• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio na SMS pogon, Kolarov promašio penal u Lećeu

Autor mondo.ba

Najbolji vezista Serije A u sezoni 2018-19 je pokrenuo Lacio koji je došao do sigurne pobjede nad Đenovom, "vučica" je golom Edina Džeke uspjela da na pleća obori povratnika u Seriju A Leće, dok je Udineze savladao Bolonju...

U prvih pet kola nove sezone Kalča, Sergej Milinković-Savić je dva puta asistirao saigračima za postizanje golova i to u duelima sa Parmom i Samprodijom.

Danas, u šestoj rundi, u okršaju sa Đenovom, uspio je i sam da se upiše u strijelce, trasiravši put "nebeskoplavima" ka trećoj pobjedi. Golu je dodao i asistenciju, što mu je prethodno tokom karijere u Seriji A još samo dva puta pošlo za rukom…

LACIO – ĐENOVA 4:0 (2:0)
/Milinković-Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobile 78/

Meč je za "lacijale" počeo idealno, s obzirom da je srpski fudbaler poentirao već u sedmom minutu sa 15 metara nakon povratne lopte Ćire Imobilea.

Milinković-Savić je, inače, bio i začetnik akcije koju je krunisao golom, s obzirom da je bez prekršaja, a što je kasnije potvrdio i snimak u kontrolnoj sobi, oduzeo jednu loptu oko sredine terena.

SMS je po treći put u karijeri na jednom meču Serije A spojio gol i asistenciju. Sva tri puta je to uradio protiv timova iz Đenove (u aprilu 2018. protiv Sampdorije i u septembru iste godine protiv Đenove).

VAR tehnologija morala je da "reaguje" i u 35. minutu i to ponovo zbog srpskog veziste. Mrežu rivala ovog puta je postigao Luis Alberto nakon novog pasa Imobilea, ali na semaforu ipak nije bio ispisan rezultat 2:0 zbog prekršaja Srbina koji je prethodio golu.

Ipak, pet minuta prije odlaska na odmor domaći navijači su se ponovo radovali. Pomenuti Španac je dugo "lomio" čuvara na lijevoj strani, a potom u šesnaestercu pronašao usamljenog Stefana Radua, koji precizno pogađa dalji ugao gostujućeg gola.

Izuzetnu partiju SMS je dopunio trećom ovosezonskom asistencijom – u 59. minutu igre je uposlio ekvadorskog internacionalca Felipea Kaiseda, koji je izbjegao ofsad poziciju i potom, nakon što je obišao čuvara mreže, "elegantno" pogodio.

Konačan rezultat na "Olimpiku" postavljen je u 78. minutu, kada se i Imobile upisao u strijelce poslije pasa Luiza Felipea, koji je tokom solo-akcije prevario tri gostujuća igrača i, praktično, obavio najveći dio posla.

Odbrana Lećea, kojim sa trenerske klupe komanduje Fabio Liverani, nekadašnji vezista Lacija, odolijevala je favorizovanoj Romi sve do 56. minuta, kada je stvari u svoje ruke preuzeo kapiten ovog tima, bh. reprezentativac Edin Džeko, kojeg je nakon centaršuta Mkitarijana "zaboravila" defanzivna linija domaćeg sastava.

Ispostavilo se da je taj pogodak bio i jedini, a lako je moglo da ne bude tako, međutim u 80. minutu Aleksandar Kolarov nije uspio da pogodi sa "kreča".

Izuzetno značajnu pobjedu upisao je i Udineze, koji je pred domaćom publikom savladao Bolonju, a čovjek odluke bio je Stefano Okaka.

SERIJA A – 6. kolo

Nedjelja

Napoli – Breša 2:1 (2:0)
/Mertens 13, Manolas 45+5 - Baloteli 67 /

Lacio – Đenova 4:0 (2:0)
/Milinković-Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobile 78/

Leće – Roma 0:1 (0:0)
/Džeko 56/

Udineze – Bolonja 1:0 (1:0)
/Okaka 27/

Kaljari – Verona (18.00)
Milan – Fiorentina (20.45)

Ponedjeljak

Parma – Torino (20.45)

Igrano u subotu:

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Pjanić 45, Ronaldo 78/

Sampdorija – Inter 1:3 (0:2)
/Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61/

Sasuolo – Atalanta 1:4 (0:4)
/Defrel 62 - Gomez 6, 29, Gosens 13, Zapata 35/

TABELA: Inter 18, Juventus 16, Atalanta 13, Napoli 12, Roma 11, Lacio 10, Kaljari (-1) 9, Torino (-1) 9, Bolonja 8, Udineze 7, Parma (-1) 6, Milan (-1) 5, Sasuolo 6, Breša 6, Leće 6, Fiorentina (-1) 5, Verona (-1) 5, Đenova 5, SPAL 3, Sampdorija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC