• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za gurmanski sendvič sa slaninom i čvarcima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Isprobajte gurmanski sendvič sa čvarcima i slaninom.

 Burger, sendvič Izvor: Shutterstock

Nijedan gurman neće odoljeti ovako ukusnom sendviču. Osnovni sastojci su čvarci i slanina, namirnice koje Srbi najviše vole. Ono što mu daje poseban šmek je i zanimljiv umak od sira, majoneza i pavlake. Ako volite ljuto onda obavezno dodajte i sjeckanu ljutu papričicu. Ovom sendviču niko neće odoljeti, a najbolje od svega je što se pravi baš lako i brzo.

Sastojci:

slanina
zemička
tvrdi sir po želji
majonez
kisela pavlaka
senf
verčester sos (po želji)
ljubičasti luk
duvan čvarci
sirće
zelena salata

Priprema:

Slaninu isjecite na veće kocke, pa je začinite po želji. Isprežite je u tiganju dok ne postane hrskava. U blenderu usitnite sir, pa dodajte majonez, senf, pavlaku i vorčester sos i opet dobro izblendirajte. Isjecite luk na sitnije komade i prelijte sirćetom i ostavite 10 minuta. U tiganju gdje se pržila slanina ispecite i zemičku koju ste presjekli na pola. Uzmite zemičku i bogato je premažite umakom od sira, zatim stavite slaninu, pa još jedan sloj umaka od sira. Preko pospite malo duvan čvaraka i procijeđeni luk. Stavite iscjepkanu zelenu salatu i prelijte maslinovim ulje. Poklopite drugom zemičkom i sendvič je spreman. Možete da stavite i sjeckanu ljutu papričicu

(Stvar ukusa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop