• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos zaustavio Totenhem!

Autor mondo.rs

Ekipa Maurisija Poketinal je imala sve u svojim rukama, ali su u prvom evropskom meču nakon poraza u finalu Lige šampiona "prosuli" pobedu. U Crvenoj zvezdi će biti zadovoljno zbog ovog rezultata njihovih narednih rivala.

Vicešampion Evrope nije imao ugodno veče u Pireju! Totenhem Hotspur jeste imao ubedljivu prednost posle pola sata igre, ali traljavost u odbrani, srčana igra Olimpijakosa i vrela atmosfera na tribinama pomogli su da Pevci na kraju ne upišu pobedu - 2:2.

Prvih dvadesetak minuta utakmice nije donelo mnogo uzbuđenja. Igra se uglavnom odvijala daleko od golova, da bi se onda u poslednjih 20 minuta prvog poluvremena sve preokrenulo.

Sve je počelo u 26. minutu kada je Hari Kejn bio oboren u šesnaestercu Olimpijakosa, što mu je i donelo priliku da izvede jedanaesterac. Napadač Totenhema je kao po običaju bio vrlo siguran i Pevci su poveli 1:0. Da stvari budu gore po domaće pobrinuo se Lukas Mura samo četiri minuta kasnije, kada je matirao golmana domaćih na asistenciju Bena Dejvisa.

Imali su finalisti Lige šampiona iz prošle sezone sve pod kontrolom, i rezultat i igru na terenu, ali kao da im je to promenilo pristup u igri. Delovalo je da će sa 2:0 otići na poluvreme i potom mirno privesti meč kraju u dosta tišoj atmosferi stadiona u Pireju. Ipak, ništa od toga.

Ne bi Totenhem bio Totenhem da nisu sebi zagorčali život. U samom finišu prvog poluvremena su Jan Fertongen i Dejvis katastrofalno reagovali i praktično "propustili" Danijela Podensea da projuri pored njih i na dodavanje Matjea Valbuene pogodi dalji ugao Ljorisovog gola.

Olimpijakos je na ovom susretu uputio 16 udaraca ka golu Totenhema, dok su gosti to učinili 9 puta.

Umesto sa lagodnom prednošću, Pevci su na poluvreme otišli u daleko lošijem raspoloženju, a to je razgalilo navijače Olimpijakosa. Crveno-beli drugi deo meča započinju sa daleko više energije, željni da dodatno kazne malokrvnost Totenhema.

U tome su vrlo brzo i uspeli, pošto je ponovo Fertongen bio nesmotren. On je krajnje nesmotreno skrivio jedanaesterac iz ne preterano opasne situacije i Valbuena je to iskoristio da u 54. minutu izjednači na 2:2.

Maurisio Poketino je bio nezadovoljan dešavanjima na terenu i pokušao je da razmrda svoj tim izmenama. Ušli su Musa Sisoko i Hjung Min Son umesto Tangija Ndombelea i Dele Alija, ali nije to mnogo novih stvari donelo. Olimpijakos je bio okuražen, pa je i Jasin Benzija imao solidan pokušaj u 75. minutu.

Ušao je i Erik Lamela, a Argentinac je najviše doneo igri Totenhema. Imao je dobar pokušaj sa leve strane u 87. minutu, ali je njegov udarac doneo samo korner. Potom je i Hari Kejn pogodio prečku, ali ispostavilo se da je "desetka" Totenhema bio u ofsajdu, tako da pogotka ne bi ni bilo.

Lazar Ranđelović, bivši fudbaler Radničkog iz Niša, ušao je u igru u 78. minutu umesto Jorgosa Masurasa, ali nije imao zapaženu ulogu u kratkom periodu provedenom na terenu.

Sigurno je da i ovaj rezultat ide na ruku Crvenoj zvezdi, koja je takođe u grupi B. Sada Totenhem i Olimpijakos imaju po bod, pa će Zvezda u najgorem slučaju posle prvog kola zaostajati bod u odnosu na svoja naredna dva protivnika. Olimpijakos će 1. oktobra gostovati na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, dok će Totenhem u Londonu dočekati Bajern Minhen.

LIGA ŠAMPIONA 1. kolo:

utorak

Grupa E

Napoli - Liverpul 2:0 (0:0)
/Mertens pen 82, Ljorente 90+2/

Salcburg - Genk 6:2 (5:1)
/Haland 2, 34, 45, Hvang 36, Sobošlai 45+2, Ulmer 66 - Lukumi 40, Samata 52/

TABELA: Salcburg 3, Napoli 3, Liverpul 0, Genk 0.

Grupa F

Inter - Slavija Prag 1:1 (0:0)
/Barela 90+2 - Olajinka 63/

Borusija Dortmund - Barselona 0:0

TABELA: Barselona 1, Dortmund 1, Inter 1, Slavija 1.

Grupa G

Lion - Zenit 1:1 (0:1)
/Depaj pen 50 - Azmun 41/

Benfika - Lajpcig 1:2 (0:0)
/Seferović 84 - Verner 69, 79/

TABELA: Lajpcig 3, Lion 1, Zenit 1, Benfika 0.

Grupa H

Čelsi - Valensija 0:1 (0:0)
/Rodrigo 75/

Ajaks - Lil 3:0 (1:0)
/Promes 18, Alvarez 50, Taljafiko 62/

TABELA: Ajaks 3, Valensija 3, Čelsi 0, Lil 0.

sreda

GRUPA A

Klub Briž - Galatasaraj (18.55) (Arena Sport 2)
PSŽ - Real Madrid (21.00) (Arena Sport 2)

GRUPA B

Olimpijakos - Totenhem (18.55) (Arena Sport 1)
Bajern - Crvena zvezda (21.00) (Arena Sport 1)

GRUPA C

Dinamo Zagreb - Atalanta (21.00) (Arena Sport 5)
Šahtjor - Mančester siti (21.00)

GRUPA D

Bajer Leverkuzen - Lokomotiva (21.00)
Atletiko Madrid - Juventus (21.00) (Arena Sport 4)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC