Prijedlog za današnji ručak: Teleći medaljoni u sosu od gljiva (VIDEO, FOTO) | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO KUHINJA

Prijedlog za današnji ručak: Teleći medaljoni u sosu od gljiva (VIDEO, FOTO)

Autor Vesna Kerkez
Autor Vesna Kerkez

U saradnji sa kompanijom Imlek donosimo vam novi recept. Riječ je o telećim medaljonima pripremljenim u sosu od gljiva, za koje garantujemo da će ukućani i gosti tražiti još.

Pogledajte

02:15
MONDO KUHINJA: Teleći medaljoni sa sosom od gljiva
-
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Prije kuvanja - šoping. Evo šta vam je potrebno:

- pola kilograma telećeg filea
- 300 grama šampinjona
- 100 grama crvenog luka
- 20 grama bijelog luka
- 2 kocke za supu
- 100 grama maslaca
- 400 grama krompira
- začini

Način pripreme:

Teleći file očistiti od žilica, zatim isjeći medaljone (tri komada po osobi). Začiniti meso sa svih strana i pržiti na plitkoj masnoći (kombinacija ulja i maslaca). Meso izvaditi, a u istoj masnoći pržiti sitno isjeckan crveni i bijeli luk i gljive. U pržene gljive dodati vrhnje za kuvanje, začiniti i dodati medaljone. Ostaviti da se krčka na niskoj temperaturi 8-10 minuta.

Krompir ogulimo, skuvamo i uz dodatak maslaca, soli i malo mlijeka napravimo pire krompir. Uz pomoć dresir vrećice serviramo krompir na topao tanjir.

Možda će vas zanimati

Crveni i bijeli luk sitno isjeckati, pržiti na plitkoj masnoći (kombinacija ulja i maslaca). Dodati grašak iz konzerve i dinstati uz često podlijevanje sa fondom (bistra nezačinjena supa). Grašak začiniti po želji, dodati maslac i izgnječiti viljuškom (možemo koristiti i štapni mikser ili blender). Grašak oblikovati uz pomoć kašike, servirati pored pire krompira, dodati medaljone koje zatim preliti sa sosom od gljiva.

Dekorisati i uživati u sjajnom obroku!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Možda je priličnije pileća krilca, teletina je mnogima samo misaona imenica

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop