• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjeti za još ukusniju (i zdraviju) rusku salatu

Autor mondo.ba

Nijedna slava ili praznik ne može da se zamisli bez ruske salate. Recept je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije.

 Recept za ukusniju rusku salatu bez majoneza Izvor: Shutterstock

Ruska ili "Olivije salata" je jedna od najpoznatijih u cijelom svijetu, a recept je svima poznat. Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni.

Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno isjeckanom povrću, kao i dodatku jogurta.

Možda djeluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isječete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina.

Kako se dodaju jaja u rusku salatu

Ruska salata umije da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savjetujemo vam da koristite samo bjelanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija.

Kao što smo maloprije pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamijenite grčkim jogurtom.

(Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop