• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neodoljivi ljetnji kolač sa breskvama

Autor Dragana Božić

Kolač sa breskvama je vrlo slastan i mekan, pun bresaka i preliven savršenom glazurom.

 63677.jpg Izvor: Print screen / Instagram / postresdelabuela2

Sastojci:

130 g putera, omekšanog
180 g šećera
4 velika jajeta
250 g višenamjenskog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
65 ml kisele pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
130 g sjeckane breskve
65 g džema od bresaka
130 g šećera u prahu
2 kašike mlijeka

Recept za kolač sa breskvama:

Za kolač sa breskvama zagrijte rernu na 175°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje. U velikoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Umutite jaja, jedno po jedno. U posebnoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u mješavinu putera, naizmjenično sa pavlakom, tako da počnete i završite sa suvim sastojcima. Umiješajte ekstrakt vanile i sjeckane breskve. Sipajte tijesto u pripremljenu tepsiju i izravnajte površinu.

Pecite 60-70 minuta. Ostavite tortu da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim je prebacite na rešetku. U maloj činiji pomiješajte džem od breskve sa šećerom u prahu i mlijekom, tako da napravite glazuru. Prelijte preko ohlađenog kolača.

Uživajte!

(Stvar ukusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop