• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA završila provjere, poznato je kada će biti imenovan Savjet ministara

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Provjera za svih 19 kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara okončana je danas, potvrđeno je Srni u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipa).

 Parlament BiH i Savjet ministara Izvor: Mondo/Haris Krhalić

"Izvještaj je proslijeđen Savjetu ministara", rekla je portparol Sipe Jelena Miovčić.

Na jučerašnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH utvrđeno je da je svih 19 kandidata prošlo provjere i ispunjavaju uslove da budu izabrani, te da će izvještaj CIK-a odmah biti dostavljen predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto.

Kandidati koji su predloženi i provjereni su Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Elmedin Konaković (NiP) za ministra inostranih poslova, Zukan Helez (SDP) za ministra odbrane, Nenad Nešić (DNS) za ministra bezbjednosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto (Naša stranka) za ministra transporta i komunikacija, Davor Bunoza (HDZ BiH) za ministra pravde, Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) za ministra civilnih poslova i Sevlid Hurtić (BH Zeleni) za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Za zamjenike ministara predloženi su Ljiljana Lovrić, Muhamed Hasanović, Elvir Mahmuzić, Ivica Bošnjak, Josip Brkić, Slaven Galić, Marijana Mojić, Ognjen Janjić, Aleksandar Goganović i Duška Jurišić.

Očekuje se da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iduće sedmice, već u srijedu ili četvrtak, održati hitnu sjednicu na kojoj bi trebalo biti potvrđen novi saziv Savjeta ministara.

Povezan

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE