• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako napraviti savršeno tijesto za picu

Autor Nikolina Damjanić

Svakome je potreban jedan recept za savršeno tijesto za picu, a ovaj je upravo to.

 Recept za tijesto za picu Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Pola kilograma brašna stavite u jednu posudu. Možete pomiješati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko brašno, a ostalo oštro. Navedene količine biće dostatne za dvije "kućne" podloge.

Potom po redu dodajte sastojke: dvije kašičice soli, jednu kašičicu šećera, pet grama suvog kvasca (nešto manje od cijele kesice uobičajenog pakovanja od sedam grama).

Kada ste gotovi sa suvim sastojcima, dodajte mokre - 0,3 dl mlijeka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinovog ulja.

Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete formu tijesta, a potom nastavite da ga mijesite na glatkoj površini. Glatku površinu na kojoj mijesite tijesto obavezno pospite oštrim brašnom te takođe sve vrijeme ruke "ispirite" oštrim brašnom.

Kada ste zamijesili tijesto, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplom oko sat, sat i po. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a potom na njega poređajte željene sastojke.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop