje kao "onaj Napoli", koji je igrao prelijep fudbal kod Italijana, a u grupnoj fazi će odmah biti suočeni sa Atletiko Madridom, koji kod Dijega Simeonea gaji potpuno drugačiji stil igre, tako da im prvo mjesto pred nokaut fazu uopšte nije zagarantovano.

Na kraju stigosmo i do Liverpula, branioca titule iz prošle sezone, koji ponovo ima zanimljivu grupu sa Napolijem, Salcburgom i Genom.

Vidjećemo kako će se snaći ove sezone kada su jedan od favorita, a i kako će na njih uticati paralelna trka sa peharom Premijer lige - koji navijači očekuju gotovo tri decenije. Mnogi smatraju da će fokus staviti na domaće prvenstvo, dok problematičan može da bude i nešto "manji" igrački kadar, pošto ovog ljeta praktično nisu dovodili pojačanja, a izostanak "svježe krvi" često zna da bude problem.

Od timova koje nismo spomenuli vrijedi naglasiti da su "favoriti iz sjenke" Bajern i Totenhem, i teško je išta predvidjeti o njihovim sezonama, dok će neutralni s velikom pažnjom pratiti i Ajaks.

"Kopljanici" su prošle sezone igrali polufinale Lige šampiona i nesrećno izgubili upravo od "pijevaca", dok su ovog ljeta ostali bez dvojice važnih igrača (De Liht i De Jong), međutim dobro su se pojačali, a Dušan Tadić još igra maestralno, što je pokazao i u kvalifikacijama.

Vrijedi napomenuti i da će se VAR tehnologija koristiti u svim mečevima Lige šampiona, kao i da se finale igra u Istanbulu - na "Olimpijskom stadionu Ataturk".

Neka igre počnu!

LIGA ŠAMPIONA 1. kolo:

utorak

GRUPA E

Napoli - Liverpul (21.00) (Arena Sport 1)
Salcburg - Genk (21.00)

GRUPA F

Inter - Slavija Prag (18.55) (Arena Sport 2)
Dortmund - Barselona (21.00)

GRUPA G

Lion - Zenit (18.55) (Arena Sport 1)
Benfika - Lajpcig (21.00) (Arena Sport 5)

GRUPA H

Čelsi - Valensija (21.00) (Arena Sport 3)
Ajaks - Lil (21.00) (Arena Sport 4)

srijeda

GRUPA A

Klub Briž - Galatasaraj (18.55) (Arena Sport 2)
PSŽ - Real Madrid (21.00) (Arena Sport 2)

GRUPA B

Olimpijakos - Totenhem (18.55) (Arena Sport 1)
Bajern - Crvena zvezda (21.00) (Arena Sport 1)

GRUPA C

Dinamo Zagreb - Atalanta (21.00) (Arena Sport 5)
Šahtjor - Mančester siti (21.00)

GRUPA D

Bajer Leverkuzen - Lokomotiva (21.00)
Atletiko Madrid - Juventus (21.00) (Arena Sport 4)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC