• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nato bez komentara na Mesićevu izjavu

NATO nema komentar na izjavu odlazećeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića o mogućoj vojnoj intervenciji Hrvatske u BiH.

 Nato bez komentara na Mesićevu izjavu Izvor: MONDO

"Čuli smo samo da postoje medijski izvještaji. Nemamo komentara", rekao je neimenovani portparol NATO-a.

Jedan drugi izvor iz NATO-a rekao je Srni da NATO-u, generalno govoreći, postoji kultura dogovaranja, mada je svaka zemlja članica suverena.

"Među članicama NATO, kao i među članovima Partnerstva za mir uobičajena je razmjena informacija i pitanja. Postoje brojne prilike da se to uradi", objašnjava neimenovani diplomata.

Odlazeći predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je u neformalnom razgovoru sa novinarima da bi, u trenutku kada bi predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik raspisao referendum o otcjepljenju od BiH, Vojskom Hrvatske prekinuo koridor u Posavini.

Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je da njegova opcija nije slanje vojske u susjednu zemlju.

Premijer RS Milorad Dodik izjavo je Mesićeva najnovija izjava prva prijetnja nasiljem od Dejtonskog sporazuma, koja je time ozbiljnija kada se zna da je Hrvatska članica NATO-a.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je je da je izjava odlazećeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića da bi vojno intervenisao na dio Republike Srpske u slučaju da rasiše referendum o odvajanju od BiH prijetnja po bezbjednost regiona i ratno huškanje i najavio da će o tome prekosutra govoriti u Savjetu bezbjednosti UN.

Tadić je dodao da je to prijetnja i po bezbjednost svih ljudi, naroda koji žive u regionu, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Srbije.

Mesić je u ponedeljak izjavio da bi, kada bi premijer RS Milorad Dodik eventualno raspisao referendum o otcepljenju od BiH, odmah vojskom prekinuo koridor Republike Srpske u bosanskoj Posavini.

Tadić će prekosutra učestvovati na sjednici Savjeta bezbjednosti UN koji će razmotriti najnoviji izvještaj o radu misije UN na Kosovu. (Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE