• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milenkovićev "skok" za treću pobjedu Fiorentine!

Autor mondo.ba

Tim iz Firence je zabilježio treću uzastopnu pobjedu i skočio na šestu poziciju na tabeli Serije A. Strijelac Nikola Milenković.

Unazad 12 mečeva u Firenci, Udineze nije uspio da osvoji nijedan bod protiv Fiorentine, a u nedjelju u matine terminu sedmog kola Serije A, tradicija je nastavljena u 13. utakmici.

FIORENTINA - UDINEZE 1:0 (0:0)

Iako su domaći bili bolji rival na "Artemio Frankiju", mučili su većim dijelom susreta da probiju crno-bijeli "bedem" iz Udina, a kako u tome nisu uspjeli napadači Federiko Kijeza ili veteran Frank Riberi, "odmjenio" ih je reprezentativac Srbije Nikola Milenković.

Poslije centaršuta iz kornera Erika Pulgara u 72. minutu, srpski defanzivac je nebeskim skokom i još boljim udarcem glavom u sami ugao, osigurao tri boda Fiorentini za nastavak odlične serije domaćina - 1:0.

U prvom dijelu, Sjeverni Makedonac Ilija Nestorovski pogodio je mrežu "ljubičastih", ali je gol opravdano poništen nakon intervencije VAR-a zbog igranja rukom napadača Udinezea.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mato Jajalo odigrao je svih 90 minuta u dresu Udinezea.

Pred početak meča na stadionu "Artemio Franki" francuski veteran Riberi primio je nagradu za najkorisnijeg igrača Serije A u septembru.

Nekadašnji as Bajerna u kojem je proveo 12 godina, prethodnog mjeseca upisao je pet nastupa i sa dva pogotka pomogao Fiorentini da krene prema vrhu tabele. U tom periodu "ljubičasti" su ostvarili dvije velike pobjede nad Milanom i Sampdorijom, te remizirali sa Atalantom i Juventusom.

Vrijedi napomenuti da je prije pogotka Milenkovića, crveni karton zbog prigovora sudiji Alesandru Fronteru zaradio je trener gostiju sa "Friulija" Igor Tudor, čija je ekipa uknjižila četvrti poraz ove sezone.

SERIJA A - 7. KOLO:

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće (15.00)

Bolonja - Lacio

Roma - Kaljari

Torino - Napoli (18.00)

Inter - Juventus (20.45)

U subotu

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

Odgođeno:

Breša - Sasuolo

TABELA: Inter (-1) 18, Juventus (-1) 16, Atalanta (-1) 13, Napoli (-1) 12, Roma (-1) 11, Fiorentina 11, Lacio (-1) 10, Kaljari (-1) 10, Torino (-1) 9, Helas Verona  9, Parma 9, Milan 9, Bolonja (-1) 8, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće (-1) 6, SPAL  6, Đenova 5, Sampdorija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC