• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda još "zelena" za Bajernove fore!

Autor mondo.rs

Demonstrirali su moć igrači Bajerna na "Alijanc areni" na startu Lige šampiona i Crvenoj zvezdi dali tri laka gola, a mogli su još pošto su imali i tri pogođena okvira gola - prečku ili stativu. Zvezda tek na šansi Marina...

 Bajern-Zvezda-UZIVO-Liga-sampiona-prenos-Arena-Sport-i-RTS-livestream Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bolan početak za Zvezdu u Ligi šampiona!

Šampion Srbije se sa gostovanja na "Alijanc areni" vraća poražen, uz tri primljena gola, što je u startu već bolje nego prošle sezone u posjetama "Enfildu" i "Parku prinčeva", ali moglo je rezultatski da bude i dosta bolje, da su zadržali koncentraciju u finišu meča.

Bajern je čitav meč dominirao posjedom, lako stvarao šanse, međutim promašajima je "ostavljao" Zvezdu u igri pošto je sve do 80. minuta imao minimalno vođstvo.

Baš tada je Marko Marin ušao u najbolju šansu za Crvenu zvezdu, da bi potom Robert Levandovski "zaključio" meč drugim golom na meču, pa Tomas Miler u nadoknadi vremena, na lukavstvo i "fore" koje se stiču iskustvom i na vrhunskom nivou na kom igra Minhen.

Zvezdi ostaje da utisak popravi protiv Olimpijakosa na svom terenu (1. oktobar).

Sastav crveno-bijelih koji nikada do sada nije zajedno istrčao na teren vrlo solidno je pokrivao prostor iza lopte, kojom je odmah "zagospodario" Bajern, uz želju da što prije "otvori" igrače Vladana Milojevića i tako sebi olakša put do tri boda...

Ipak, kada bi lopta dolazila do majstora sa loptom, kakvi su Kingsli Koman i Filipe Kutinjo, igračima Zvezde bilo je sve teže da ih zaustave u tome.

"Sijevali" su udarci sa distance, pokušavali su da testiraju Borjana, dok je Zvezda u više navrata na svojoj lijevoj strani uspjevala da osvoji loptu i potom pokrene kontru, međutim nisu mnogo uradili u tranziciji, tek kao opasnost može da se broji situacija kada je Milan Pavkov pao pored čuvara i tražio jedanaesterac, dok je Bobi Meden pokazivao da nije bilo intenziteta.

Međutim, poslije pola sata fudbala, Bajern je "dodao gas", baš kada je i Zvezda krenula ofanzivnije, pa je u kontri preko Perišića i Komana olako primila gol u 34. minutu.

Očekivano, taj gol dao je snagu Bajernu da krene još više naprijed, ubrzo su poslije saradnje na malom prostoru postigli još jedan pogodak preko Kutinja, koji je poništen zbog ofsajda, da bi Borjan do kraja poluvremena sačuvao mrežu poslije još dva opasna šuta.

S obzirom na to da je Zvezda za 45 minuta napravila samo dva faula bilo je jasno da je agresivnija igra neophodna, ali to se nije popravilo u igri Milojevićevog tima.

Sve lakše su igrači Bajerna ulazili u šanse, dvije najopasnije ostale su na stativi i prečki, u pitanju su šutevi Tolisoa i Perišića, dok je u nekoliko navrata i Borjan morao da bude spasilac, ostavivši tako dovoljno dugo svoje igrače "u igri", da mogu makar do boda.

Nije bilo prave šanse za Zvezdu sve do 78. minuta kada je Marko Marin divno gađao dalju stativu, bacio se Nojer, bio je nemoćan, ali lopta nije bila dovoljno precizna.

Kada je djelovalo da su crveno-bijeli pojačali i krenuli hrabrije naprijed - odmah odgovor Bajerna. Poslije greške čitave odbrane, prije svih Marka Gobeljića, iskusni i snalažljivi Robert Levandovski je u 80. minutu "učačkao" loptu u mrežu i nagovijestio konačan rezultat.

Ipak, nije se samo tu zaključilo pošto je Alkantara iz prekida nadmudrio čitavu odbranu Zvezde i uposlio Milera, a možda se u tom potezu može i sumirati čitav meč.

Bajern - Zvezda 3:0 (1:0)
/Koman 34, Levandovski 80, Miler 90+1/

BAJERN: Nojer - Kimih, Zile, Pavar, Ernandez - Tijago, Toliso (od 66. Martinez) - Koman, Kutinjo (od 82. Miler), Perišić (od 66. Gnabri) - Levandovski.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Žander - Kanjas, Jovančić (od 60. Vulić) - Garsija (od 83. Vukanović), Marin, Van la Para - Pavkov (od 70. Boaći).

Meč je sudio Bobi Meden iz Škotske.

GRUPA B

Olimpijakos - Totenhem 2:2 (1:2)
/Podense 44, Valbuena pen 54 - Kejn 26, Mura 30/

Bajern - Zvezda 3:0 (1:0)
/Koman 34, Levandovski 80, Miler 90+1/

TABELA: Bajern 3, Olimpijakos 1, Totenhem 1, Zvezda 0.

TOK UTAKMICE


22:53
90+4' - KRAJ! Poraz Crvene zvezde na startu Lige šampiona


22:49
90+1' - GOL! MILER! 3:0!
"Fora" iz slobodnog udarca Alkantare i sve je riješeno - Tomas Miler.

22:47
89' - Šansa za šansom...
Prvo su pogodili prečku poslije prekida, da bi potom poslije akcije Levandovskog igrači Zvezde sa gol-linije izbacili loptu poslije šuta Levandovskog. Žuti karton za Vulića i četiri minuta nadoknade...


22:39
80' - GOL! LEVANDOVSKI! 2:0!
Taman je Zvezda priprijetila Nojeru i djelovalo je da bismo mogli da vidimo i dramu do kraja, da bi poslije nespretne reakcije odbrane Zvezde, prije svih Marka Gobeljića, lako do drugog gola za Bajern došao Robert Levandovski.

"Učačkao" je loptu u mrežu...

Vukanović mijenja Garsiju, a Miler ulazi umjesto Kutinja. To su posljednje promjene.

22:36
77' - Marin!
Divno je gađao Nijemac u dresu Zvezde sa 15-16 metara, bacio se Nojer na loptu, nije uspio da je stigne, ali ona odlazi maaaaalo pored stative. Najbolja šansa za Zvezdu na utakmici preko Marka Marina!

22:35
76' - Boaći!
Užasan start Zilea, ostao je napadač iz Gane na travi, bijesni su ljudi iz Zvezde, ali nema ni žutog kartona...

22:27
70' - Promjena napadača!
U posljednjih 20-ak minuta za Zvezdu će igrati Ričmond Boaći koji mijenja Milana Pavkova, koji vjerovatno nije ni spreman za svih 90, a koga čeka i meč protiv Partizana za vikend u 161. "vječitom" derbiju.

A ovako je na tribinama... Pereca, naravno!

22:23
65' - Perišić! Prečka!
Ubacio se iz drugog plana Hrvat i pokušao da lobuje Borjana, uspio je u tome, ali je lopta ostala na prečki, da bi potom u nastavku akcije Robert Levandovski stigao do lopte, koja mu je bila preblizu, probao je akrobatski i šutirao je preko gola.

Perišića mijenja Gnabri, a Tolisoa iskusni Martinez.

22:20
61' - Pavkov!
U dobru šansu mogao je da uđe napadač Crvene zvezde poslije skoka Van la Pare, međutim odbijenu loptu nije na vrijeme zahvatio, dugo mu je trebalo da se namjesti, tako da je pokupio Alkantara i potom dobio udarac u zglob. Bolno!

22:18
60' - Žander!
Prošao je bek crveno-bijelih po lijevoj strani, uspio da "probije" i pored Kimiha, međutim raspalio je potom desnom nogom, na tribine. Ulazi Miloš Vulić umjesto Dušana Jovančića.


22:16
59' - Sada već intenzivna odbrana Zvezde
Uspio je Nemanja Milunović u posljednjem trenutku da izbaci sa gol-linije, sve je teže braniti se na ovaj način, Crvena zvezda dugo bez nekoliko povezanih dodavanja. Bajern sve više pritiska i pritiska i želi da "riješi meč".

22:14
57' - Borjan!
Još jedna velika odbrana golmana Zvezde...

