• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruske kape sa "jafa" keksom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kremasto punjenje između jafa keksa, a potom uvaljano u kokosovo brašno ne ostavlja nikog ravnodušnim.

 Recept za ruske kape sa jafom Izvor: Stvar ukusa

Sastojci:

450 ml mleka
30 g brašna
80 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
160 g putera
45 g gustina
300 g jafa keksa
120 g kokosovog brašna

Recept za ruske kape sa jafom:

U činiji pomiješajte brašno i gustin, a onda i vanilin šećer. Kada promiješate suve sastojke za ruske kape dodajte postepeno oko 100 ml mleka i mutite. Ostatak mlijeka dodajte u šerpu i stavite da provri na srednjoj temperaturi. Žicom dobro nastavite da mutite smjesu sa brašnom, mlekom i gustinom, pa je postepeno dodajte u mlijeko koje je provrelo.

Miješajte žicom smjesu za ruske kape na laganijoj vatri dok ne dobijete gustu strukturu. Smjesu prebacite u činiju i pokrijte prozirnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi umiksajte je, pa ubacite puter i nastavite da miksate dok ne dobijete gust fil za ruske kape. Fil stavite u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, nanesite na jafa keks, pa ga preklopite drugim jafa keksom. Uvaljajte ivice ruske kape u kokosovo brašno. 

(Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop