• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazna preinačena: Kostadin Vasić mora da plati 15.000 KM u roku od dva mjeseca

Autor Dragana Božić

Okružni sud u Bijeljini uvažio je žalbu Kostadina Vasića da kaznu zatvora zamijeni za novčanu.

 Kostadin Vasić mora platiti 15.000 maraka kazne Izvor: YouTube/Screenshot

Kako je za Mondo rečeno iz Okružnog suda Bijeljina, kazna zatvora osuđenog Kostadina Vasića u trajanju od 10 mjeseci preinačena je u novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM, koju je osuđeni dužan platiti u roku od dva mjeseca od dana dostavljanja rješenja.

“Ukoliko osuđeni ne plati novčanu kaznu u navedenom roku, pokrenuće se postupak izvršenja izrečene kazne zatvora, a ako osuđeni isplati samo dio novčane kazne ostatak će se pretvoriti u kaznu zatvora na način da se 50 KM novčane kazne zamijeni jednim danom zatvora. Ako osuđeni isplati ostatak novčane kazne izvršenje kazne zatvora se obustavlja”, rekli su iz Okružnog suda u Bijeljini.

Podsjećamo, Kostadin Vasić, inače kadar Ujedinjene Srpske, osuđen je pravosnažno na deset mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda rođaku Ljubiši Vasiću 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Nakon presude koja mu je izrečena u maju 2022. Vasić je zahtijevao da mu se zatvorska kazna zamijeni za novčanu, što je Vijeće osnovnog suda u Zvorniku odbilo, a nakon čega je Vasić u Narodnoj skupštini RS minutom šutnje ožalio sam sebe zbog “nakaradnog sistema u čijem stvaranju je i sam učestvovao”.

Vasiću je, takođe nakon presude, CIK BiH oduzeo poslanički mandat, a trenutno je na poziciji v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, koju je preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE