• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOLČINA Pjanića i naklon Ronalda za osvetu SPAL-u

Autor mondo.ba

Reprezentativac BIH Miralem Pjanić lijepim pogotkom nagovijestio, a Kristijano Ronaldo potvrdio prvu ubjedljiviju pobjedu Juventusa ove sezone. Bufon prestigao Maldinija.

Poslije četiri tijesne pobjede sa golom razlike ekipa Juventusa konačno je upisala nešto ubjedljiviji trijumf i sa 2:0 ispratila SPAL iz Torina.

Kao i prošlog vikenda protiv Breše, junak “Stare dame” bio je Miralem Pjanić, koji je u 45. sjajnim pogotkom načeo ekipu iz Ferare, da bi Kristijano Ronaldo u 78. minutu konačno matirao Estrita Berišu, koji mu je prethodno “skinuo” dvije asistencije i jedan “zicer”.

Juventus se tako osvetio SPAL-u za proljećni poraz 2:1 u Ferari, ali i izbio na prvo mjesto na tabeli Serije A sa 16 osvojenih bodova.

istina, Inter će, u duelu protiv Sampdorije od 18 časova imati priliku da se eventualnom pobjedom vrati na lidersku poziciju.

Meč u kojem je Đanluiđi Bufon upisao svoj 903. nastup i tako se upisao u istoriju kao Italijan sa najviše nastupa u klupskom fudbalu nije pružio mnogo u prvih 45 minuta.

Viđena je tek prilika Dibale poslije kontranapada kada je Beriša odbio loptu u korner, ali i maestralna odbrana albanskog golmana u 42. minutu kada je nogom na gol-liniji odbranio stopostotnu šansu Aronu Remziju, nakon asistencije Ronalda.

Ipak, Juventus je otišao na odmor sa prednošću, koju mu je obazbijedio Miralem Pjanić.

Kedira je nekoliko sekunda prije završetka prvog poluvremena vratio povratnu za Pjanića, a reprezentativac BIH sa dvadesetak metara iz prve poslao loptu iza leđa Beriše koji je paradom samo uljepšao pogodak.

Ronaldo je u 54. minutu nanizao nekoliko igrača SPAL-a i namjestio gol za Kediru, međutim Beriša je ponovo bio sjajan na gol-liniji, kao i nešto kasnije kod pokušaja Dibale.

Činilo se da će ovaj mini-okršaj Ronalda i Beriše dobiti golman gostiju kada je u 74. odbranio pokušaj Portugalca  sa samo deset metara, ali mu je on odgovorio poslije samo četiri minute.

Dibala je centrirao sa lijevog krila, a Kristijano Ronaldo  se “naklonio” na drugoj stativi i udarcem glavom poslao loptu kroz njegove noge za 2:0 i definitivnu pobjedu Juventusa.

SPAL će svoju priliku da iznenadi Juventus čekati do proljeća kada igraju u Ferari, gdje su domaći u prethodna dva duela upisali pobjedu i remi.

Serija A, 6. kolo

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija – Inter 18.00
Sasuolo – Atalanta 20.45

Nedjelja

Napoli – Breša 12.30
Lacio – Đenova 15.00
Leće – Roma
Udineze – Bolonja
Kaljari – Verona 18.00
Milan – Fiorentina 20.45

Ponedjeljak

Parma – Torino 20.45

Tabela: Juventus (+1) 16, Inter 15, Atalanta 10, Napoli 9, Kaljari 9, Torino 9, Roma 8, Bolonja 8, Lacio 7, Sasuolo 6, Breša 6, Parma 6, Milan 6, Leće 6, Fiorentina 5, Verona 5, Đenova 5, Udineze 4, Sampdorija 3, SPAL (+1) 3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC