Isprobajte gurmanski sendvič sa čvarcima i slaninom.
Nijedan gurman neće odoljeti ovako ukusnom sendviču. Osnovni sastojci su čvarci i slanina, namirnice koje Srbi najviše vole. Ono što mu daje poseban šmek je i zanimljiv umak od sira, majoneza i pavlake. Ako volite ljuto onda obavezno dodajte i sjeckanu ljutu papričicu. Ovom sendviču niko neće odoljeti, a najbolje od svega je što se pravi baš lako i brzo.
Sastojci:
slanina
zemička
tvrdi sir po želji
majonez
kisela pavlaka
senf
verčester sos (po želji)
ljubičasti luk
duvan čvarci
sirće
zelena salata
Priprema:
Slaninu isjecite na veće kocke, pa je začinite po želji. Isprežite je u tiganju dok ne postane hrskava. U blenderu usitnite sir, pa dodajte majonez, senf, pavlaku i vorčester sos i opet dobro izblendirajte. Isjecite luk na sitnije komade i prelijte sirćetom i ostavite 10 minuta. U tiganju gdje se pržila slanina ispecite i zemičku koju ste presjekli na pola. Uzmite zemičku i bogato je premažite umakom od sira, zatim stavite slaninu, pa još jedan sloj umaka od sira. Preko pospite malo duvan čvaraka i procijeđeni luk. Stavite iscjepkanu zelenu salatu i prelijte maslinovim ulje. Poklopite drugom zemičkom i sendvič je spreman. Možete da stavite i sjeckanu ljutu papričicu