• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji: Jedan od napadača na Uzunovića kadar SDA

Autor Dušan Volaš

Hasan Lihovac, kandidat SDA na lokalnim izborima za odbornika u opštini Hadžići, jedan je od napadača na poslanika NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Kenana Uzunovića, saznaje portal "Avaza".

 Jedan od napadača na Uzunovića kadar SDA Izvor: Samir Jordamović, Anadolija

Uzunović je juče obratio medijima da je napadnut nakon sjednice parlamenta na kojoj je izabrana nova federalna Vlada.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije danas je saopšteno da su H.L. (52) i E.LJ. (36), oba iz Hadžića, izdati prekršajni nalozi zbog napada na Uzunovića.

Osumnjičeni su, kako se navodi, tokom jučerašnjih protesta ispred Parlamenta FBiH verbalno i fizički nasrtali na pojedine parlamentarce i članove nove federalne Vlade, a posebno drsko, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti na štetu poslanika u federalnom Parlamentu čiji su inicijali K.U.

Uzunović je napadnut ispred zgrade Parlamenta FBiH na protestu organizovanom na poziv neformalne grupe građana "Restart" i SDA zbog odluke Kristijana Šmita u vezi sa formiranjem Vlade FBiH.

On je rekao da su ga demonstranti, nakon što je izašao iz zgrade Parlamenta FBiH, pljuvali i polivali vodom i da je ovo "ružan način za iskazivanje nezadovoljstva".

Na jučerašnjim protestima demonstranti su skandirali "Alahu ekber", a poslanicima su uzvikivali "izdaja" i "ustaše". Osim Uzunovića, dio okupljenih demonstranata napao je na novinarske ekipe "N1", "Fejs televizije" i "Avaza".

Zbog prijetnji i pokušaja fizičkog nasrtaja na ekipu "N1" intervenisala je policija, a uz "N1" grupa demonstranata napala je ekipu "Fejs televizije", dok su od ekipe "Avaza" pokušali oduzeti mobilni telefon i zabraniti im snimanje.

Posljednja javno dostupna objava na "Fejsbuk" profilu Hasana Lihovca, koji je zaposlen u opštini Hadžići, je video Bilala Bosnića, osuđenog zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, sa opisom "Vakat je došao", prenosi "Avaz".

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE