Pomiješajte tikvice, papriku i dvije vrste sira i napravite najbolju slanu tortu
Slane torte su postale možda i traženije od slatkih, a ukus možete da prilagođavate sebi. Postoji milion recepata na koji možete da napravite slanu tortu, a mi vam danas predlažemo da isprobate i ovu sa tikvicama i dvije vrste sira. Kombinacija sastojaka je prosto savršena, a ovako pripremljeno jelo je idealno za ljetnu večeru sa prijateljima. Uživajte!
Sastojci:
150 g putera
100 g kisele pavlake
300 g brašna
1,5 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Za nadjev:
500-600 g bijelog sira
150-200 g tvrdog sira
3 jajeta
1 veza peršuna
1 veza mirođije
1 kašičica slatke paprike
2 kašike kisele pavlake
2 tikvice
1 paprika
Priprema:
U posudi pomiješajte istopljeni puter, kiselu pavlaku, prašak za pecivo, so i prosijano brašno. Umjesite tijesto, pa utisnite u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom. Obložite i ivice i dno. Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim u posudi pomiješajte mrvljeni bijeli sir, umućena jaja, so, biber, rendani tvrdi sir, slatku papriku, sjeckanu mirođiju i peršun, tikvice koje ste ocijedili i sitno sjeckanu papriku. Sve dobro sjedinite, pa dodajte i pavlaku, pa promiješajte. Sipajte nadjev preko tijesta. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta.
(Stvar ukusa)