• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković pozvao rukovodstvo Srpske na sastanak

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Draško Stanivuković, pozvao je rukovodstvo Republike Srpske na sastanak u Gradsku upravu kako bi razgovarali o budžetu za narednu godinu, kao i o projektima planiranim u najvećem gradu Srpske, objavio je sajt Gradske uprave.

 Stanivuković pozvao rukovodstvo RS na sastanak Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Gradonačelnik je istakao da nakon usvojenog rebalansa budžeta Grada i bez podrške odbornika SNSD-a, zatim podrške Srbije od šest miliona KM i budžeta za narednu godinu koji je veći za 10 miliona KM, želi da sa razgovara o tome koje projekte Vlada Republike Srpske želi da podrži u Banjaluci.

"Pred nama je mnogo važnih projekata. Gradićemo škole, mostove, ulice, dovoditi investitore, ali ono što je važno, pred nama je i izgradnja Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Pred nama je i nastavak izgradnje mosta u Docu, a spremni smo da razgovaramo i o projektu izgradnje koncertne dvorane, kao i o drugim projektima za koje je Vlada Republike Srpske zainteresovana da podrži", rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Povezano

Dodaje da, kada je u pitanju saradnja Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka tokom ove godine – nije bilo novih projekata, već se uglavnom razgovaralo o onim ranije započetim.

"Gradićemo most u Česmi, za šta je Grad dao milion i po KM, a ostala sredstva treba da obezbijedi preduzeće „Putevi Republike Srpske“, ali treba dalje da razgovaramo o nastavku istočnog tranzita, uređenju zapadnog tranzita, kružnim tokovima, kao i o investicijama", naveo je gradonačelnik.

Napominje da je najvažnije da su u prvom planu interesi građana Banjaluke.

"Smatramo da je idealno vrijeme da za narednu godinu planiramo nove projekte, jer je prirodno da Banjaluka, kao najveći grad Republike Srpske ima podršku Vlade, kao što je to slučaj u Srbiji, gdje je podrška Vlade Gradu Beogradu u velikim projektima neizostavna", zaključio je gradonačelnik.

Istorija ponuda: Sastanci i ranije najavljivani, ali i odbijani

Krajem marta u sjedištu Vlade RS u Banjaluci su se sastali premijer Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i razgovarali i projektima u gradu.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, u aprilu ove godine odbio je Stanivukovićev poziv na sastanak nakon političke krize izazvane problemima oko usvajanje budžeta u Banjaluci.

"Spreman sam da razgovaram ako postoji problem na relaciji član Predsjedništva BiH, lokalna zajednica, ali nikako o gradskim političkim pitanjima jer postoje gradski stranački odbori", rekao je Dodik.

Krajem jula, tokom posjete gradilištu u Saračici kod Banjaluke Dodik je najavio je da će u "naredne dvije, tri sedmice biti upriličen sastanak kompletnog rukovodstva Republike Srpske sa nadležnima u Gradu Banjaluka". Sastanak bi trebalo da bude organizovan kako bi se riješilo pitanje pribavljanja dozvola i infrastrukture za gradnju koncertne dvorane u Banjaluci, ali od tog sastanak, koliko je poznato, nije bilo ništa.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kasno

Svima je jasno da ti je došla voda do vrata i da ćeš uskoro biti opozvan. Kasno si se sjetio projekata. Banjaluka lošiju vlast nije imala nikad od rata.

Noname

@Kasno Naravno da je loše, kad skupštinska većina opstruiše sve projekte, dok ne podrže gradonačelnika, narod će ispaštati. Toliko o tome da je SNSD na strani naroda 🤷

MONDO REPORTAŽE