Prije toga greška Nemanje Milunovića, prva na meču, ne smije ovo da se dešava igračima crveno-bijelih ako planiraju da naprave bolji rezultat od onog koji je trenutno aktivan na semaforu.

Pogledajte prethodno pogođenu stativu!


22:12
53' - Toliso!
Samo je pokupio loptu Francuz iskosa sa desne strane i raspalio, Borjan je imao loptu na ruci, ali ona pogađa stativu. U nastavku lijep potez Marka Marina, ali nema prilike za Crvenu zvezdu. Brzo je Bajern krenuo naprijed i imao veliku šansu preko Ivana Perišića.

Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

22:09
51' - Prvi karton!
Miloš Degenek je napravio prekršaj na 22-23 metra od svog gola i odmah dobio žuti karton. Bio je to njegov prvi faul... Opasna je to bila pozicija za Roberta Levandovskog, ali je šutnuo vrlo loše, dva metra preko gola.

22:03
Počelo je drugo poluvrijeme!

Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

21:47
45+1' - Borjan!
Važna odbrana golmana Crvene zvezde u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada se Robert Levandovski sjajno snašao pored Nemanje Milunovića i uspio da šutira sa male razdaljine, potom je i Korentan Toliso isprobao "plasiranom" loptom, međutim i tu je Kanađanin intervenisao kako treba. Zvezda gubi na poluvremenu 1:0!

21:45
44' - Kutinjo!
Namjerio se da u svom karakterističnom stilu postigne gol u dresu Bajerna, ali za sada nije toliko precizan. Odnosno, vrlo malo mu fali... I ovaj šut je išao možda ni metar pored stative golmana Borjana.

21:40
39' - Gol! Poništen!
Filipe Kutinjo je kao na malom fudbalu postigao drugi gol za Bajern, ali je srećom po Zvezdu podignuta ofsajd zastavica.

21:36
33' - GOL! BAJERN VODI! KOMAN!
Ubrzao je Bajern ritam utakmice i brzo došao do vođstva, nedugo poslije "akcije" ispred gola Zvezde, kada su dobro ušli u blok gostujući igrači, odnosno na drugoj strani kada je Manuel Nojer izašao sa gola i intervenisao...

"Sijevnula" je kontra po lijevoj strani, Filipe Kutinjo je imao samo Marka Gobeljića ispred sebe i mogao je da uputi centaršut za Kingslija Komana na drugoj strani.

Lako je Francuz "poentirao" glavom!

21:28
27' - Žander!
Eksplozivni bek Crvene zvezde je odlično krenuo u kontru, obišao je Jošuu Kimiha, odlučio je da "raspali" po lopti u tranziciji i bio zamalo neprecizan. Prošlo je to malo pored Nojera, pravo u spoljni dio mreže. U nastavku savršen start Degeneka nad Perišićem.

21:27
25' - Bijesan Milojević!
Nevjerovatno na koliko "uskom" prostoru igra Bajern i tu pravi prednost na ivici i unutar šesnaest metara, tako da je lopta ponovo došla do Ernandeza, tražio je igrača na drugoj strani, ali niko nije dirao loptu.

Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

21:20
19' - Koman! Kutinjo!
Navikli smo da "siječe" s desnog boka i šutira oštro, ali njegov prvi pokušaj pored Miloša Degeneka nije uspio, bez opasnosti za Milana Borjana. Ni minut kasnije Filipe Kutinjo je "opalio" po lopti iz sve snage, "sjela" mu je lopta - i prozujala je kraj gola.

Najveća šansa do sada...

21:17
15' - Pavkov! Nema penala!
Pao je napadač crveno-bijelih u kaznenom prostoru pored svog čuvara, ali nema penala. Prije toga je odličnu kontru "otvorio" Dušan Jovančić, uposlio je Marka Marina na lijevoj strani, međutim na kraju ništa...

VIDEO: Frka u metrou u Minhenu - Letjele flaše!


21:14
13' - Nojer!
Pobježe lopta golmanu Bajerna, dok je bio okrenut svom golu, tako da je morao da ispucava loptu - i to u korner - dok ga je napadao Milan Pavkov. Međutim, korner Marka Marina nije bio ni blizu dobar kao što to inače zna...

Isprobao je Kutinjo udarac u nastavku akcije, ali pravo u Borjana.

Bez opasnosti!

21:10
10' - Teško u kontru!
Već nekoliko puta su igrači Zvezde dobro presjekli pas igrača Bajerna, posebno na njihovoj desnoj napadačkoj strani, međutim teško u kontru mogu Radživ van la Para, Žander i Marko Marin, pošto je mnogo fudbalera Bajerna koji su odlično postavljeni.

Za to vrijeme čuje se pjesma navijača Zvezde u Minhenu!

21:04

3' - Toliso!
Uhvatio je Borjan već jednu loptu koju je poslao Filipe Kutinjo, da bi brzo poslije toga značajnije zaprijetio Korentan Toliso, međutim u blok je ušao Nemanja Milunović i glavom spriječio loptu da ugrozi golmana Kanade. Očekivano, Bajern diktira tempo...

Za to vrijeme, zanimljiva poruka na tribinama!

Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

21:00

1' - Igrači su krenuli sa centra!

20:58
Igrači su na terenu, intonira se himna!
Sve je spremno za početak utakmice... Zvezdaši, srećno!

Utakmica počinje u 21 čas uz prenos na Arena Sport.

N A J A V A

Poslije još jednih uspješnih kvalifikacija - vrijeme je za utakmice sa velikanima!

Crvena zvezda u okviru 1. kola grupne faze Lige šampiona gostuje Bajernu iz Minhena na "Alijanc areni" (21 čas, Arena Sport), klubom sa kojim je odigrala više nezaboravnih utakmica kroz istoriju, od kojih se ipak najviše pamti čuveno polufinale Kupa šampiona iz 1991. godine.

Vidjećemo da li će se i večerašnji susret svrstati u red "nezaboravnih", ali već sada je jasno da će Crvena zvezda imati lijepu podršku u Minhenu.

Delije okupirale centar Minhena (FOTO, VIDEO)

Naši reporteri Stefan Stojanović i Jovan Terzić već su nam dočarali atmosferu sa ulica Minhena gdje se čuju navijačke pjesme od ranog jutra, a vi ostanite uz MONDO pošto ćemo utakmicu pratiti uživo, uz fotografije, video-snimke, izjave, golove i još mnogo toga!

Podsjetimo, Crvena zvezda je u Minhen došla bez Milana Rodića, što znači da se brazlski bek Žander očekuje u startnoj postavi, dok će Bajernu faliti David Alaba i Leon Gorecka.

Pročitajte i šta je sve MONDO za vas spremio o ovoj utakmici prethodnih dana.

SVE O BAJERN - ZVEZDA

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Kazu lako je posle bitke general biti,... Nije sporno da je Bajern tim za klasu bolji, ali Zvezda je trebala muski odigrati, sa srcem, rizikovati, a ne igrati kao i svaki put u Evropi klasican bunker. Ovo je grupna faza ne igra se na golove i koja je razlika izgubiti 2:0 ili 4:0. Sve jedno si izgubio, ali ako odigras hrabro i muski i protivnik i navijaci ce te respektovati.

Trener

Totalna losa taktika,klasicni bunker i cuvanje nula nula..Bajern normalno igrao koliko je potrebno,nista narocito jer je imao isprepadanu,takticki lise postavljenu Zvezdu koja je inace sretno usla u ligu sampiona,ovakvom igrom protiv Totehema nema sta da trazi. Ne popravilu igru i agresivnost sluzice za popravku gol razlike..Sredina je kljucna i igra od noge do noge uz agresivnost i jednostavnost..To nasi treneri nikako da shvate ...

MILOS

SJAJNI BAJERN OCEKIVANO LAKO POBJEDIO ZVJEZDU REALNO NEMA STA ZVJEZDA TRAZITI U LIGI SAMPIONA ZVJEZDA JE I KVALIFIKACIJE NA JEDITE JADE PROSLA

Pavle

Sta reci.................odbrana ko švajcarski sir,nidje veze oči moje lijepe.......sami sebi daju golove...hmmmm........dosta ljudi zna fudbala igrat,al nazalost rade za 400 eura,a ne za ugovor od pola miliona eura...strašno...........falio je dejo-robi-turbo bina i naravno pancev.....al takvih igrača nikad vise,al NIKAD

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC