• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najukusniji zapečeni krompir u bešamel sosu za obilan ručak

Autor Nikolina Damjanić

Zapečeni krompir u bešamel sosu je najmekši i najfiniji zalogaj u kome ćete sa zadovoljstvom da uživate.

 Krompir u bešamel sosu recept Izvor: Print screen / Instagram / nefis.lezzetim

Sastojci:

10 krompira

Za bešamel sos:

1,5 kašika putera

2 kašike brašna

310 ml mlijeka

200 ml pavlake za kuvanje

1 čen bijelog luka, vrlo sitno nasjeckanog

So, biber, mešavina suvih začina, sve po ukusu

Priprema: 

Krompir oljuštite i operite, nasjecite na tanke kriške i stavite u posudu za pečenje. U posebnu šerpu stavite puter i istopite ga, pa dodajte brašno, malo propržite i uz mješanje dodajte mlijeko i pavlaku za kuvanje.

Zatim dodajte bijeli luk i ostale začine, promiješajte i ostavite da provri, pa prelijte preko krompira i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kada je pečeno, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na par minuta.

(Stvar ukusa/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop